Юрій Бадзьо: Політична кліка Тимошенко-Турчинова проголосила цинічну декларацію антидержавного, антиукраїнського перевороту

Найвідоміший закарпатський дисидент, який останнім з українців вийшов на волю з радянських концтаборів, відомий публіцист та політолог Юрій Бадзьо, звернувся з відкритим листом до членів Національної спілки письменників України та Товариства «Просвіта».

Юрій Бадзьо
Юрій Бадзьо

«Звертаючись до вас, керуюся такими висновками, жодною мірою не імпульсивними:
1. НСПУ та «Просвіта» – перші в ряду організованих носіїв української самосвідомості (національної ідентичності);
2. Політична нестабільність в Україні – самоочевидна реальність усіх років української Незалежності, вона творить репресивну для нашого народу загальносуспільну атмосферу і загрожує перетворити державницькі здобутки Української революції кінця 80-х – початку    90-х років на пусту формальність, спрямувавши історичний процес у бік українського національного згасання, з перспективою або повного поглинення нашого народу російською імперією, або часткового – шляхом розколу країни;
3. В основі політичної нестабільності в нашій країні лежить антагоністичний конфлікт між владою українською та владою окупаційною (кажу «владою», бо відповідні політичні сили представлені в парламенті), між українською національною свідомістю та імперською російсько-малоросійською свідомістю;
4. Верховним уособленням української влади є Президент Віктор Ющенко; серед перших осіб центральної державної влади останнього десятиріччя він єдиний діяч, який твердо й послідовно, не гублячись перед так званими рейтингами, веде політику порозуміння між політичними таборами, політику загальносуспільного порозуміння НА ОСНОВІ УКРАЇНСЬКИХ НАЦІОНАЛЬНИХ ПРІОРИТЕТІВ ( як приклад – Універсал національної єдності!);
5. Після тріумфальної перемоги Майдану політичну кризу в Україні, кризу історичного масштабу, започаткувала кліка Тимошенко – Турчинова (уживаю слово «кліка» як поняття, а не як публіцистичний образ), яка у вересні 2005 року зробила спробу антиконституційного, антиукраїнського перевороту. Демагогія про «оточення» та «корупцію» була тільки прикриттям справжньої мети заколотників – усунути від влади Президента В. Ющенка: на нічній нараді на лісовій дачі під Києвом (учасники: Прем’єр-міністр країни Ю. Тимошенко, віце-прем’єр-міністр М. Томенко, голова СБУ О. Турчинов, міністр оборони Ан. Гриценко, Генеральний прокурор України С. Піскун, іще хтось із міністрів – типова картина змови про державний переворот!) ставилося питання про імпічмент Президента В. Ющенка!
Кожний наступний політичний крок п. Тимошенко, публічний і непублічний, був спрямований на одне: підірвати, понизити авторитет Президента В.Ющенка, послабити його як посадову особу найвищого державного рангу (як приклад: голосами фракцій БЮТ, Партії регіонів та комуністів подолано президентське вето на Закон про Кабінет Міністрів, який суттєво обмежує повноваження Президента), не дати затихнути політичному протистоянню в середовищі влади та в суспільстві загалом, щоб на хвилі демагогії та апеляції до низьких людських інстинктів тим успішніше йти до своєї мети. На цьому злочинному шляху п. Тимошенко  не зупиняється перед прямими антидержавними провокаціями-диверсіями (авантюра з виплатою громадянам радянських заощаджень, обіцянка виборцям уже з першого січня ц.р. перейти на формування армії виключно на основі контрактів, публічна заява – за два дні до зовнішнього тестування абітурієнтів! – про термінове засідання уряду, який має розглянути питання про законність такого способу вступу до вузів, демонстративна протидія Президентові щодо Фонду державного майна тощо).
Цього року коло, прокреслене у вересні 2005 року, замкнулося, маску скинуто остаточно: п. Тимошенко нині активно виступає за новий конституційний лад – парламентську республіку: посаду Президента або скасовують повністю (реальністю стає золота мрія комуністів), або обмежують повноваження Президента суто представницькими функціями. БЮТ саботував роботу президентської національної конституційної ради і разом із комуністами та Партією регіонів ратує за створення парламентської конституційної комісії.
І крапка над «і»: 16 квітня ц.р. фракція БЮТ із трибуни Верховної Ради виголошує заяву (її чули всі глядачі Першого каналу телебачення) під назвою: «Вимагаємо від Президента Ющенка  В.А. припинити антиукраїнську діяльність!». У ній 10 пунктів звинувачення: у першому говориться про «ПРИМАРНІ (!?) шанси [В. Ющенка] на перемогу на наступних виборах глави держави», в останньому – що «діяльність президента України становить одну з основних загроз незалежності України, її суверенітету».
Цинічну декларацію антидержавного, антиукраїнського перевороту проголошено!
За роки Незалежності України до такого підступу проти нашого народу не доходили навіть найзапекліші вороги українського національного відродження та становлення і зміцнення української державності!
Чому це сталося нині? І від союзників (фальшивих союзників!) Майдану?
Приціл – на грудень цього року, коли Україна могла б отримати згоду на приєднання до ПДЧ. За умови належного порозуміння щодо НАТО серед державного керівництва та відчутної політичної стабілізації в країні. Ю. Тимошенко і О. Турчинов роблять усе, щоб демонструвати протилежне.
Російський імперський наступ на Україну наростає, в його авангарді – кліка Тимошенко - Турчинова, вістря наступу – проблема вступу України в НАТО.
Але ж підписала п. Тимошенко т.зв. листа трьох (щодо ПДЧ) в січні цього року?
Так, підписала, бо відмовитися від підпису їй було політично невигідно, адже справа та не мала для неї демагогічного ресурсу, а показати своїм зомбованим прихильникам своє справжнє обличчя було б для п. Тимошенко самогубством.
А втім, і тоді вона відразу  публічно заявила, що з її ініціативи до листа внесено пункт про референдум. Начебто Президент колись був проти референдуму і не було про нього (про референдум щодо вступу України в НАТО) зазначено в Універсалі національної єдності!
До речі, у програмі БЮТ немає ні слова про НАТО.
Пропоную активу осередків НСПУ та «Просвіти» обговорити моє звернення і в тій чи іншій формі (аж до скликання позачергового з’їзду організації) запитати В. Яворівського та П. Мовчана, чи усвідомлюють вони, яку роль виконують, будучи соратниками п. Тимошенко, членами парламентської фракції БЮТ.
Юрій Бадзьо, член НСПУ,   колишній член Центрального правління "Просвіти"

27 травня 2008р.

Теги:

Коментарі

orange 2008-05-29 / 09:28:00
Ага, а заодно і губернатор Закарпаття і мер Ужгорода. Ха-ха-ха! :))))))))))))))))))))

Eoeoi?io 2008-05-29 / 08:38:00
Народ! Вас тримають за лохів!orange,це Адмін сайцту. 1000%

orange 2008-05-28 / 20:33:00
Мальчік, я не з Нашої України, а тому її доля мене не цікавить. Може і вмирати. Разом з БЮТ і Регіонами.



А чого ти так раптом розізлився: це ти "мукачівцьом" підписувався? Так що я правильно вгадав, що з того "мукачівця" пахло бютівцьом?))))))))

SL_3000 2008-05-28 / 19:51:00
Шановний orange, як то кажуть - чия б не мичала, та твоя б помовчала. Думаю, розберуться щодо коментарів тут і без тебе.



А щодо твого "Виявляється, не я один так думаю", то я тебе вітаю - так, не ти одини так думаєш - тепер вас уже двоє.



Ну а ще, обовязково, вітаю тебе з результатами виборів до Київської міськради - хоч вір, хоч не вір, а така доля "Нашої України" буде на усіх виборах.




Флуди далі.

orange 2008-05-28 / 14:50:00
Адміне, оскільки від цього "мукачівця" пахне просто бютівцем, то, на мою думку, будь-що пояснювати - даремно

Адмін 2008-05-28 / 13:49:00
Для "мукачівець"




Заборонено:

- публікувати коментарі, які не мають відношення до теми.

мукачiвець 2008-05-28 / 12:49:00
цензура, якшо правду про владу в Мукачево писати...

мукачiвець 2008-05-28 / 12:46:00
I яке правило я порушив??

не можу зрозумiти

Адмін 2008-05-28 / 10:50:00
для "мукачівець"



Ваш коментар, який ви не в тему продублювали в коментарях до кількох матеріалів, залишено в темі, якої він стосується - "Василь Петьовка розповів про мукачівський конфлікт з Тимошенко "через прізвища". Перечитайте, будь-ласка, розташовані вище "Правила поведінки в рубриці коментарів" і уникайте спроб вводити тут свої власні правила.

мукачівець 2008-05-28 / 10:09:00
ого коментар не даєте:)))

Юрій 2008-05-28 / 10:00:00
Не робилися навіть спроби по рзробці законопроектів в сфері реформування системи влади. Скажу більше - навіть дати відповідь на конкретні пропозиції не знайшлося у них часу.

orange 2008-05-28 / 09:49:00
Юрію.


Президент діяв більше року в законодавчому полі президентсько-парламентської республіки, але не мав законодавчої більшості в парламенті. Тепер дещо вдається зробити, але виключно шляхом важких торгів з Юлею: вона виторговоє собі людей на посади заради бабла і ще більшої влади, а президент розбудовує Україну і витягує її з-під Росії в Європу...

Юрій 2008-05-28 / 09:31:00
Я повторяюся, але влада в Україні залишається такою ж, як і при СРСР, тільки замість партійних органів діє система державних адміністрацій. Відносини власності змінилися, економіка проацює в ринкових умовах (ну, майже в ринкових), а стуктура, функції, повноваження органів влади практично не змінилися. Подивіться, чим "управляють" численні управління і т.д?

Юрій 2008-05-28 / 09:15:00
Скандали, відставки, інше - це тільки вершина "айсберга". А "під водою" - нажива, дерибан, а не інтереси держави, народу в кінці кінців, як би це пафосно не звучало. Президент діяв більше року в законодавчому полі президентсько-парламентської республіки, і не зробив жодного кроку до реформування системи влади.

orange 2008-05-28 / 08:53:00
Розбрат влаштувала Юлька. Згадаймо, хоча б, скандал з "любими друзями", яких у неї була повна партія, але їх треба будо здискредитувати нашоукраїнців, щоби залишитися при владі самій. Проблема в тому, що Ющенко тоді під емоції звільнив її за спробу зробити йому імпічмент, що була для нього останньою краплею, і вона скористалася цим для розкрутки свого іміджу. Тепер не дають зіскочити з прем"єрства, і імідж паде, бо керівник з неї ніякий, а наобіцяла - гору і тепер не може все це виконати.

Юрій 2008-05-28 / 08:39:00
Матеріал цікавий вже тим, що людину, яка не є представником кланів, клік, щиро турбує доля держави. Однак, вважаю, що погляди п.Бадзьо є не зовсім об"єктивними: в розпаді команди Майдану винен насамперед Ющенко. Зараз Україна повторює шлях СРСР до точки неповернення - ПУТЧУ і РОЗПАДУ саме завдяки післямайданного розбрату.

С.30 2008-05-27 / 23:10:00
Цілком підтримую думку шановного.Так як Ющенко президент України а наша Юля кразова як її називали під час помаранчової революції всім набридла своїми діями до народу України.

magyar 2008-05-27 / 22:31:00
Человек сказал правильные вещи

SL_3000 2008-05-27 / 22:06:00
При всій повазі до автора матеріалу, хочеться запитати - а за що Ви хвалите Президента?

Він патріот? То чого пан Президент самоусунувся від святкування, до прикладу, річниці ОУН-УПА?.. Чого її досі не визнано воюючою стороною?.. Бо в Президента нема до цього діла, рівно, як і до багато чого іншого. На жаль. Сором за такого Президента

orange 2008-05-27 / 21:39:00
Виявляється, не я один так думаю :-)

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини