У корупційній справі депутата від ОПЗЖ Маєрчика "недоброчесну" голову апеляційного суду Фазикош (само)відвели і призначили її "протеже" Бисагу

Голову Закарпатського апеляційного суду усунуто від розгляду апеляційної скарги одіозного ужгородського депутата Павла Маєрчика через "особисте знайомство" з останнім, однак новопризначений суддя також має сумнівну репутацію за систематичне виправдовування різних чиновників-корупціонерів. Розгляд справи відбудеться 15 квітня.

У корупційній справі депутата від ОПЗЖ Маєрчика "недоброчесну" голову апеляційного суду Фазикош (само)відвели і призначили її "протеже" Бисагу

Як повідомляло Закарпаття онлайн, 23 листопада 2023 року суд першої інстанції визнав депутата Ужгородської міськради від партії Медведчука "Опозиційна платформа - За життя", члена земельної комісії Павла Маєрчика винним у корупційних діях щодо чергового "дерибану" землі на площі Петефі в самісінькому центрі Ужгорода. 

Оскільки Маєрчик особисто голосував на сесії міськради за передачу цієї землі своїй же фірмі «Вояж», на якій в подальшому почав незаконне будівництво, за яке йому вручили підозру також і в кримінальній справі.

Не погоджуюсь з даним рішенням, депутат Маєрчик, який є фігурантом численних скандальних забудов і земельних оборудок в Ужгороді, подав апеляційну скаргу. 11 грудня 2023 року розглядати цю скаргу була призначена голова Закарпатського апеляційного суду Ганна Фазикош.

Однак, 16 лютого, на початку засідання, Г.Фазикош повідомила, що "особисто знайома з особою, щодо якої складено протокол про адміністративне правопорушення (П.Маєрчик – ред.), хоча і не перебуває з ним у стосунках, які б виключали можливість її участі у розгляді справи".

У звязку з наведеною інформацією, адвокат Г.Тодавчич та прокурор Ю.Вакула заявили Г.Фазикош відвід, обґрунтувавши наявністю обставин, які, у свою чергу, можуть викликати в сторін сумніви в неупередженості та об'єктивності цієї судді під час розгляду апеляційної скарги.

Дана заява про відвід Г.Фазикош була задоволена і вона відведена від розгляду скарги П.Маєрчика відповідною постановою іншого судді Тараса Бисаги, який і продовжить розглядати дану справу №308/16369/23 по суті. 

Відтак, розгляд апеляційної скарги на рішення суду першої інстанції, яким депутата Маєрчика визнано "корупціонером", відбудеться 15 квітня, о 15:00

Хоча від розгляду справи і усунуто суддю Г.Фазикош, відому громадськості через невідповідність критеріям доброчесності, до новопризначенного судді Т. Бисаги у громадськості виникають аналогічні питання щодо об'єктивності розгляду.

Так, за інформацією джерел в правоохоронних органах, даного новопризначеного суддю називають "протеже" голови суду Г.Фазикош, зокрема, як вказується, ним забезпечується прийняття "потрібних" рішень. 

Більше того, в судовій практиці судді Бисаги є цілий ряд сумнівних рішень з виправдання значної кількості посадовців-"корупціонерів" шляхом скасування рішень судів першої інстанції.

Так, для прикладу, 7 лютого 2022 року суддя Т.Бисага повністю виправдав Буштинського селищного голову Руслана Янчія та закрив корупційну справу, не зважаючи на вчинення ним дій, які мають очевидний конфлікт інтересів. А саме, селищний голова голосував на сесії сільради за призначення старостою села Теребля своєї двоюрідної сестри, а не утримався від голосування, як цього вимагає закон.

10 лютого 2022 року даний суддя також виправдав "корупцію" директора ДКП «Комунальне господарство» Холмківської сільської ради Василя Северенчука, який є батьком керівника районної організації проросійської партії "ОПЗЖ" та заступника голови Холмківської громади Артура Северенчука. Суть порушень, за версією правоохоронців і суду першої інстанції, полягала в тому, що, діючи в умовах конфлікту інтересів, даний чиновник незаконно і систематично призначав собі "виробничі" та "святкові" премії, які в 2021 році сумарно склали 74 тисяч гривень.

Слід також нагадати, що в червні 2018 року Вища кваліфікаційна комісія суддів в рамках "переатестації" зупиняла кваліфікаційне оцінювання судді Бисаги і направила відомості для перевірки в НАЗК.

Щодо суті самої справи йдеться про ділянку в історичній частині обласного центру Закарпаття, відразу біля пішохідного мосту, на площі Шандора Петефі, 2а, частину якої депутат захопив самовільно. Саме тут П.Маєрчик з Сергієм Фаркашем (кримінальне псевдо - "Хата". Руйнівник будинку Фунданича) вирішили побудувати скляний "монстрик"-кафе на місці "чеської" громадської вбиральні, проти чого виступала громадськість.

Окрім даного корупційного адміністративного порушення депутата Маєрчика також судять за ч. 3 ст. 197-1 Кримінального кодексу України – за факт самовільного захоплення цієї ж земельної ділянки в центрі Ужгорода і введення там будівництва.

За версією слідства, під виглядом реконструкції фірма Маєрчика захопила земельну ділянку, що належить громаді міста, та здійснювала на ній будівництво. Відповідно до проєктної документації, площа забудови після реконструкції повинна становити 64 кв.м., а по факту становить 203 кв.м. Отже, площа самовільно захопленої земельної ділянки становить 139 кв.м.

Як повідомлялось раніше, у серпні 2023 року суд в Ужгороді визнав П.Маєрчика винним і в інших корупційних діях. Депутат голосував за передачу в оренду земельної ділянки по вул. Минайській, 16 іншій фірмі, засновником якої є його син. Судді К. Дегтяренко та Н.Шумило визнали П.Маєрчика винним в обох корупційних порушеннях, однак закрили справи через сплив строків розгляду, чим посприяли уникненню ним реальної відповідальності.

Також Павло Маєрчик є фігурантом численних скандальних забудов і земельних оборудок. Серед яких, зокрема, вкрадений сквер на вулиці Боб'яка та прибудинкової території близько 4500 мешканців 11-ти багатоквартирних будинків на вулицях Можайського-Генерала Свободи-8 Березня, рейдерське заволодіння магазином "Корзо", перешкоджання журналістській діяльності з нападом на журналістів.

За попередньої каденції, будучи секретарем земельної комісії міськради,Павло Маєрчик "прихватизував" через схему з "піджаками" щонайменше 15 земельних ділянок.

11 квітня 2024р.

Теги: Маєрчик, Фазикош, Бисага, корупція, апеляція

Коментарі

до пашка 2024-04-14 / 12:47:12
це чистої води брехня

пенсіонер 2024-04-12 / 18:25:51
І що далі панове??? А Васька слушает и кушает. Зека - Президента погнали, а мілкота не по зубах.

Суддя Дредд 2024-04-12 / 15:56:52
Усі озвучені тут персонажі - найяскравіші представники корупційнї системи Ужгорода

ужгородка 2024-04-12 / 13:29:15
Всі медведчуківські покидьки, від Волошина до Маєрчика, тепер обвішали місця свого злодійства патріотичними банерами на взірець цього "Слава Україні!"

форестер 2024-04-12 / 13:25:31
Вони не особисто знайомі, а системні бізнес-партнери :)

сорри 2024-04-12 / 13:10:08
Точно один заміс лайна (((((

злий 2024-04-12 / 10:19:31
Вони не просто особисто знайомі. вони одна якість корупційного гівна - оті маєрчики, фазикошки і бисаги

Читач 2024-04-12 / 09:21:14
"Монстрик"-кафе на честь "чеської" громадської вбиральні буде мати назву "На параші"! Ароматна буде там кава...

Пак айно 2024-04-12 / 08:02:36
У нас як не Фазикош, то Бисага... А де люди?

Вуйко 2024-04-12 / 07:43:41
Бл..ь у тому судi нема уже кому судити! Однi злодii!

Пашко 2024-04-11 / 23:42:38
Цей взагалі унікал умудрився на минайській 16 аферну схему з електроенергією толкати. Краде електроенергію з лінії гаражів які поряд знаходилися , оплочує якусь малу її кількість по тарифу 2,64грн , сам наставив внутрішні лічильники для орендарів і бере з цих своїх орендарів по тарифу як для комерції. Шахрайство чистого роду! Тільки чомусь ні сбу, ні правоохоронні органи, ні обленерго цього не помічають. Кабельне Крам також заборонені канали транслювало, роялті хоч плотять???

НОВИНИ: Кримінал

23:08
Cуд у Тячеві звільнив від покарання підприємця, який п'яним вдарив поліцейського
14:54
У Костилівці на Рахівщині троє грабіжників у масках і зі зброєю погрозами вбивством відібрали в 79-річної жінки $8,5 тис. і "ювелірку"
17:47
Занизивши митну вартість, житель Львівщини на кордоні з Угорщиною "позбувся" трактора, вартістю 1,5 млн грн
14:39
/ 2
Судитимуть 5 осіб, які організували нелегальні гральні заклади в Ужгороді
11:07
Житель Середнього Водяного на Тячівщині п'яним викрав авто сусіда і скоїв на ньому дві ДТП
01:16
Ужгородець погрожував свої дружині гранатою
20:47
/ 2
38-річний мукачівець протягом року розраховувався за покупки карткою, загубленою пенсіонером
19:41
/ 2
У Нижніх Воротах зіткнулися мукачівська BMW та івано-франківське Renault, водій останнього загинув
14:05
Житель Туриці, що на Ужгородщині, зберігав вдома дві бойові гранати
22:50
У жителя Буштина під час обшуку вилучили майже 1кг марихуани
22:47
Мешканцеві Родниківки на Мукачівщині, який підпалив будинок дружини через образу, присудили більше 5 років тюрми
15:50
Справу учасників "смертельної" масової бійки у Підвиноградові скеровано до суду
14:01
В Ужгороді водій, зупинений патрульними, швидко купив і хильнув алкоголь, аби приховати "п'яне" водіння
20:56
/ 3
У Берегові злочинна група відбирала майно в самотніх осіб літнього віку
20:31
На під'їзді до кордону затримали чотирьох чоловіків, що планували нелегально потрапити до Румунії, та двох закарпатців-переправників
13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
15:57
На кордоні з Угорщиною у китайському вантажі виявили "зайві" електроскутери
21:52
/ 2
Через тайник з сигаретами житель Підвиноградова позбувся в ПП "Дякове" свого "Пежо"
11:15
/ 1
На Закарпатті викрили підприємця з Харкова, який хотів вивезти пшеницю в ЄС без ліцензування
22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
/ 2
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
» Всі новини