Чергову корупцію ужгородського депутата від "ОПЗЖ" Маєрчика розгляне суддя з показовою "корупційною" практикою (ФОТО)

Депутат Ужгородської міськради від проросійської партії "ОПЗЖ" Павло Маєрчик голосував за передачу землі своїй фірмі для незаконного будівництва в центрі міста.

Чергову корупцію ужгородського депутата від "ОПЗЖ" Маєрчика розгляне суддя з показовою "корупційною" практикою (ФОТО)

Йдеться про ділянку в історичній частині обласного центру Закарпаття, відразу біля пішохідного мосту збоку площі Шандора Петефі. Саме тут П.Маєрчик з Сергієм Фаркашем (кримінальне псевдо - "Хата". Руйнівник будинку Фунданича) вирішили побудувати скляний "монстрик", про що Закарпаття онлайн писало ще в листопаді 2021 року. Ужгородці навіть "рукотворно" висловили протест проти "скляного" кафе на місці "чеської" громадської вбиральні.

Згідно з матеріалами правоохоронних органів, фірма депутата Павла Маєрчика, самовільно захопивши частину земельної ділянки в центрі міста на пл. Ш. Петефі, 2, обгородивши її і почавши там незаконне будівництво, намагалася узаконити це шляхом оформлення землі в оренду.

Для реалізації цієї "схеми" спільне мале підприємство "Вояж", де П.Маєрчик є керівником (відповідно до даних YouControl), а його мама Маєрчик Наталія Михайлівна – засновником, подали пакет документів на розгляд сесії міськради. 3 лютого 2022 року цей пакет документів мав бути розглянутий на засіданні чергової ХVІ сесії Ужгородської міської ради.

Так, пунктом 2.5 проєкту рішення № 680 було передбачено надання дозволу на розробку проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки з подальшою передачею її в оренду спільному малому підприємству «Вояж» площею 0,0800 га для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури на площі Шандора Петефі, 2 в м. Ужгород.

Під час розгляду даного питання на сесії міськради депутат Маєрчик вчинив два корупційні адміністративні правопорушення. Перше полягало в тому, що депутат особисто голосував за надання дозволу щодо надання в оренду земельної ділянки вищезгаданій фірмі «Вояж», яку він очолює. Друге порушення – що він не повідомив міськраду про наявність реального конфлікту інтересів.

Окрім того, за інформацію джерел в правоохоронних органах, ужгородською прокуратурою була порушена кримінальна справа щодо незаконного будівництва на самовільно зайнятій земельній ділянці, в рамках якої на даний об'єкт було накладено арешт. Однак наразі жодної офіційної інформації про хід даної справи правоохоронцями не оприлюднено.

У серпні 2023 року суд в Ужгороді визнав скандального депутата Маєрчика винним ще в одних корупційних діях. Депутат голосував за передачу в оренду земельної ділянки по вул. Минайській, 16 іншій фірмі, засновником якої є його син. Судді К. Дегтяренко та Н. Шумило визнали Маєрчика винним в обох кооупційних порушеннях, однак закрили справи через сплив строків розгляду, чим посприяли уникненню ним реальної відповідальності.

Павло Маєрчик є фігурантом численних скандальних забудов і земельних оборудок. Серед яких, зокрема, вкрадений сквер на вулиці Боб'яка та прибудинкової території близько 4500 мешканців 11-ти багатоквартирних будинків на вулицях Можайського-Генерала Свободи-8 Березня, рейдерське заволодіння магазином "Корзо", перешкоджання журналістській діяльності з нападом на журналістів    

Розглядати корупційні порушення депутата Маєрчика щодо фактів голосування за землю для самого себе на площі Ш. Петефі призначено суддю Ужгородського міськрайонного суду Василя Бедьо, який відомий своєю "лояльністю" до корупціонерів. Так, з аналізу аналогічних корупційних справ він відомий тим, що, здебільшого, не вбачає корупційних порушень у діях депутатів та чиновників. В період з 2018 року ним закрито 19 справ за відсутнісю складу правопорушення або малозначністю. В основному справи стосувались митників, податківців, керівників і начальників відділів державних та комунальних установ, зокрема і працівників правоохоронних органів.

Для прикладу, в жовтні 2018 року В. Бедьо виправдав заступницю начальника відділу податкового органу, яка "забула" задекларувати новеньке елітне авто «AudiQ7», 2017 року випуску, вартістю 200 000 гривень. До слова, дана ціна, яка вказана у договорі купівлі-продажу, суттєво не відповідає ринковій вартості авто, що також може мати ознаки як приховання "тіньових" доходів, так і ухилення від сплати податків.

У жовтні 2017 року цей же суддя виправдав начальника відділу матеріально-технічного забезпечення та соціально-побутових потреб прокуратури Закарпатської області. Суть інкриміновного правоохоронцями корупційного порушення полягала в тому, що прокурор "забув" задекларувати нежитлове приміщення за адресою вул. Копанська, 250, у м. Виноградів, площею 212,5 кв. м., вартістю 79 068 грн., яке подарував йому батько.

17 січня 2023 року суддя Бедьо виправдав колишнього директора Ужгородської міської лікарні Івана Кураха, який в період з вересня 2020 по липень 2021 року з порушенням вимог антикорупційного законодавства нарахував собі премій на загальну суму 220 тис. грн. У той же час премії лікарів та медсестер були значно меншими.

Крім того, більшість справ даний ужгородський суддя розглядав із значним порушенням строків. Здебільшого, саме різні маніпуляції із часовими рамками розгляду судом призводять в подальшому до закриття справи по строках. Тобто, у таких випадках навіть визнані винними в корупційних діях особи уникають відповідальності та, відповідно, внесення до офіційного Реєстру корупціонерів.

Так, щодо П.Маєрчика суддя призначив до розгляду відповідні справи №№308/16369/23, 308/16372/23 із грубим порушенням строків, встановлених законодавством. Оскільки за ст. 277 КУпАП справа про адміністративне правопорушення розглядається у п'ятнадцятиденний строк, а в даному випадку перше засідання було призначено через 18 днів. Окрім того, напередодні розгляду справ, які були призначені на 20 жовтня, суддя Бедьо пішов на лікарняний. І попри те, що 23 жовтня суддя вийшов на роботу, справам досі не призначено нову дату розгляду.

Аналогічну практику із затягуванням Бедьо застосував і щодо іншого депутата-порушника – голови бюджетної комісії Баранинської сільради Валерія Шалахи. Про прийняте рішення невідомо по сьогоднішній день – в судовому реєстрі відсутні відповідні відомості.

У жовтні 2017 року Перша Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя вирішила притягнути суддю Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області Бедьо Василя Івановича до дисциплінарної відповідальності, застосовувати до судді дисциплінарне стягнення у виді попередження.  В лютому 2020 року суддя Василь Бедьо був призначений заступником голови Ужгородського міськрайонного суду.

 

30 жовтня 2023р.

Теги: Маєрчик. корупція, Бедьо

Коментарі

злий 2023-10-31 / 17:22:42
На жаль, медведчуківці зараз в фаворі у чинної обласної влади: найбільший покидьок і корупціонер Ужгорода Волошин, який підписував договір про співпрацю з Медведчуком, оживився і втюрив Петьовці Корону, а Маєрчик безкарно забудовує крадену землю на Петефі і 8 Березня і ремонтує магазин Корзо. І обидва обнесли свої будівництва парканами з гаслами "Слава Україні!"

Степан Сокира. 2023-10-31 / 16:44:05
А я хочу відмітити якісний матеріал на сайті. Грунтовно описали декілька епізодів з посиланням. Молодці. А щодо ОПЗЖ: ці кукловоди мають сидіти або вулиці замітати. Їхня партія розв'язала війну, і вони мають нести відповідальність.

Читач 2023-10-31 / 12:11:46
Нехай будує бандюк Хата кафе з назвою "На параші"! Це якраз чудове будемісце для зустрічей бандюків!

правда 2023-10-31 / 06:17:44
треба відкликати цього афера з депутата

До прокурора. Ти сам такий 2023-10-31 / 01:59:06

Сусідка 2023-10-30 / 20:04:55
Маєрчик своє бентлі продасть, і всьо порішає.

Прок 2023-10-30 / 19:38:40
Головне, щоб начальник відділу матеріально-технічного забезпечення та соціально-побутових потреб прокуратури Закарпатської області не забув все інше задекларувати

Прокурору 2023-10-30 / 15:56:16
А Маєрчик то непростий злодій

Прокурор 2023-10-30 / 15:53:06
Бедьо то пустий алкаш

НОВИНИ: Кримінал

14:54
У Костилівці на Рахівщині троє грабіжників у масках і зі зброєю погрозами вбивством відібрали в 79-річної жінки $8,5 тис. і "ювелірку"
17:47
Занизивши митну вартість, житель Львівщини на кордоні з Угорщиною "позбувся" трактора, вартістю 1,5 млн грн
14:39
/ 2
Судитимуть 5 осіб, які організували нелегальні гральні заклади в Ужгороді
11:07
Житель Середнього Водяного на Тячівщині п'яним викрав авто сусіда і скоїв на ньому дві ДТП
01:16
Ужгородець погрожував свої дружині гранатою
20:47
/ 2
38-річний мукачівець протягом року розраховувався за покупки карткою, загубленою пенсіонером
19:41
/ 2
У Нижніх Воротах зіткнулися мукачівська BMW та івано-франківське Renault, водій останнього загинув
14:05
Житель Туриці, що на Ужгородщині, зберігав вдома дві бойові гранати
22:50
У жителя Буштина під час обшуку вилучили майже 1кг марихуани
22:47
Мешканцеві Родниківки на Мукачівщині, який підпалив будинок дружини через образу, присудили більше 5 років тюрми
15:50
Справу учасників "смертельної" масової бійки у Підвиноградові скеровано до суду
14:01
В Ужгороді водій, зупинений патрульними, швидко купив і хильнув алкоголь, аби приховати "п'яне" водіння
20:56
/ 3
У Берегові злочинна група відбирала майно в самотніх осіб літнього віку
20:31
На під'їзді до кордону затримали чотирьох чоловіків, що планували нелегально потрапити до Румунії, та двох закарпатців-переправників
13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
15:57
На кордоні з Угорщиною у китайському вантажі виявили "зайві" електроскутери
21:52
/ 2
Через тайник з сигаретами житель Підвиноградова позбувся в ПП "Дякове" свого "Пежо"
11:15
/ 1
На Закарпатті викрили підприємця з Харкова, який хотів вивезти пшеницю в ЄС без ліцензування
22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
/ 2
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
» Всі новини