Москаль-чарівник (ВІДЕО)

Геннадій Москаль збудував кар’єру, причаровуючи левів української політики. І, схоже, йому однаково, якого кольору кішки

Москаль-чарівник (ВІДЕО)

11 вересня Держкомнацрелігій України оприлюднив несподівану, навіть сенсаційну заяву, яка цілком і повністю стосується екс-очільника цієї державної установи Геннадія Москаля. У ній викриваються, м’яко кажучи, не зовсім законні дії відомого “борця з українською мафією“. Суть зводиться до одного — нинішній радник головного «народосамооборонця» і за сумісництвом міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і захисник “покривдженого“, але ще також впливового Давида Жванії прагне взяти “бізнес“ із нелегалами під свій “дах“. І наводиться конкретне звинувачення —  кінцевою метою пана Москаля є «захоплення майнових комплексів, що приглянулися йому ще у часи його керівництва Держкомнацміграції (2002 – 2005 рр.). Мова йде про будівлі, розташовані в елітних місцях Одеси, Ужгорода, Мукачева та ін.»

Зацікавлені таким несподіваним повідомленням, ми взялися вивчати Інтернет, і натрапили на дуже цікаві публікації колег-журналістів із тих областей, в яких Геннадій Геннадійович свого часу керував чи то міліцією, чи то обласними адміністраціями. Міф про борця з криміналітетом із незаплямованою репутацією після цього розвіюється, мов ранковий туман. Натомість викристалізовується інша картина — свою політичну кар’єру Геннадій Москаль завжди будував завдяки вмінню прислужитися левам української політики. І найголовніше — здатності пролізти до них у різні клітки.

Новітній рейдер

Почнемо з останнього випадку — заяви Державного комітету у справах національностей та релігій. Аби нас не звинуватили у перекручуванні фактів, подаємо основні цитати, які пояснюють суть справи.

 “Держкомнацрелігій зазнає рейдерської атаки з боку свого колишнього керівника, а нині представника МВС Г.Г.Москаля. Добре знаючи матеріальну базу Комітету, Г.Москаль намагається перевести пункти тимчасового розміщення біженців (великі майнові комплекси) у ту установу, де він зможе їх контролювати…

 Спекулюючи питанням боротьби із нелегальною міграцією, він намагається сформувати у суспільстві думку, що перешкодою до ефективної боротьби із цим явищем є Держкомнацрелігій. Цим самим прагне приховати неефективну роботу свого відомства в протидії нелегальній міграції.

 Нині Г.Москаль намагається використати факт надання статусу біженця Р.Джанієву для компрометації керівництва Держкомнацрелігій та установи в цілому. Порушивши чинне законодавство, фактично викравши із Держкомітету конфіденційний документ та протиправно його коментуючи, при цьому свідомо перекручуючи факти та обставини справи, з якою він не міг на той час ознайомитися, Г.Москаль дискредитує себе як радника міністра.

 Турбує, що у своїх коментарях він користується не означеною чинним законодавством термінологією, а поняттями, що використовуються переважно у кримінальному середовищі. Радник міністра, судячи із його останніх заяв, нині просто хизується своєю депутатською недоторканністю.  

 Проте передумови до створення нинішньої ненормальної ситуації, коли іноземці та особи без громадянства роками перебувають на території України і подають заяви на отримання притулку чи статусу біженця лише після їх затримання правоохоронними органами, були закладені саме Г.Москалем. Будучи головою Держкомнацміграцій, він ініціював та `протиснув` через парламент зміни до Закону України `Про біженців`, згідно з якими було знято триденний термін обов’язкового звернення до органів влади щодо отримання статусу біженця на невизначене `без зволікань`.

 Вважаємо невипадковим той факт, що окремі високопосадовці вже звернулися до Міністра охорони здоров’я із проханням перевірити стан психіки народного депутата (на цьому випадку зупинимося нижче — Авт.).

 Під тиском Г.Москаля правоохоронні органи намагаються провадити розслідування. Ми вважаємо незаконними переслідування співробітників Держкомнацрелігій за їх професійну діяльність, і звертаємо увагу правоохоронних структур на той факт, що кінцевою метою звинувачень є не встановлення справедливості, а захоплення майнових комплексів, що приглянулися Г.Москалю ще у часи його керівництва Держкомнацміграції. Мова йде про будівлі, розташовані у елітних місцях Одеси, Ужгорода, Мукачево та ін.

 Держкомнацрелігій так і не отримав дієвих пропозицій щодо створення спільної комісії із передачі функцій центрального органу виконавчої влади у справах міграції в межах, визначених законодавством про біженців. Проте ми отримали вже два документи, в яких вимагається негайно передати майно та пункти тимчасового розміщення біженців у `сферу управління МВС`. Причому на основі вражаючої безграмотності по формі та суті одного із документів (телеграма 1469 від 26.06.08), у Держкомнацрелігій є серйозні підстави вважати, щовін сфальшований і не погоджений із міністром, хоч і надійшов за підписом останнього.

 Чітка і визначена позиція Держкомнацрелігій та зацікавленість Г.Москаля у контролі над майновими комплексами пунктів тимчасового розміщення біженців і спричинили тиск на Комітет. Подібні дії МВС у 2002-2005 роках сам Г.Москаль, займаючи посаду Голови Держкомнацміграцій, називав `не більше, аніж відомчими амбіціями` (заява в УНІАН, 23.10.2002).

 Ми звертаємо увагу громадськості, правоохоронних органів на неприпустимість практики організації під прикриттям високого звання народного депутата, дискредитації та перешкоджання ефективній роботі центрального органу виконавчої влади. Фактично мова йде про новітній вид рейдерства, який може дуже швидко поширитися, адже випадки, коли керівники одних установ переходять працювати в інші, в Україні є системними“.

 Ми так широко процитували цю заяву, аби все стало зрозуміло і без коментарів редакції. Залишається тільки дещо підсумувати. Геннадій Москаль неодноразово в своїх інтерв’ю говорив про те, як шкодять нам нелегали, стверджував, що “педофіли, збоченці та маніяки масово їдуть в Україну“, “що наша країна перетворилася в прохідний двір“, і, найцікавіше, не приховував, що “МВС, СБУ, Державна прикордонна служба сьогодні “кришують“ цей нелегальний бізнес“. Однак він ні разу не обмовився, що сам був автором уже згадуваного вище закону, який відкрив ворота до цього “прохідного двору педофілам, збоченцям та маніякам“.

 Так само, використовуючи у своїх дискусіях як аргумент випадок на Перечинщині, коли від нелегалів місцеві мешканці заразилися черевним тифом, пан Москаль мовчить, що саме він, будучи головою Закарпатської ОДА, відкрив горезвісний Павшинський табір. Що це? Дівоча пам’ять? Та ніби “бабою“ Москаля ніхто не назве. Тоді такій поведінці є лиш одна назва — єзуїтство.

І останнє на цю тему. Схоже, Геннадій Геннадійович прагне одного — боротися з мафією в усіх її проявах, і при цьому, мов справжній герой, “викриває“ МВС і СБУ, які “кришують“ нелегальний бізнес. Тоді виникає єдине запитання: чому, будучи в 2007 році заступником голови Служби безпеки України, і радником-татом для нинішнього керівника МВС Юрія Луценка, Геннадій Москаль не припинив оцього “кришування“ в жодній із цих двох силових структур? Відповідь бачиться проста — бо він має добре підвішений язик, яким і заробляє собі політичні і фінансові дивіденди. А роботу треба робити якщо не головою, то руками. Підтвердження цьому — далі по тексту.


Конфліктний грубіян

На жаль, наші міліціонери рідко бувають вихованими. Специфіка служби, так би мовити. Геннадій Москаль вигідно вирізнявся на їхньому тлі під час керівництва обласною міліцією та Закарпатською обласною адміністрацією. Більше того, правильно відчувши, на що слід робити ставку, він її зробив. Керуючи Закарпаттям, Геннадій Геннадійович, нічого особливого не досяг у соціально-економічній площині. Зате заробив собі славу мецената, допомагаючи закарпатській культурі, а популярність — “підмазуючи“, щоб краще їхало, багатьом місцевим ЗМІ. В результаті створив собі імідж такого собі простого хлопця-міліціонера, чесного і справедливого.

Насправді люди, котрі були з ним у близькому контакті, говорили про його круту вдачу і любов до міцного слівця. В цьому можна дуже просто переконатися — достатньо побачити це: 

Жартівником тут і не пахне, а є брутальний мент-грубіян, що лає свого підлеглого на очах десятків людей.

Схильність до конфліктів узагалі притаманна пану Москалю. Але вона більше бачиться зумисною, добре прорахованою стратегією. Де б він не працював, усюди, крім ворогів-бандитів, у нього є вороги-політики. На Закарпатті він вів інформаційну війну з Віктором Балогою. В Криму взагалі пересварився з усією Верховною Радою Автономної республіки. В Луганську і Дніпропетровську теж мав ворогів, які начебто заважали йому працювати.

Така стратегія виправдана з точки зору завоювання підтримки людей, котрим “вороги“ Москаля не симпатизують. Але манера поведінки і нерозбірливість у словах генерала міліції іноді доходять до абсурду. Скажімо, він може дозволити собі видати таку фразу: «Це рішення керівництво  кримського парламенту може згорнути в трубочку і засунути собі в з…ю».

Керівник цього парламенту Анатолій Гриценко зовсім недавно, 2 липня, навіть звернувся в Міністерство охорони здоров’я з проханням перевірити психічний стан депутата Геннадія Москаля. Ясна річ, ніхто цього не робитиме. Та й не треба, бо в тому, що пан Москаль адекватний, сумніватися не доводиться. То лише дешевий популізм, запозичений від свого керівника Юрія Луценка та його покровительки Юлії Тимошенко, які, як і Москаль, нічого, крім гучних заяв, суспільству не запропонували. Бо на нарах бандити так і не сидять.

До речі, існує версія, що саме Москаль порадив Луценку не садити не те що політичних зрадників і казнокрадів, а й кримінальних бандитів. Бо сам у своїй міліцейській кар’єрі дотримувався цього принципу, і, схоже, це приносило йому непогані вигоди. Свого часу, будучи головою Луганської ОДА, коли ще не прийшло остаточне розчарування в міцності помаранчевої команди, він призначив своїм заступником регіонала Кобітєва. А пояснив таке рішення фразою: «Мені однаково, якого кольору кішка, тільки б вона ловила мишей». А Геннадій Геннадійович зовсім не дальтонік. Навпаки — він добре розрізняє потрібні кольори і тонко відчуває, коли на якій “їхати“, щоб гарантовано не помилитися.

Зрештою, щоб це зрозуміти, достатньо спробувати відповісти на просте запитання: чия людина Москаль? А відповіді, виявляється, немає. Нині — Луценка і Жванії, вчора — Ющенка, позавчора — Кучми, перед тим — міністра МВС Кравченка, а ще раніше — Зінченка. Така собі «особа багаторазового використання». Усі ці леви української політики були зачаровані “веселим, простим але жорстким і чесним Геннадієм Геннадійовичем“. Та все ж тільки для декого з них, наприклад, для Юрія Кравченка, Москаль робив серйозні послуги. Наприклад, свого часу Кучмі браво рапортували — МВС руками Москаля розібралося з кримською мафією. Насправді мало хто знав, що кримська мафія не сіла у в’язницю, а, поставши перед ультиматумом начальника міліції або сісти, або залишити півострів, перебралася на центральну Україну. У такий спосіб Москаль убив і другого «зайця»: бізнес, що залишився без бандитського «кришування», перехоплювали бізнесмени генерала.

Михайло Гонихмар, "Старий Замок "Паланок"
19 вересня 2008р.

Теги:

Коментарі

бандерлоги 2008-10-08 / 03:59:00
ближе, бандерлоги, ближе



ВАм всегда удавалось завоевывать ксебесимпатии, ибо честь и смелость - ваши козыри



единственная просьба, на русском- о*****сь, быдло,ты мне не интересно

Історик 2008-09-21 / 19:58:00
ну те що стаття заказуха це факт, ы те що Москаль поматюкався в екстримальный ситуаії (не ображаючи нікого конкретно)теж не показник, подивіться в дзеркало, хіба ви не матюкаєтесь коли відбувається щось надзвичайне??? будьбо чесними. І ще одне, чому не названо конкретні обєкти, хоча б один???

SL_3000 2008-09-20 / 18:07:00
Я не знаю, винен там у чомусь Москаль чи ні, але те, що ця стаття заказуха -- впевнений на всі 100%. Ви подивіться, де це вийшло -- у кишеньковому "Старому Замку-Паланку". Припустімо, все що там на писано -- правда. Але ж чому ця з дозволу сказати газета не писала про це раніше, а лише тоді, коли Москаль не пішов у команду з дозволу сказати президента? Питання риторичне.




Звідси висновок -- черпати будь-яку інфо з цього матеріалу -- себе не поважати.

довгий 2008-09-20 / 17:41:00
Москаль голова організованоі злочинноі еруповухи.Хто це не знає,запомятайте,цей мент заробив свій перший мільон на звязках зОЗГ

Вальдемар 2008-09-19 / 16:38:00
Яка дурня! Де в Ужгороді чи Мукачеві об"єкти, пов"язані з нелегалами? Усе, що чогось варте, розікрали місцеві князьки. Явна заказуха, ще й написана дебільно. Боїться таки "Барва" Москаля

ХЗ - Атар 2008-09-19 / 15:40:00
хто тобі це сказав? я от за Москаля, це мужик який посадив всіх на ж..у!

Атар 2008-09-19 / 15:35:00
Бодя, не придумуй: ця історія відома. Москаль в Києві вирішив покрасуватися перед києвлянами, що відстоювали свою територію перед забудовниками. І виматюкав простого міліціонера, що був при виконанні, ще й між двома вогнями. Різниця між цією історією, і історією з Данчею в тому, що в другому випадку це була приватна розборка двох мужиків, один з яких (той, що втіхаря знімав - Погоріляк) тривалий час діставав того, кого знімав, от той приватно висказав йому. що про нього думає, а в випадку з Москалем це було свинство генерала по відношенню до простого мєнта і в присутності багатьох людей

Бодя 2008-09-19 / 14:55:00
Москаля не впізнали, і хтось із ментів стукнув його дубинкою, от він і не стримав емоцій - давно відома історія. А взагалі, для самого Москаля було б набагато гірше, якби барвисті писали про нього щось хороше. Матеріал - типова заказуха, ще й псевдо відповідне поставлено, щоб ніхто не сумнівався. І чим Гена так налякав мукачівців?

Народ 2008-09-19 / 12:47:00
...достав Москаль баложатник - раз такі статті виходять. Тут дивись про спікера кримського парламенту.


http://www.pravda.com.ua/news/2008/9/18/81492.htm



На додачу - так само тереба спитати в СП ющенка!

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини