Якісне медичне обслуговування: як вибрати клініку

Кожна людина час від часу потребує медичної допомоги. Як би нам цього не хотілося, але здоров’я – це не постійна величина. Якщо ви чи хтось з ваших рідних захворів, важливо знайти хорошого лікаря та отримати якісні медичні послуги. При цьому витрати коштів та часу мають бути оптимальними. Розповідаємо, як правильно вибрати клініку та на що звернути увагу першочергово. Важливо вибрати ту установу, лікарям якої можна довірити своє здоров’я.

Приватний чи державний медичний центр: якому віддати перевагу

Для початку потрібно визначитися з тим, куди звертатися за медичним обслуговуванням — до клініки приватної чи державної. На жаль, медична галузь в нашій країні фінансується недостатньо. Через це обладнання в державних клініках часто є застарілим, а палати потребують ремонту. Лікарі в таких установах нерідко вимагають грошову подяку.

Водночас в Україні сьогодні працює багато хороших приватних клінік. Якщо говорити про Київ, то можна, наприклад, виділити медичний центр «Універсум Клінік» (https://universum.clinic/ — за посиланням ви перейдете на офіційний сайт). В установі забезпечені всі умови для комфортного та ефективного обслуговування. В приватній клініці вам не прийдеться стояти в довгих чергах, очікуючи огляду лікаря. Крім того, в таких закладах лікарі отримують достойну заробітну плату, тому зацікавлені в наданні якісних послуг та підтримці репутації медичної установи на високому рівні.

Багато хто не звертається у приватну клініку через те, що послуги в ній платні. Проте всі ми розуміємо, що де-юре державна медицина у нас безплатна, а де-факто пацієнти платять. І отримують відповідний бюджетній організації рівень обслуговування та лікування. В приватній медустанові якість послуг, ставлення до пацієнта, рівень фахівців та час, відведений на терапію, непорівнянні. Крім того, всі ціни можна знайти в прайсі. Наприклад, у вищезгаданого центру «Універсум Клінік» така інформація розміщена на сайті. Це допоможе наперед розрахувати свої можливі витрати.

На що звернути увагу при виборі приватної клініки

Щоб вилікуватись, а не викинути гроші на вітер, пропонуємо звернути увагу на такі критерії вибору:

  1. Кадровий склад. У кожної серйозної клініки є офіційний сайт. Потрібно знайти розділ «Лікарі» і оцінити кадровий склад. Важливо врахувати досвід роботи за напрямом. Вік? Не завжди є показником ефективності. Ступені та звання значущі, але набагато важливіші підготовка лікаря, його досвід та висока кваліфікація.
  2. Репутація — це візитна картка кожного медичного закладу. Її не купиш за жодні гроші. Діяти можна різними шляхами — скористатися сарафанним радіо, тобто опитати колег та знайомих, чи знайти відгуки в інтернеті. Маловідомі центри — це ризик. Необхідно також звернути увагу на те, скільки часу функціонує центр. Якщо 10 і більше років, то йому точно можна довіряти.
  3. Обладнання. Одним із найважливіших критеріїв є технічне оснащення клініки. Лікар повинен ставити діагноз не «на око» чи на дотик, а провести обстеження на сучасних апаратах, після чого вже зробити висновок. Також якісне обладнання допомагає провести лікування, зокрема оперативні втручання.
  4. Співвідношення ціни/якості. Вартість послуг не повинна бути захмарною. І лікування має принести результат. Важливо стежити за тим, що вам пропонують і обіцяють. Якщо ви платите за серію консультацій — це одне, якщо за комплексне лікування — зовсім інше.

Люди, котрі розуміють, що здоров'я не купити, користуються послугами приватних фахівців. Можна раз приділити увагу вибору медичного центру, і довгі роки отримувати якісні послуги.

17 березня 2023р.

Теги: медцентр, клініка, лікування, Універсум

НОВИНИ: Різне

21:03
Зеленський по телефону"тривало і предметно" поговорив з орбаном
17:29
Plusquamperfekt в німецькій мові: як використовувати?
17:17
Досконалий засіб для вашого творчого виразу: DJI Mavic 3 Fly More Combo
14:20
Паливні пелети – ефективне та екологічне біопаливо
22:56
Зелена карта онлайн: де купити і скільки коштує у 2024 році
17:48
Контрольовані операції: ключові аспекти та важливість у бізнесі
13:38
Шафа-купе для акуратного та зручного зберігання речей: як підібрати найкращу?
20:52
/ 2
"Потрібен ще один Вселенський собор", – предстоятель УГКЦ Блаженніший Святослав про спільне святкування Великодня
18:27
Лайфхаки догляду за комбінованою шкірою
18:17
/ 1
Підтверджено загибель у жовтні 2022 року Михайла Зейкана з Виноградова
20:55
Велика родина за святковою вечерею: як вибрати зручний стіл
21:54
Jooble – кращий сайт для пошуку роботи, і ось чому
15:05
Що таке крафт папір і яка його сфера застосування?
02:11
/ 2
Фіцо назвав "пердінням" збір словаками €4 млн для України
15:18
/ 1
Косметичний ремонт у помешканні - як підготуватися, щоб все пройшло як і годиться
14:40
Поляки розблокували всі пункти пропуску на кордоні з Україною – ДПСУ
13:08
Чи потрібен вугільний фільтр для води
20:07
Якими бувають стаканчики
16:56
Як доглядати за біговими кросівками: поради та трюки
16:30
Як купити вуличний ліхтар: особливості вибору якісного приладу
16:56
Як готувати спаржу правильно: кілька хороших порад
01:16
Європарламент вважає, що угорщина "не зможе надійно виконувати" свою роль на чолі Ради ЄС
22:23
Як доглядати за алюмінієвою велосипедною рамою?
21:28
Європарламент закликав не вважати "перевибори" путіна легітимними і висловив жаль з приводу вітання орбана
18:09
5 ключових факторів, які варто врахувати при виборі кондиціонера для дому
» Всі новини