Переваги роботи трактористом

Тракторист — людина, яка керує колісним або гусеничним трактором, на який може встановлюватися додаткове обладнання: ківш, причіп, сівалка та інші (використовуються в міру потреби та в залежності від завдань). У сільськогосподарській галузі тракторист бере участь у сівбі, оранці, збиранні та транспортуванні врожаю. Окрім агропромислових підприємств, трактористи працюють, наприклад, у будівельних та лісозаготівельних компаніях — скрізь, де потрібно обробити ґрунт та підготувати його до подальшого використання. Часто трактористи мають другу спеціальність – машиніст, де крім управління технікою, до завдань майстра входить ремонт та технічне обслуговування.

Плюси роботи

Робота тракториста сьогодні популярна, але багато хто питає — чи варто вчитися на тракториста? Чи вигідна ця професія? Щоб відповісти на це питання, треба зрозуміти, що за професія тракторист-машиніст.

Працює машиніст-тракторист не лише у полі, а й у дорожніх, комунальних, будівельних службах. Займається різноплановими завданнями: робота з ґрунтом, вантажами, урожаєм, укладання будматеріалів і т.д.. Отже, чому слід обрати цю професію?

  • Висока заробітна платня. Заробітна плата у тракториста досить висока, у більшості регіонів рівень оплати праці сягає 20 000 грн.. Насправді кількість зароблених грошей змінюється залежно від навантаження.

  • Попит. Людина, яка вміє працювати на сільськогосподарській техніки, легко знайде роботу в місті, селищі, селі. Якщо не влаштовує зарплата за місцем проживання, можна скористатися пропозицією компанії з іншого регіону та переїхати. Багато роботодавців надають житло на весь період роботи. Є варіанти постійної зайнятості та працевлаштування вахтовим способом.

  • Важливість професії. Деяким людям важливо не лише те, щоб їхня праця гідно оплачувалася, а й щоб від неї була реальна користь. Таким кандидатам професія тракториста чудово підходить. Приклади того, що робить співробітник, який керує спецмашиною: оре і боронує сільгоспугіддя; прибирає сніг; перевозить вантажі у причепі; риє траншеї; вирівнює ділянки; розчищає територію; заготовляє корми. Все це робиться за допомогою навісного та причіпного обладнання. Стежити за його справністю теж обов'язок працівника.

  • Універсальність. Хороший працівник може працювати не тільки на тракторі, а й управляти грейдером, екскаватором, комбайном, бульдозером та іншими видами спецтехніки. Види допуску залежать від рівня кваліфікації, тому на початок навчання варто вирішити собі, на якій техніці хочеться працювати, крім основної.

  • Доступне навчання. Програма навчання включає теоретичну та практичну частину. Пройти її можна і на курсах, але якщо хочеться отримати хорошу базу, варто закінчити училище, ліцей або технікум. Перевага в тому, що для цієї спеціальності не передбачені іспити зі складних предметів. Загалом навчальний процес побудований так, що освоїти базу можуть люди з будь-якими можливостями. Курси та здобуття спецосвіти коштують недорого, часто безплатні.

  • Користь здоров'ю. Керуючи трактором працівник більшу частину часу перебуває на свіжому повітрі, що позитивно впливає на здоров'я. У роботі задіяні різні групи м'язів, є помірне фізичне навантаження.

Професія тракторист важлива і незамінна у таких галузях, як сільське господарство, будівництво, дорожнє будівництво та лісозаготівлі.

24 квітня 2022р.

Теги: тракторист, трактор, робота

НОВИНИ: Різне

18:27
Лайфхаки догляду за комбінованою шкірою
20:55
Велика родина за святковою вечерею: як вибрати зручний стіл
21:54
Jooble – кращий сайт для пошуку роботи, і ось чому
15:05
Що таке крафт папір і яка його сфера застосування?
02:11
/ 2
Фіцо назвав "пердінням" збір словаками €4 млн для України
15:18
/ 1
Косметичний ремонт у помешканні - як підготуватися, щоб все пройшло як і годиться
14:40
Поляки розблокували всі пункти пропуску на кордоні з Україною – ДПСУ
13:08
Чи потрібен вугільний фільтр для води
20:07
Якими бувають стаканчики
16:56
Як доглядати за біговими кросівками: поради та трюки
16:30
Як купити вуличний ліхтар: особливості вибору якісного приладу
16:56
Як готувати спаржу правильно: кілька хороших порад
01:16
Європарламент вважає, що угорщина "не зможе надійно виконувати" свою роль на чолі Ради ЄС
22:23
Як доглядати за алюмінієвою велосипедною рамою?
21:28
Європарламент закликав не вважати "перевибори" путіна легітимними і висловив жаль з приводу вітання орбана
18:09
5 ключових факторів, які варто врахувати при виборі кондиціонера для дому
16:55
Як дізнатись реальну вартість власної нерухомості в Україні
16:39
Роль вітаміну C у зміцненні імунної системи вагітних жінок
10:57
Тример зуботехнічний - секрет досконалого протезування
10:44
Сенат США проголосував за виділення допомоги Україні
13:34
Підкремлівські "мантри": сійярто пообіцяв блокувати гроші на зброю Україні через "полювання" на угорські компанії
12:29
Підкремлівські "мантри": сійярто каже, що ЄС "готується до світової війни" поставками зброї в Україну
11:47
Чому так важливо підтримувати чистоту в офісному приміщенні?
14:39
Що таке PPC (Pay per Click)
21:28
ДЦВ — додатковий захист для автовласників: чи варте воно того?
» Всі новини