Батько Шуфрича продав австрійцям кар'єр на Закарпатті

Сім'я народного депутата від Партії регіонів Нестора Шуфрича продала ВАТ «Хустський кар'єр» в Закарпатській області. Його новим власником став австрійський будівельний холдинг StrabagSE, повідомляє «Ділова столиця».

За інформацією газети, сім'я Шуфрича продала 70% акцій підприємства. До цього ВАТ управлявся двома компаніями - СП «Вест-контрейд» і СП «Західна інвестиційна група».

Засновником обох компаній є Іван Шуфрич - почесний консул Словаччини в Ужгороді, батько українського народного депутата і до недавніх пір - член наглядової ради Хустського кар'єра.

Покупцем виступив австрійський будівельний холдинг StrabagSE, який 24% акцій оформив безпосередньо і ще 41, - на близьких собі фізичних осіб.

За підсумками 2007 р. кар'єр показав дохід у розмірі 1.17 млн грн. І збиток - 0.84 млн грн, повідомляє "Обком".

18 серпня 2008р.

Теги:

Коментарі

Мукачівць 2008-08-20 / 10:52:00
Був я на тих зборах, почитайте


11 серпня 2008 року відбулися збори акціонерів ВАТ «Хустський кар’єр», як і очікувалось, з численними порушеннями, притому, що на зборах був присутній представник реєстратора. За логікою речей, ця людина повинна добре знати законодавство, особливо ту його частину, яка стосується акціонерних товариств. Тому, незрозуміло, чому було допущено стільки порушень. Мабуть, не було часу для більш детального вивчення законодавства, оскільки треба було прикривати фінансові махінації, які проробляло керівництво підприємства. Представник реєстратора не дав можливості акціонерам задавати питання керівництву підприємства, а останнім - давати відповіді на «незручні» питання, що наводить на думку про змову між керівництвом підприємства та реєстратором.

Також хочеться відмітити ряд незрозумілих речей. По-перше, чомусь під час голосування функції лічильної комісії виконував бухгалтер підприємства(!). По-друге, кількість акціонерів, які не брали участь у голосуванні не протоколювалась, а це, до речі, досить великий присутніх. З якось дива, право голосу з’явилось і у шановних представників інвестора. Цікаво, що присутні в залі акціонери так до кінця зборів й не розібралися, що таке емісія і для чого вона проводиться, а представник реєстратора в своїх розмовах чітко не володіла інформацією у яких місцевих газетах було опубліковано повідомлення про емісію. А на запитання одного з акціонерів, чому не проводилися збори з 2005 року, так ніхто з керівництва й не спромігся відповісти.

Не зрозуміло було для акціонерів і те, чому так звані інвестори (жоден з яких не йде без інвестиційного проекту) за бажанням української сторони зробили генеральним директором теперішнього керівника, за роки діяльності якого підприємство знаходиться у глибокій фінансовій кризі. Це може свідчити лише про можливий зговір між сторонами та про одну з популярних схем привласнення підприємства.

На запитання, дане інвестору про наявність бізнес-плану та про період виходу підприємства на точку беззбитковості, не було дано чіткої відповіді. Це означає, що бізнес-плану просто не існує, або представник інвестора не орієнтується і не компетентний в даному питанні.

За результатами звіту про фінансовий стан підприємства в порівнянні з минулим роком, склалося враження, що підприємство спеціально доводилося до глибокої фінансової кризи. Коли доповідалося про стан витрат по звіту, які призвели до збитків підприємства, аргументи звучали суперечливі та непереконливі (заробітна плата збільшувалася, але її не виплачували і т. д.).

Коли йшлося про внесення змін до статуту, ніхто з тих представників, що пропонували внести зміни, не могли чітко сказати, які саме зміни внеслися. Одне, що повідомив юрист ( і це повідомлення було швидше іронією), це те, що малі акціонери не мають ніяких прав, крім права продажу своїх акцій.

Коли акціонерами була винесена ще одна кандидатура на посаду генерального директора вона взагалі була проігнорована і навіть не поставлена на голосування.

Після зборів прийшлося вислухати обурення людей. Простими акціонерами це не буде залишено просто так, вони будуть звертатися до суду та прокуратури.

З повагою


акціонери ВАТ «Хустський кар’єр»

kv 2008-08-19 / 11:17:00
Потом появятся акционеры которые "не знали" о продаже,подадут в суд и отменят сделку..,потом еще раз продадут и лв разделят...)))

НОВИНИ: Економіка

01:18
/ 3
Розпочалася чергова спроба визнати банкрутом Солотвинський солерудник
14:34
/ 2
McDonald's знову хоче відкрити ресторан в Ужгороді. Цього року
11:08
Фермери з окупованої частини Херсонщини знаходять себе у тепличному бізнесі на Закарпатті
14:16
NSV Group і представники Італії, Німеччини та Польщі провели переговори щодо побудови на Закарпатті інтермодального логістичного центру Horonda Platform
16:30
Торік, в порівнянні з 2022-м, експорт на Закарпатті становив 69%, а імпорт – 84,5%
11:33
/ 1
На Закарпатті відкрили новий митний термінал
16:43
/ 1
Прокуратура взялась за компанії групи Голден Тайл, які з грубими порушеннями придбали закарпатські родовища глин
15:03
/ 8
На аукціоні за 13,87 млн грн продають землю та адмінбудівлю колишнього "Ужгородтеплокомуненерго" в центрі Ужгорода
15:19
/ 3
"Перечинське" "Френдлі Віндтехнолоджі" програло "ужгородцям" суд за родовище андезиту біля Ужгорода, продане за 75 млн грн
10:51
/ 7
За грантами, отриманими на сади, в Україні лідирує Закарпаття
22:08
/ 20
Під велетенський деревообробний завод на Закарпатті зареєстрували індустріальний парк
21:56
У 2023-му через Закарпатську митницю експортовано товарів на майже 32 млрд грн, а імпортовано на понад 106
15:24
На Закарпатті торік зареєструвалися 7688 нових платників податків, а припинили діяльність 4720
14:30
Цьогоріч єдиного податку на Закарпатті сплачено на 17,5% більше, ніж торік
10:11
На Закарпатті надходження від туристичного збору за рік зросли на 14%
22:23
угорщина завертає вантажівки з України в "Загоні" через відсутність оформлених документів Т1
20:01
/ 7
На Закарпатті незаконно будують деревообробний завод, для роботи якого потрібно 32 тисячі лісовозів щороку, – природозахисники
20:49
Цьогоріч у зоні діяльності Закарпатської митниці товарів імпортовано утричі більше, ніж експортовано
18:32
/ 1
На Закарпатті закладуть плантацію лохини в горщиках
19:55
Виноградар з Херсонщини, господарство якого – в зоні бойових дій, консультує фермерів на Закарпатті
21:34
На Закарпатті у поточному році, в порівнянні з 2022-м, експорт товарів зменшився на 27%, імпорт – на 16,5%
18:35
Закарпаття дає українському виноградарству нове життя – виноградар з Херсонщини
09:50
34 гектари малини, лохини та полуниці: поблизу Мукачева працює релоковане ягідне підприємство
18:22
/ 1
Газорозподільне підприємство АТ "Закарпатгаз" увійшло до складу НАК "Нафтогаз України"
17:07
/ 4
Чеський залізничний оператор RegioJet підтвердив намір інвестувати у електрифікацію ділянки Чоп-Мукачево
» Всі новини