Закарпаття: Робоча група із надходжень до бюджетів працювала на Воловеччині

Робоча група облдержадміністрації з вивчення питань збільшення надходжень до бюджетів усіх рівнів, яку очолює заступник голови Закарпатської облдержадміністрації Володимир Гоблик, провела чергове виїзне засідання у Воловецькому районі. Вів засідання заступник голови робочої групи – начальник головного управління економіки ОДА Віктор Погорєлов. У її роботі також взяли участь заступник керівника робочої групи, голова державної податкової адміністрації в області Тетяна Шаповалова, члени комісії –– начальник управління інформації та зв’язків із громадськістю облдержадміністрації Віктор Дрогальчук, перший заступник начальника КРУ в області Володимир Дикун, заступник начальника головного управління праці та соціального захисту населення – начальник управління праці та зайнятості населення облдержадміністрації Людмила Ляпіна, а також перші керівники району та начальники профільних управлінь райдержадміністрації, інші представники зацікавлених сторін.

Закарпаття: Робоча група із надходжень до бюджетів працювала на Воловеччині

Принципова розмова, яка відбулася в гірському краї, торкалася не тільки питань наповнення державної та місцевої скарбниць, аналізували також стан соціально-економічного розвитку району, говорили про детінізацію економіки, шляхи подолання негативних тенденцій, ціни, інфляцію тощо.
За інформацією керівників району, зокрема голів райдержадміністрації та ради Михайла Ребляна та Олександра Бирковича, аналіз основних економічних показників засвідчує про позитивні зрушення, які відбулися в економіці району. Ріст об’ємів виробництва промислової продукції за минулий рік становив 31 відсоток. Ця тенденція зберігається і в цьому році. За І квартал промисловими підприємствами основного кола вироблено продукції на 7,2 відсотка більше, ніж торік.
До місцевого бюджету за І квартал цього року фактично мобілізовано 2293,9 тис. грн. при нормативній базі 2171,5 тис.грн., що на 122,4 тис.грн. більше (105,6%). У порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження збільшилися на 512,2 тис.грн., що становить 128,7%.
Але до Державного бюджету за І квартал цього року мобілізовано 947,5 тис. грн. при розрахунковій базі 1026,3 тис. грн., що на 78,8 тис.грн. менше або виконання становить 92,3%. У порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження до Державного бюджету збільшилися на 164,1 тис.грн., або на 20,9%.
Станом на 1 січня цього року сума податкового боргу (недоїмки) за зобов’язаннями платників до бюджетів усіх рівнів становила 1314,7 тис.грн., що на 384,0 тис.грн, або 29,2%, більше рівня попереднього року, у тому числі: до державного бюджету – 1027,2 тис.грн (+246,8 тис.грн.); до місцевого бюджету – 287,5 тис.грн. (+137,2 тис.грн.).
Завдяки вжитим заходам у цьому році намітилася тенденція до скорочення недоїмки по податкових платежах до бюджетів всіх рівнів. Так, станом на 1 квітня цього року заборгованість до зведеного бюджету зменшилася в порівнянні з 1 січнем цього року на 61,7 тис.грн., до місцевого збільшилася на 5,0 тис.грн. і становила відповідно 1253,0 тис.грн., та 292,5 тис. грн.
До речі, органи державної виконавчої служби виконують 7 наказів за рішенням судів про примусове стягнення боргів на суму 357,2 тис. грн..
На засіданні робочої групи було заслухано керівників, у яких накопичилися недоїмки до бюджетів, низька заробітна плата працівників, є інші проблеми. Особливо невтішні справи на підприємствах „Закарпаттуристу” – ЛОК „Плай”, „Пікуй” та „Форель”, – які працюють у районі. Були серйозні питання і до інших місцевих господарників, зокрема керівників фермерського господарства „Лукіч”, СД „КАІ – Воловецький лісокомбінат”, ПП „Інтеркарпати”, ТОВ „Перевал”, „Транссервіс” та інших.
Присутні на засіданні члени робочої групи не тільки вникали у проблеми цих суб’єктів господарювання, а й запропонували ряд дієвих заходів, спрямованих на виправлення становища. Відтак до найбільш проблемних питань пообіцяли повернутися, визначивши терміни для усунення недоліків.

Управління інформації та зв’язків із громадськістю Закарпатської ОДА
16 травня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
» Всі новини