13 вересня в Ужгороді пройде відбірковий конкурс фестивалю "Червона Рута"

Перепустка на фестиваль – три пісні українською мовою та оригінальне творче обличчя! І жодних вступних внесків.

"Червона Рута" – це унікальна нагода потрапити в хіт-паради, популярні теле - і радіопередачі, засвітитися перед менеджерами та продюсерами, виступити на найкращих музичних інструментах з фірмовим звуком і світлом найвищої якості.
“Червона рута” дає шанс молодим і невідомим стати популярним, модним і хітовим!
З березня по грудень 2008 року, згідно з Планом роботи Міністерства культури і туризму України, Міністерства освіти і науки України, Міністерства України у справах молоді та спорту по всій Україні відбудуться 25 відбіркових конкурсів ХІ Всеукраїнського фестивалю сучасної пісні та популярної музики “Червона рута - 2009”
Спільно з Дирекцією фестивалю, організацією і проведенням відбіркових конкурсів займаються обласні управління культури, центри народної творчості, управління освіти і науки, управління у справах молоді та спорту.
Мета конкурсів – здійснити цілеспрямований пошук молодих обдарованих виконавців по всій Україні, зокрема в глибинці, відкрити нові імена і вивести їх на велику сцену.
На відміну від інших, “Червона рута” залишається єдиним некомерційним фестивалем, який цілеспрямовано підтримує саме українських виконавців, а не зарубіжних зірок. Участь у конкурсах не потребує жодних вступних внесків, а вхід для глядачів є вільним, що робить цей захід доступним для всіх бажаючих.
Відбіркові конкурси проводяться за музичними жанрами: поп-, сучасна танцювальна (денс), рок-, акустична та інша музика. В кожній області відбираються переможці, а також декілька резервістів, котрі отримують право виступити на заключному етапі фестивалю та представити свій регіон на всеукраїнському рівні.
Разом з професіоналізмом, критеріями відбору є: новизна, сучасність та молодіжність, оригінальне творче обличчя, індивідуальність і неповторність виконавців, поєднані з українською національною визначеністю музики і виконання.
Співаки, котрі стануть переможцями обласних відбіркових конкурсів потрапляють в унікальну, єдину в Україні творчу майстерню, де безкоштовно ознайомляться з найсучаснішими стилями і манерами виконання світової молодіжної музики і зразками автентичного українського фольклору.
Фактично, фестиваль робить з початківців зірок. Майже 90% відомих, популярних в Україні та за її межами вітчизняних виконавців, відкриті “Червоною рутою”. Серед них: Ірина Білик, Марія Бурмака, Олександр Пономарьов, Жанна Боднарук, Ані Лорак, Руслана, Ірина Шинкарук, Катя Чіллі, Марина Одольська, Наталя Могилевська, Катя Бужинська, Андрій Кравчук, Росава, Віктор Павлік, гурти “Кому вниз”, “Брати Гадюкіни”, “ВВ”, “Скрябін”, “Мертвий півень”, “Плач Єремії”, “Піккардійська терція”, “Брати Блюзу”, “Тартак”, “Танок на майдані Конго”, “Шао-Бао” та багато інших.
Фестиваль виконує важливу державотворчу функцію в Україні і має всеукраїнський масштаб, формує сучасну естрадну і молодіжну школу вітчизняної музики. Дає змогу нашій державі інтегруватися у світовий культурний простір, допомагає нашим виконавцям досягнути конкурентоспроможності на міжнародній арені.
З метою підготовки майбутніх учасників відбіркових конкурсів, Дирекція фестивалю організувала у Києві безкоштовні консультації для юних співаків з усієї України.
Усі бажаючі можуть звертатися в Дирекцію фестивалю у Києві.
Довідки надаються за адресою та телефонами Дирекції Всеукраїнського фестивалю сучасної пісні та популярної музики “Червона рута”:
01033, м. Київ, а/с 50, тел. (044) 237-76-32, 227-56-20.

01 вересня 2008р.

Теги:

Коментарі

яна 2008-11-02 / 21:32:00
ну і хто пройшов відбірковий тур? ніде нема інформації...

НОВИНИ: Культура

10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
10:12
/ 1
У четвер відбудеться концерт Закарпатського народного хору "Загуди ми, гудаченьку"
11:08
Закарпатська філармонія запрошує на концерт "Музичне мереживо бароко"
05:09
У коледжі мистецтв ім.А.Ерделі провели конкурс дитячого малюнку
17:34
/ 1
В Ужгороді відбудеться "вуличний" поетичний марафон
20:11
До Дня Валентина в Ужгороді відбудеться романтичний вечір "Любов в опері"
03:44
/ 2
Кошиці, Пряшів і Михайлівці
11:06
У Румунії вийшла книжка про князя Корятовича
18:00
В Ужгородському замку "камерно" виставили "Художню спадщину Імре Ревеса на Закарпатті"
17:48
/ 2
"Жадан і Собаки" відвідають Ужгород і Мукачево в межах Благодійного зимового туру
» Всі новини