Михайло Кічковський: "Вирішення проблеми вбачаю у консолідації нації..."

Перебуваючи в сесійній залі на засіданні третьої сесії Верховної Ради України шостого скликання, сподівався, що парламентарії, відпочивши від політичних баталій минулого засідання, прислухаються до заклику Голови Верховної Ради Арсенія Яценюка про те, що «незважаючи на ту боротьбу, яка існує між політичними партіями, політики повинні об’єднатися біля національних пріоритетів. У нас немає іншого виходу. Адже українська держава та її цінності – це те святе, що є в українського парламенту. І те святе, що є у нас».

Михайло Кічковський: "Вирішення проблеми вбачаю у консолідації нації..."

Та сподівання були марними. Перебіг подій засвідчив, що свою «об’єднавчу силу» відомі політичну партії проявили в кінцевому розвалі демократичної коаліції заради можливого отримання більшої, якщо не абсолютної влади.
    Справжнім шоком став союз БЮТ із партією регіонів. Але ми добре пам’ятаємо заяву Юлії Володимирівни, коли вона запевнила, що об’єднання з цією політичною силою можливе лише за умови, якщо її забере НЛО, і в ході експериментів залишить пам’ять і розум. Іншої умови для об’єднання не існує…
    Я дивився на те, що проходило в залі, згадував цих самих людей на майданах і площах в регіонах, на київському Майдані, які ще недавно, промовляючи до українського народу, клялися у готовності об’єднати зусилля в ім’я найблагородніший і найсвітліших ідеалів – побудови демократичного суспільства та забезпечення європейського рівня людей, - відкинувши при цьому будь-які амбіції і протиріччя, і не міг збагнути чому так сталося.
    Будьмо відверті: нинішній розвиток подій засвідчує не просто про загострення конфлікту між політичними силами. Мова йде про вибір національних пріоритетів: розвиток демократії, захист свобод, дотримання територіальної цілісності на суверенітету держави на основі європейських стандартів. А коли на основі такого союзу долати вето Президента на будь-які ухвалені закони, переписувати Конституцію, оголошувати імпічмент Главі держави, розподіляти сферу впливу в державі - можна зайти занадто далеко.
    Скажу щиро, в ці дні отримую десятки, а то й сотні дзвінків з приводу того, що коїться в парламенті. Людей надто тривожить, що політична ситуація в державі до краю розбурхана і вони не можуть збагнути, чому замість злагоди, взаєморозуміння, поміркованості у законодавчій роботі парламентаріями ігноруються інтереси людей, в тому числі і закарпатців, про що вже неодноразово йшлося на сесіях обласної ради та форумах всеукраїнського рівня. За 17 років незалежності окремі проблеми не лише поглибилися, а й постали на весь зріст чимало нових, значно важчих і складніших. І здається, політикам сьогодні байдуже до того, що не приведено розміри соціальних стандартів життя населення у відповідність із реальною ситуацією, що поглибилися проблеми розвитку економіки, не поліпшується фінансування програм на державному і місцевому рівнях і т.п. Неприйнятним є і те, що вони не спромоглися заявити про свою позицію щодо трагічних подій у Грузії. А це, безумовно, не на користь нашим національним інтересам, українській демократії.
    Тому вирішення проблеми вбачаю у консолідації нації, насамперед, її еліти, навколо найголовнішої ідеї – збереження державності, життєдіяльності територіальних громад. Бо народ насправді – єдине джерело влади, і влада маєслужити народові, який її обрав, вірно, послідовно. Адже, за словами Президента України, ситуація не безнадійна і не довговічна. Тому ним буде зроблене все, аби державна лінія була дотримана, незважаючи на жодні союзи. І ми переконані, що саме так і буде.

Сайт Закарпатської обласної ради
05 вересня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини