Як поведуть себе русини Закарпаття?

У Секретаріаті Президента заявляють, що Росія намагається активізувати в Україні діяльність антиукраїнських сил. Про це йдеться у коментарі заступника глави Секретаріату Президента України Андрія КИСЛИНСЬКОГО, обнародуваному прес-службою Президента України.

Він зауважив, що в Україні за активної участі російських політичних кіл відбуваються спроби відродити масштаб втручання у передвиборчі кампанії, небачений з 2004 року.
"Сьогодні в Україні російськими політичними колами створюється організаційна база для реваншу політичних сил та ідей, що програли чотири роки тому. Подібне відбувалося в 2004 році, коли в Києві діяв так званий "Російський клуб", що виступав джерелом антиукраїнських заяв і був організаційним центром багатьох провокацій проти кандидата в Президенти Віктора ЮЩЕНКА.
На 4-6 вересня цього року намічено захід, який має стати своєрідним дефіле антиукраїнських діячів і позицій.
Конференцію "Україна-Росія: проблемні сторінки спільної історії" організовує така собі "Гуманітарна україно-російська рада", газети "2000" і "Ізвестія" - коштом Державної програми РФ з допомоги співвітчизникам за кордоном. Не є таємницею прямий зв`язок цієї програми із Службою зовнішньої розвідки РФ", - заявив А.КИСЛИНСЬКИЙ.
Відповідно до робочих документів конференції, на ній передбачене обговорення тем, саме формулювання яких для українського суспільства є провокативним: оцінка "голода в СССР", "пересмотр итогов Второй Мировой войны", "проблемные вопросы... преподавания совместной украинско-российской истории в учебных заведениях".
До участі в конференції запрошені одіозні особи з російського та українського боку, зокрема ті, кому заборонявся в`їзд в Україну через їх антиукраїнську діяльність (Костянтин ЗАТУЛІН, Віктор ВОДОЛАЦЬКИЙ та інші).
"Таким чином, сьогодні відтворюється модель підтримки силам, які працюють на інтереси Російської Федерації. Найближчим часом буде зрозуміло, чи розшириться коло таких традиційних апологетів інтересів Москви, як КПУ і ПСПУ, за рахунок Блоку Юлії Тимошенко", - заявив заступник глави Секретаріату Президента України.
За його словами, якщо перші дві сили традиційно виступають на рівні заяв і нечисленних мітингів, то у БЮТ та його керівництва є можливість надавати послуги російським інтересам на серйознішому рівні - рівні урядових рішень.
"Йдеться і про перешкоджання плановому (аверсному) використанню трубопроводу "Одеса-Броди", і витіснення з українського ринку неросійських суб`єктів, зокрема у галузі видобування енергоносіїв, і організацію приватизації в інтересах російського бізнесу", - наголосив А.КИСЛИНСЬКИЙ.
Він зауважив, що не варто залишати поза увагою і те, в яких зовнішніх умовах відбувається ця конференція. Росія у зв`язку з подіями в Грузії фактично протиставила себе світовому співтовариству, а офіційні заяви, що лунають з Москви, свідчать, що курс Кремля на міжнародну ізоляцію Росії продовжуватиметься.
За словами заступника глави Секретаріату Президента, зрозуміло, що за таких умов російському керівництву потрібна будь-яка підтримка ззовні. Цього прагнутимуть і організатори та учасники конференції. Очевидно також, що слід очікувати спроб активізувати такого роду діяльність в Україні.
У цьому зв`язку А.КИСЛИНСЬКИЙ наголосив, що ми завжди виступали за розвиток дружніх відносин з Російською Федерацією та російським народом. Більше того, Україна ніколи не уникала обговорення гострих проблем будь-якого характеру, демонструючи добру волю та бажання діяти в конструктивному дусі на благо обох держав та їх народів.
"Зважаючи на системний характер діяльності російських кіл із підтримки "п`ятої колони" в Україні, проведення згаданої конференції є викликом усім національно-демократичним силам. Реакція на цей захід - або відсутність реакції - будуть промовистим свідченням того, яку позицію займають політичні сили", - зауважив А.КИСЛИНСЬКИЙ.

21 серпня 2008р.

Теги:

Коментарі

Микола Жалива 2008-08-23 / 21:18:00
ЗАЯВА.

НАРОДНОЇ РАДИ РУСИНІВ ЗАКАРПАТТЯ.


З приводу грузино-російського конфлікту.



Народна рада русинів Закарпаття глибоко стурбована грузино-російським конфліктом в Південній Осетії, котрий спричинив багато численні людські жертви, гуманітарну катастрофу, величезні матеріальні втрати, чисельних біженців.

Ніякі мотиви не можуть виправдати страждання і біль десятків тисяч жителів ,що стали жертвами конфлікту.

Як і раніше ,так і тепер ми вважаємо , що пошанування прав людей різних національностей являться запорукою недопущення етнічних конфліктів. Прикладом можуть служити європейські країни розвинутої демократії , де такі права шануються. Вважаємо ,що наша країна повинна жити у мирі і дружбі з усіма сусідами ,не допускати конфронтації і втягуватися в конфлікти. Не мілітаризація країни , а першочергове покращення життя громадян буде запорукою міцності держави і її устоїв. НРРЗ сподівається і на спокійне і толерантне вирішення русинських проблем в Україні у відповідності з діючою Конституцією України , в ім’я спокою і благополуччя її громадян.



Прийнято на засіданні Президії НРРЗ 23.08.2008р. м. Ужгород.

Микола Жалива 2008-08-23 / 21:17:00
Patriot 23/08/2008 18:49



Почитайте заяви Сидора.

http://ua-reporter.com/glas/693/

Patriot 2008-08-23 / 18:49:00
Микола Жалива 22/08/2008 11:58






П.Миколо,я не вiрю,що у нас на Пудкарпатськй Русi мiсцевi жителi (русини) сипатизують Росії.Це нонсенс.Звичайно,що винятки можуть бути але це мiзер.I ще одне - русинiв треба дуже довести,щоб вони пiшли на кровопролиття.Хоча "патрiоти" України стараються це робити. Поки що язиком на цьому сайті.Ні для кого не серет,що вже зараз слово "галичанин" викликає негатив...

X 2008-08-23 / 18:34:00
Kytj sliduvaty tvomu prymiru to mozh upovisty:"Речi в руки i на батьквщину - за Карпати.Чим скорше ти краще." A u rusyna jadna Njanivschyna - Pudkarpatsjka Rusj. Ise dlja vshytkyh rusyniv i dlja Sydora tozhe.

отець Сидор. 2008-08-22 / 21:18:00
Ви думаете, що тільки в Ужгороді багаті приходи? Православний світ великий.

Іван Фургів 2008-08-22 / 20:57:00
Сидор:Солдатский вещевой мешок.

Так , что ему проще сидор на клинке и

на родину в РАШУ:))

Іван Фургів 2008-08-22 / 20:51:00
http://www.sidor.ru/

Найшов Сидора сайт:)

горец 2008-08-22 / 20:36:00
Везде, где Россия пробует забить кол, она старается провоцировать межетнические конфликты. Сидор – просто инструмент русской внешней политики (разведки?)Русины достаточно чутки к межнациональной розни. Поэтому у Сидора провал за провалом. Кто его единомышленники? Те, у кого ума хватает только на сайты с душком сатанизма! Кто запускает (с благословения московского батюшки?)обещания "конца света" (люстрации)всем, кто не русин! Кто готов целовать пятки Н.Витренко! За ним умные люди - русины – не пойдут. Хотя бы потому, что возрождать русинство методами украинофобии, провокаций на уровне посягательства на территориальный суверинитет, да ещё и делать всё это за деньги из Кремля – русины не будут. У Сидора просто нет будущего (на родине).

Микола Жалива 2008-08-22 / 11:58:00
Активизация проруских настроений идет

и набирает силу.И Сидору наверное денег на это дело кинут не мало.

И проведенное "ВЕЧЕ" в городе Виноградов где в жизни никогда ничего

не проводилось этому подтверждение.


Активизация и других организаций возглавляемых М.Бураком которые вышли с подполья и начинают легальную роботу тоже говорит о том ,что Подкарпатье может стоять на очереди после Кавказа.

отець Сидор. 2008-08-21 / 20:39:00
А што русини , русини Сидора за руських.

X 2008-08-21 / 19:03:00
Interesno komu sja hocha provokuvaty rusyniv? Prychomu ysja stattja i zagolovok? Pohozhe azh ja biljshe za Ukrainu gy isy shto poklaly ysju stattju na inetneti. Je u vas golova neborjata? Godynym vam lem upovisty azh rusyny ljubljatj svoju njanivschynu na tuljko, shto ne dopustjtj oby sytuacija ujshla iz pud kontrolju.Hanjbitjsja galychany.

Йовшко 2008-08-21 / 14:29:00
Увидиме скоро

НОВИНИ: Політика

20:41
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини