Ужгородський гурт Tango Tempo готує дебютний альбом та кліп

На Закарпатті люблять сучасну музику. Гастролі відомих в Україні виконавців тут проходить із незмінними успіхом. А ось суто закарпатських музикантів, які досягли неабияких успіхів, досі можна перерахувати лише на пальцях. Хоча формацій, що грають у різних стилях не бракує. Щодо їх подальших перспектив говорити нині досить важко - одним бракує таланту, іншим грошей на "розкрутку", треті ще дуже молоді і тільки набираються досвіду.

Ужгородський гурт Tango Tempo готує дебютний альбом та кліп

Однак здається, що ужгородського гурту «Tango Tempo» все це не стосується. Їх вже досить добре знають у Києві, а завдяки світовій мережі і у Європі. Стільки схвальних відгуків на адресу місцевих музикантів мені особисто читати ще не доводилося.
Приємно дивує, наприклад, працездатність хлопців - в їхньому арсеналі вже понад 300 композицій! Можливо не всі вони доведені до розуму, і більшість інструментальні. Хоча такий закон жанру в якому грає гурт - це електронний біт (ейсід джаз, хіп-хоп та інші модні стилі) плюс живі інструменти. Ще одна "родзинка" - чорношкірий вокаліст, який приїхав з ... Харкова. Саме зараз триває кінцевий запис дебютного альбому, а потім не менш відповідальний момент - зйомки професійного кліпу. І не одного, а одразу двох. Тож вже восени на українських каналах ми побачимо «Tango Tempo» у всій своїй красі. І будемо пишатися, бо це ж наші!
Аби не відривати весь гурт від роботи, я вирішив зустрітися тільки з одним з них. А саме з Родіоном Какічєвим, моїм старим другом (до речі, він намагався колись навіть мене, щоправда безуспішно, навчити грати на басу). Родік - досить відома персона нашого музичного "бомонду". Мабуть вже не має жодного ужгородського гурту, де б він не брав участь хоча б у ролі порадника. Розмовляли ми з ним довго (не дивуйтеся - майже цілий день). А розпрощалися тільки о 3-ій годині ночі, після концертної програми в клубі "Бюргер". Пива тоді випили вдосталь, не тільки за музику, але й за день народження музиканта.
- У скількох проектах ти нині береш участь?
- Як мінімум у трьох. Це «Papy Blues Band», який ти зміг сьогодні почути - це блюз та рок-н-рол, який виконується виключно угорською мовою. Інша група - це джазовий «Pap Jazz Quartet», вже досить відомий, під керівництвом Віллі Папа. І звісно – «Tango Tempo». Поки що все, більше не встигаю. Грати приходиться абсолютно різнопланову музику, однак мені вона цікава і в цьому є момент власного розвитку.
- Тобто ти можеш при бажанні грати будь-яку музику?
- Намагаюся робити тільки те, що мені по душі. Точно, що ніколи не буду грати низькоякісну попсу, якою і так вже переповнений ефір. Хоча, якби мене запросила, наприклад Мадонна, то кинув би все (сміється. - авт.). Хоча був час, коли довелося брати участь у проекті, від музики якого не отримував жодного задоволення. Але це в минулому, тоді потрібно було заробляти гроші. Тепер більше цікавить саме творчість.
- Тебе всі запрошують і це приємно. А ось заробити з музики вже є можливість?
- Дивлячись де. Можливо в Києві це реально. А ось в Ужгороді ще досить проблематично. Тому і приходиться буквально розриватися на шматки по різних проектах. Тим паче досі ще немає у нас досвідчених менеджерів та продюсерів. Тому музиканти самі мають влаштовувати концерти, домовлятися за гонорар і таке інше.
- Чим відрізняється музика «Tango Tempo» від інших груп?
- Це синтез електронних стилів плюс накладка "живого" басу. Можу сказати, що подібного не робить в Україні практично ніхто. У нас кожний професіонал у своїй справі. Наприклад, наш вокаліст Мартин співає на рідній мові - англійській, звісно без акценту. Тому мало хто може послухавши наші записи повірити в те, що група має українські коріння.
- А як Мартин опинився в Україні?
- Сам він родом з Уганди. Приїхав колись до нас навчатися, тепер викладає англійську мову для багатих людей. Тепер сидить в ужгородській студії і записує вокальні партії. Вже повністю готові 9 композицій.
- І що далі?
- Є люди, які підтримали нас фінансово - вийде повноцінний альбом. Тираж буде поки що невеликий - 1000 екземплярів. Потім відзнімемо 2 відеокліпа. Їх до речі вже чекають на каналі "Ентер-Мюзік", в нас є там знайомі.
- За ротацію прийдеться сплачувати?
- Ні, вони готові піти на такі жертви заради нас (сміється. - авт.). Тобто просто хороші і класні люди там працюють.
- Багато в шоу-бізнесі вирішують саме знайомства?
- Думаю, що так. Можливо після таланту музикантів на другому місці, а іноді навіть на першому. Потрібен дизель, який штовхатиме вагончики. Не дивлячись на їх красу вони будуть стояти без руху.
- Однак у вас музика досить альтернативного формату. Нелегко буде пробитися?
- Мені здається, що зараз йде тенденція саме до експериментальної музики. Молодь вже втомилася від однакової "попси", хочеться чогось нового. Музична індустрія в Україні розвивається, і неформат однозначно займе тут достойне місце під сонцем.
- Серед останніх концертів які запам’яталися найбільше?

- «Tango Tempo» вже двічі приймає участь у міжнародному конкурсі молодих музикальних формацій – «The Global Battle Of The Bands» («Світова битва гуртів»). У 2006 році його фінал проходив у мукачівському замку, минулого - у Словаччині. Перший раз ми зайняли 5 місце, наступного разу 4. Тобто зберігається у нас така позитивна тенденція. Головний приз для переможців - це виступ у Лондоні, а вже там лідера очікує приз 100.000 доларів плюс світове турне. Минулого року представляти українську музику поїхав київській гурт "АтмАсфера". А у нас все, сподіваюся, ще попереду.
- Що іще маєте серед здобутків?
- Нашу музику вже добре знають у столиці. Її включив до своєї збірки на компакт-дисках відомий журнал "Афіша", назвавши однією з найкращих інді ( тобто незалежних. – авт.) груп в Україні. Запросили нас також на виступ у клубі "Хмільна бочка". А нещодавно вийшла свіжа збірка під назвою "Ре:еволюція", куди ми також потрапили.
- Чи плануєте перебратися у Київ?
- Поки що ні, хоча було таке бажання. Однак поки що тримає нас робота в Ужгороді.
- Ти брав участь у більше ніж 20 музичних проектах. Однак першою стала ужгородська група "Крістофер Робін". Чи не було бажання зібратися як раніше і записати альбом?
- Так, проект зустрічі «10 років потому» був. Однак майже всі з учасників гурту нині працюють у Києві і не проявили до цього великого інтересу (вони дизайнери у рекламному бізнесі, їх твори можна щодня побачити по телевізору. - авт.). На жаль. Залишилися тільки старі записи на касеті, які добре знали меломани.
- Ніхто з старих "крістоферів" більше не займається музикою?
- Хіба що вдома, за допомоги комп’ютерних програм. Наскільки мені відомо Саша Кулаков навіть зайняв приз за найкращий саундтрек до фільму десь у Франції.
- Десять років тому я записав з тобою інтерв’ю, яке мало назву "Мій улюблений Music Man". Мова йшла про твою гітару. Я чув, що у неї якось цікаво склалась доля.
- Так, це був американський бас. Коштував він 200 доларів - чимала сума на той час. Мені вдалося поїхати в Казахстан, де вдалося заробити на одному одноразовому бізнесі 158 доларів, інше взяв у борг. Але час іде, тому вирішив якось його поміняти. Зацікавився моїм інструментом Денис з нового складу "Океану Ельзи". Бачив свій бас в кліпах та в роботі - на концертах. Було приємно, що він "працює" далі. А тепер у мене 6-струнний "Warwick", який також продаю. Дорого. Отже, поспішайте (сміється. - авт.).
- Тобто зараз якісно грати недешеве задоволення?
- Однозначно. На китайських інструментах грати дуже важко - це як перша моя гітара білоруський "Бас-1". Хоча не важливо який інструмент, головне – відповідне ставлення до нього. У нашого гітариста Андрія Гасинця ми якось знайшли старий скалічений "Урал" і вирішили використати його звучання. І записали цілий трек! Називається композиція «Old Game» ("Стара гра"). Не думаю, що хтось здогадається на чому ми тоді її зіграли.
- Наскільки розумію всі учасники проекту займаються ще чимось іншим?
- Так, Андрій (гітарист) - дизайнер по меблям, а Саша - спеціаліст по комп’ютерам.
- Скільки потрібно молодій групі, аби "розкрутитись" у Києві?
- Дуже багато. Ще декілька років тому йшлося про суму в 100.000 доларів. В першу чергу це оплата продюсера. З іншого боку, маючи такі гроші вже непотрібно ні до кого звертатися (сміється)... В принципі, якщо музика справді варта уваги, то знайдуться люди, які будуть допомагати навіть безкоштовно. Наприклад, як нам (сміється)…
P.S. Почути і побачити «Tango Tempo» вживу можна в ужгородських та мукачівських клубах (поки що). А їх музику легко знайти у мережі Інтернет (поки безкоштовно).  Наприклад тут: http://chksys.mylivepage.ru/file/157

"Старий Замок "Паланок"
25 липня 2008р.

Теги:

Коментарі

Крістофер Робін 2018-09-14 / 15:16:10
Завантажити кілька записів гурту "Крістофер Робін" через торрент можна за адресою: https://toloka.to/t90136
То єдині на сьогодні записи, що збереглися.

НОВИНИ: Культура

10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
10:12
/ 1
У четвер відбудеться концерт Закарпатського народного хору "Загуди ми, гудаченьку"
11:08
Закарпатська філармонія запрошує на концерт "Музичне мереживо бароко"
05:09
У коледжі мистецтв ім.А.Ерделі провели конкурс дитячого малюнку
17:34
/ 1
В Ужгороді відбудеться "вуличний" поетичний марафон
20:11
До Дня Валентина в Ужгороді відбудеться романтичний вечір "Любов в опері"
03:44
/ 2
Кошиці, Пряшів і Михайлівці
11:06
У Румунії вийшла книжка про князя Корятовича
18:00
В Ужгородському замку "камерно" виставили "Художню спадщину Імре Ревеса на Закарпатті"
17:48
/ 2
"Жадан і Собаки" відвідають Ужгород і Мукачево в межах Благодійного зимового туру
» Всі новини