В.Шандра: У постраждалих від стихії районах вода потроху спадає, цілодобово ведуться відновлювальні роботи,

Сьогодні, 30-го липня, Міністр МНС Володимир Шандра повідомив журналістів про те, що станом на даний час на території Вінницької, Львівської, Закарпатської, Тернопільської, Чернівецької та Івано-Франківської областей спостерігається повільний спад паводкових вод із підтоплених населених пунктів.

Зокрема, він зазначив, що ще залишаються підтопленими 655 населених пунктів (зменшення на 112) та 34381 житловий будинок (зменшення на 10324 будинків), а також 57383 гектари сільгоспугідь. На рятувальних і відновлювальних роботах задіяні 8550 чоловік і 1989 одиниць техніки, у тому числі 5670 рятувальників і 1410 одиниць автомобільної та спеціальної техніки, 3 одиниці авіатехніки, 99 плавзасобів та 68 насосів.
В.Шандра також відзначив, що в усіх постраждалих районах розпочатий етап відновлювальних робіт, які ведуться цілодобово.
Шандра наголосив: „Чисельність рятувальних сил у Прикарпатті постійно нарощується за рахунок підрозділів МНС та Міноборони з інших регіонів. До постраждалих районів уже додатково прибули зведені загони МНС зі столиці, Київської, Дніпропетровської та Житомирської областей. На підході – з Донеччини, Кіровоградщини, Миколаївщини, Харківщини, Черкащини та Чернігівщини, а також Спеціальний аварійно-рятувальний загін із міста Ромни, що на Сумщині. Це ще 616 рятувальників і 172 одиниці спецтехніки, крім того, вони везуть із собою насосне обладнання. А із 31-го липня до відновних робіт в Івано-Франківській та Чернівецькій областях підключаться і 3 військові частини Міноборони”.
Шандра відзначив, що з початку паводка силами МНС надана допомога у тимчасовому відселенні та евакуації 29000 особам, пожежно-рятувальними, аварійно-рятувальними, воднорятувальними, гірськорятувальними та гірничорятувальними підрозділами МНС, плаваючими транспортерами та вертольотами МНС у взаємодії з підрозділами Міноборони врятовані 5334 людини.
За словами Міністра Шандри, рятувальники МНС уже доставили до постраждалих районів більше 180 тонн продуктів харчування, 400 тонн питної води, більше 5 тонн медикаментів. Бійці МНС відкачали воду з 3351 житлового будинка... Також аварійно-ремонтними бригадами відновлені 50 мостів, відремонтовані 36 кілометрів автодоріг, відновлено водопостачання у 34 населених пунктах, електропостачання – в 247, газопостачання – в 117.
Очільник МНС наголосив, що рятувальники МНС працюють у цілодобовому режимі, практично без відпочинку. Багато хто з бійців МНС уже неодноразово виявив мужність і навіть героїзм під час порятунку постраждалих людей. На рахунку деяких працівників МНС лише за добу по 25-30 врятованих та евакуйованих постраждалих прикарпатців.
Міністр Шандра пригадав прізвища деяких співробітників МНС, які найбільше відзначилися, рятуючи людей на човнах і виносячи їх на спині, подекуди з ризиком для власного життя, зокрема, Степана Брібка, Андрія Устинського, Івана Совтуса, Миколу Бродовича, Мирослава Яворського та багатьох інших. Вони та їхні товариші по службі продовжують доставляти населенню харчі, воду та медикаменти, транспортують постраждалих із зони підтоплення, розчищають русла річок та ведуть роботи з водовідведення. Авіація МНС обстежує з повітря постраждалі райони, газопроводи, лінії електропередач, мости, автомобільні та залізничні шляхи.
Керівник МНС заявив, що пишається самовідданістю та високим професіоналізмом своїх підлеглих. Також В. Шандра висловив подяку рятувальникам і фахівцям усіх відомств, які роблять усе для порятунку людей і забезпечення їх усім необхідним.

Прес-служба МНС України
30 липня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Надзвичайні ситуації

23:23
У Мукачеві горіла закинута будівля колишньої тютюнової фабрики
11:30
У понеділок в Бобовищі на Мукачівщині вигорів гараж, а в Мукачеві – саманна "конюшня"
11:17
У Дюлі на Берегівщині горів будинок
11:49
За вихідні на Закарпатті ліквідували 7 загорань сухостою і сміття, в Нижніх Воротах врятували аптеку
10:53
У Богдані згорів будинок, у якому приймав ванну чоловік, що наглядав за власністю сусіда-заробітчанина
19:11
У Перечині вигорів цех готової продукції деревообробного підприємства
17:37
/ 1
У "наркоп'яному" зіткненні вантажівки та легковика в Заріччі одна людина загинула, ще двоє травмовані – офіційно
11:47
У Заріччі Хустського району зіткнулися легковик і вантажівка, є постраждалі
10:47
У Тересві на Тячівщині під час спалювання сміття отримали сильні опіки двоє працівників підприємства
10:39
У Липовці Хустської громади вигорів покинутий будинок біля лісу
16:53
Між Стеблівкою та Сокирницею на Хустщині Chery Amulet на швидкості врізався в дерево на узбіччі
16:41
На пожежі дачі в ужгородських Горянах отримав опіки рук 35-річний господар
16:27
/ 22
З'явилося відео з салону Audi Q5 безпосередньо перед смертельною ДТП на Слов'янській набережній в Ужгороді
14:52
У пожежі в житловому будинку в Берегові загинуло 19 котів, ще 40 врятували
11:58
У Білках горіла надвірна споруда, будинок поруч врятували
11:52
На Рахівщині відшукали заблукалого туриста, що заблукав на Говерлі. Пошуки його друга тривають
10:58
/ 4
В Ужгороді опівночі група молодиків на Audi на швидкості влетіла в дерева: двоє загинули на місці, ще троє – в реанімації
17:36
У Синевирі цілу ніч шукали 10-річного хлопчика, що втік після сварки з матір'ю
12:32
У Ясіні вогонь з надвірної споруди перекинувся на сусідську дровітню
11:43
/ 3
У Рахові жінка хотіла прийняти ванну, а загорівся будинок
22:28
У Лазах Тячівської громади через пожежу в мансарді прибудованого гаража вигорів також дах будинку
11:19
/ 2
Житель Нижніх Воріт втопився, долаючи Латорицю вбрід до свого будинку
14:02
У Мукачеві на пожежі загинув чоловік
11:00
В Ужгороді на об'їзній горів Mercedes
10:51
У Виноградівській громаді горіли "будка" в циганському таборі Підвиноградова та надвірна споруда у Виноградові
» Всі новини