Податківці Закарпаття підбили підсумки діяльності у першому півріччі

Традиційну зустріч із журналістами, яка відбулася у четвер, 24 липня, в ДПА у Закарпатській області, провели не зовсім традиційно. Керівництво облДПА вирішило відступити від усталених правил проведення прес-конференції, коли податківці детально зупиняються на цифрових показниках, і показати роботу окремих підрозділів, зокрема, податкової міліції та податкового контролю юридичних осіб.

Тетяна Шаповалова
Тетяна Шаповалова

Голова облДПА Тетяна Шаповалова запропонувала журналістам найперше ознайомитися з діяльністю управління податкової міліції. В.о.начальника УПМ Михайло Гичка у своєму кабінеті продемонстрував представникам ЗМІ відеоролик з оперативними зйомками виявлення працівниками податкової міліції в одному з приватних будинків Ужгорода підпільного цеху з виготовлення фальсифікованого коньяку.
Продукція, яку тільки умовно можна назвати коньяком, виготовлялася в антисанітарних умовах з недоброякісної сировини і, безперечно, є непридатною для вживання та особливо небезпечною для здоров’я і життя людини. Лише в цьому конкретному випадку було вилучено понад 200 скляних пляшок фальсифікованого коньяку різних марок ("Закарпатський", "Тиса", "Ужгород", "Коньяк п’ятизірковий") з наклеєними підробленими марками акцизного збору, 350 л фальсифікованого коньяку у пластмасових бочках та пляшках різної ємності. Орієнтовна вартість вилучених товарно-матеріальних цінностей - 42 тис. грн. За наявною інформацією, в підпільному цеху виготовлялось понад 200 пляшок фальсифікованої алкогольної продукції на добу. За цим фактом слідчим відділом податкової міліції порушено кримінальну справу, розслідування завершено, справу направлено на розгляд Ужгородського міськрайонного суду.
Як відзначила Тетяна Шаповалова, на жаль, згідно із законодавством такий «підприємець» сьогодні відбудеться тільки штрафом. Занадто м’яке покаранння, можливо, і є причиною того, що такі порушення є частими або повторюються знову і знову.
Загалом за І півріччя 2008 року, повідомив М.Гичка, працівниками УПМ припинено діяльність 30 підпільних цехів з виробництва фальсифікованої продукції, у т.ч. 6 – з нелегального виробництва алкогольної продукції.
Згодом журналісти побували в кабінеті інформаційно-аналітичного відділу управління податкового контролю юридичних осіб облДПА, який здійснює аналіз інформації про платників податків з різних джерел і відбір платників податків до перевірки. Начальник управління податкового контролю юридичних осіб Віталій Кричко коротко розповів журналістам про підходи у відборі платників до перевірки, відзначив, що кількість перевірок зменшується, але результати перевірок показують, що відбір проведено правильно.
На закінчення зустрічі розмова з журналістами відбувалася у невимушеній атмосфері за чашечкою кави в кабінеті голови облДПА Тетяни Шаповалової і тривала майже годину. Тетяна Михайлівна коротко проінформувала представників ЗМІ із досягнутими податківцями результатами.
За січень-червень до Зведеного бюджету області зібрано платежів в сумі 755,8млн. грн., що на 37,4% (на 205,6 млн. грн.) більше, ніж за відповідний період 2007 року. Надходження до Державного бюджету склали 369,6млн.грн., що більше відповідного періоду попереднього року на 41,3% (на 108 млн. грн.). До місцевих бюджетів сплачено податків і зборів в сумі 386,2 млн. грн., що на 33,8% (на 97,5 млн. грн.) більше, ніж за минулорічний період. Найбільша частка надходжень до місцевих бюджетів припадає на сплату податку з доходів фізичних осіб – 75,1%.
Протягом січня-червня 2008 року платниками області заявлено до відшкодування 185,7млн. грн. податку на додану вартість (за аналогічний період 2007 року - майже 109,4млн.грн., тобто заявки січня–червня ц.р. більші на 64,2млн.грн., ріст 58,7%). За І півріччя 2008 р. платникам податків на розрахункові рахунки фактично відшкодовано 130,1млн.грн. ПДВ, що у 2,1 рази більше минулорічного періоду.
Як зазначила Т.Шаповалова, серед податкових органів країни податківці Закарпаття за рейтинговими показниками за січень-травень 2008 року увійшли до першої п’ятірки, за підсумками 6 місяців перемістилися на 11-ту сходинку. Голова облДПА висловила сподівання, що й до кінця року вдасться утримувати, а за можливості й покращувати результати роботи.
Представники ЗМІ задавали багато питань, які стосувалися роботи органів податкової служби в умовах, коли не прийняті зміни до Держбюджету, цікавилися підсумками деклараційної кампанії, як контролюють податківці сферу грального бізнесу, як співпрацюють з платниками податків та які мають методи впливу на порушників тощо.
На всі запитання Т.Шаповалова надала вичерпні відповіді.

Відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян
ДПА України в Закарпатській області
25 липня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Економіка

17:57
З початку року найбільший товарообіг, за інформацією Закарпатської митниці, здійснювався з Німеччиною, Італією, Угорщиною, Чехією та Словаччиною
13:40
Завершено монтаж зернових елеваторів сухого порту "Термінал Чорнотисів" на Закарпатті
01:35
Чеський приватний перевізник RegioJet готовий інвестувати в електрифікацію євроколії на ділянках Чоп-Мукачево і Чоп-Ужгород
01:18
/ 3
Розпочалася чергова спроба визнати банкрутом Солотвинський солерудник
14:34
/ 2
McDonald's знову хоче відкрити ресторан в Ужгороді. Цього року
11:08
Фермери з окупованої частини Херсонщини знаходять себе у тепличному бізнесі на Закарпатті
14:16
NSV Group і представники Італії, Німеччини та Польщі провели переговори щодо побудови на Закарпатті інтермодального логістичного центру Horonda Platform
16:30
Торік, в порівнянні з 2022-м, експорт на Закарпатті становив 69%, а імпорт – 84,5%
11:33
/ 1
На Закарпатті відкрили новий митний термінал
16:43
/ 1
Прокуратура взялась за компанії групи Голден Тайл, які з грубими порушеннями придбали закарпатські родовища глин
15:03
/ 8
На аукціоні за 13,87 млн грн продають землю та адмінбудівлю колишнього "Ужгородтеплокомуненерго" в центрі Ужгорода
15:19
/ 3
"Перечинське" "Френдлі Віндтехнолоджі" програло "ужгородцям" суд за родовище андезиту біля Ужгорода, продане за 75 млн грн
10:51
/ 7
За грантами, отриманими на сади, в Україні лідирує Закарпаття
22:08
/ 20
Під велетенський деревообробний завод на Закарпатті зареєстрували індустріальний парк
21:56
У 2023-му через Закарпатську митницю експортовано товарів на майже 32 млрд грн, а імпортовано на понад 106
15:24
На Закарпатті торік зареєструвалися 7688 нових платників податків, а припинили діяльність 4720
14:30
Цьогоріч єдиного податку на Закарпатті сплачено на 17,5% більше, ніж торік
10:11
На Закарпатті надходження від туристичного збору за рік зросли на 14%
22:23
угорщина завертає вантажівки з України в "Загоні" через відсутність оформлених документів Т1
20:01
/ 7
На Закарпатті незаконно будують деревообробний завод, для роботи якого потрібно 32 тисячі лісовозів щороку, – природозахисники
20:49
Цьогоріч у зоні діяльності Закарпатської митниці товарів імпортовано утричі більше, ніж експортовано
18:32
/ 1
На Закарпатті закладуть плантацію лохини в горщиках
19:55
Виноградар з Херсонщини, господарство якого – в зоні бойових дій, консультує фермерів на Закарпатті
21:34
На Закарпатті у поточному році, в порівнянні з 2022-м, експорт товарів зменшився на 27%, імпорт – на 16,5%
18:35
Закарпаття дає українському виноградарству нове життя – виноградар з Херсонщини
» Всі новини