Закарпаття вдячне всім, хто відгукнувся на лихо

Біда, що спіткала наш край, не залишила байдужими як наших співвітчизників, так й багато країн світу. В область почали надходити гуманітарні вантажі, на благодійні рахунки – грошові кошти.

Першими відгукнулись наші найближчі сусіди – Угорщина і Словаччина, які надіслали гуманітарні вантажі. У п’ятницю надійшли вантажі від угорського Червоного Хреста та організації "КФКОК – Швейцарія". А в понеділок у Тячів надійшов гуманітарний вантаж із Чехії – одяг, взуття, постільна білизна, меблі, шкільне приладдя, санітарно-гігієнічні засоби.

На обласному рівні відкрито чотири благодійні рахунки, один з яких – валютний. За ці дні обласному бюджету Закарпаття перераховано 100 тисяч гривень від Донецької області. Крім того, безпосередньо в райбюджет Тячівського району перераховано 200 тисяч гривень – по 50 тисяч із бюджетів Свалявського, Міжгірського, Берегівського й Ужгородського районів. До слова, такі ж кошти планують перерахувати Тячівщині всі райони області.

Кошти надходять як від організацій, так і окремих осіб. На жаль, не завжди можна встановити точну адресу відправника, тож назвемо лише тих, хто відомий:

профспілки Пенсійного фонду Дніпропетровської області; Пенсійний фонд Тростянецького району; Пенсійний фонд Сумської області і управління Пенсійного фонду Недригайлівського району Сумської області; управління Пенсійного фонду Рівненської області; місто Бориспіль; Ківерцівська районна рада; фонд майна та "Рескомзем" Автономної Республіки Крим; прокуратура Дніпропетровської області; профком Мінекономіки Автономної Республіки Крим; управління держказначейства Хмельницького району; Закарпатська обласна прокуратура; концерн "Галнафта", Львів; "Київенерго"; районна телерадіокомпанія м. Броди; управління Держказначейства м. Ізюм Харківської області; управління Держказначейства м. Ужгород; фінуправління Ужгородської райдержадміністрації; Ужгородська міська прокуратура; благодійний фонд "Свята гора", Берегівський район; санаторій "Утес", м. Сімферополь; ЗАК "Демерджі" з м. Алушта; ПП "Спалах"; ПП "Спортбуд", ТОВ "Паритет", ТОВ Мікаланд та інших.

Кошти також надійшли від Закарпатського наркологічного диспансеру, Перечинської центральної районної лікарні та її адміністрації, Перечинської станції швидкої допомоги, Порошківської дільничної лікарні.
Небайдужі до біди, що спіткала нашу область, і жителі різних міст України. Так, найбільше коштів надійшло від севастопольців та сімферопольців – В. Леонченка, А. Нечесиної,  С. Козлової, Г. Державця,     Л. Гололобової, Н. Насичинюк, П. Хромцової. Грошова допомога надійшла  і від закарпатців – Журавльова, М. Тегзи (Хуст), Г. Романко, п. Ботош та п. Бачинін (Ужгород),  Г. Гулачі (Мукачево), харківчан – Г. Гавриловича, С. Карпенко та інших.
Обласна державна адміністрація від імені закарпатців висловлює слова глибокої вдячності всім, хто відгукнувся і надав посильну допомогу потерпілим від паводку.

Управління інформації та зв’язків із громадськістю Закарпатської ОДА
11 серпня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
» Всі новини