Довговічні та надійні вали відбору потужності в Україні

Вали відбору потужності, ВВП – елемент гідравлічної системи транспортного засобу, призначений для відведення від двигуна транспортного засобу частини енергії та її передачі на привід або гідронасосу або безпосередньо навісному, додатковому устаткуванню. Зусилля передається в якості крутного моменту. Саме він приводить у дію гідронасос, у випадку обладнання транспортного засобу гідросистемою. У деяких механізмах енергія, відведена від машини через ВВП може передаватися самому обладнанню шляхом прямого з’єднання хвостовика з валом навісу. Також може використовуватися клиноремінної, карданної, редукторної передачі.

Встановлюються вали відбору потужності на сільськогосподарську, комунальну, будівельну, дорожньо-будівельну техніку спеціального призначення, вантажні автомобілі. Але варто пам’ятати, що лише надійне та якісне обладнання здатне забезпечити ефективне та стабільне виконання робіт. Тому до його вибору підходять комплексно та відповідно.

Які вали відбору потужності можна знайти в продажу в Україні

Сучасний ринок пропонує власникам техніки спеціального призначення широкий вибір різних моделей валів відбору потужності. Завдяки цьому дуже легко підібрати модель приладдя під вид техніки, на яку воно буде встановлюватися та тих робіт, з якими доведеться мати справу. Також легко врахувати й вид навісного, додаткового устаткування. А щоб легше було орієнтуватися у дуже широкому асортименті, передбачено поділ на декілька груп у залежності від умов експлуатації. Так, ВСП класифікують за наступними параметрами:

  1. В залежності від місця встановлення. Вали відбору потужності бувають передніми, задніми, бічними. Визначають місце встановлення навісного чи додаткового обладнання. Так, техніка, яка працюватиме з причепами, напівпричепами, оснащується заднім ВОМ, якщо з навісами – переднім чи бічним, залежно від його виду. Багатофункціональні машини одночасно можуть оснащуватися кількома валами. Переважно це задній та передній або задній та бічний.
  2. В залежності від зв’язку з муфтою двигуна. Бувають залежними та незалежними. Залежні працюють разом із муфтою, тобто саме вона наводить обладнання в дію. Працюють вони одночасно з технікою, тобто її зупинка призведе до вимкнення валу. У залежних ВВП ефективність роботи навісного або додаткового устаткування буде знижуватися при наборі машиною швидкості. Незалежні вали працюватимуть навіть після зупинки спецтехніки, без її руху. Вони простіші в управлінні, мають більш просту конструкцію.
  3. В залежності від швидкості пересування транспортного засобу. Згідно цього критерію вали відбору потужності можуть бути синхронними та несинхронними. Кутова швидкість обертання синхронного ВОМ безпосередньо залежить від того, з якою швидкістю переміщається машина: поїде швидше – вал обертатиметься швидше, сповільниться, отже вал також сповільниться. Відповідно змінюватиметься і швидкість роботи навісів чи інших виконавчих механізмів. Якщо потрібно виконання циклічних робіт з однаковою частотою, варто зробити вибір на користь несинхронних валів.

Всі ці моменти безпосередньо впливають на умови експлуатації та ефективність роботи техніки. Але від правильності підбору валу відбору потужності залежить не тільки те, наскільки якісно та швидко навісне або додаткове обладнання буде справлятися з поставленими задачами. Він також багато в чому впливай й на довговічність служби вузла. Неправильно підібраний вал буде зношуватися швидше, тобто раніше відведеного терміну вийде з ладу, причому у самий непередбачуваний момент. А це вже стане причиною простою техніки, втрати втрачати довіру клієнтів та прибутку.

В каталозі компанії «Hydromarket» ви гарантовано зможете знайти саме той вал відбору потужності, що 100% буде відповідати вимогам техніки, навісного або додаткового обладнання, умовам експлуатації. Ознайомитися з асортиментом товару можна за прямим посиланням https://hydromarket.com.ua/g7738445-valy-otbora-moschnosti. зверніть увагу: кожна позиція з каталогу має детальних опис з технічними характеристиками. Це дозволить покупцям зорієнтуватися в асортименті товарів та підібрати оптимальну модель ВВП. Також у будь-який зручний час можна буде звернутися за допомогою до консультантів компанії. В них також можна дізнатися щодо умов покупки та доставки обладнання по Україні, в країни СНД, Європи.

12 листопада 2021р.

Теги: вал

НОВИНИ: Різне

17:47
Прем'єра Словаччини Фіцо важко поранив з рушниці 71-річний співвітчизник
22:36
Чому варто обзавестися ортопедичним диваном-ліжком?
16:57
Найкращі екологічні ремінці для Apple Watch Series 9
11:13
Цікаві види пряжі: меланж, секційна, омбре. Особливості та відмінності
15:51
Переваги безконтактних дозаторів у порівнянні з механічними
15:32
Вертикальні жалюзі на пластикові вікна – як монтуються та переваги моделей
15:05
Засоби для догляду за автомобілем від Sika: Переваги вибору
22:20
Зеленський відповів фіцо, який образив словаків за збір коштів на снаряди Україні
22:09
З прощальним візитом до України приїхала президентка Словаччини
22:04
Румунія назвала кількість українських "ухилянтів", що потрапили до цієї країни
19:43
Які кросівки та кеди вибрати чоловікам у 2024 році
19:33
Освітлення для саду і ландшафту: вибір обладнання та поради з інсталяції
19:17
Чи потрібна сучасним школярам допомога з вивченням української мови в школі?
21:03
/ 2
Зеленський по телефону"тривало і предметно" поговорив з орбаном
17:29
Plusquamperfekt в німецькій мові: як використовувати?
17:17
Досконалий засіб для вашого творчого виразу: DJI Mavic 3 Fly More Combo
14:20
Паливні пелети – ефективне та екологічне біопаливо
22:56
Зелена карта онлайн: де купити і скільки коштує у 2024 році
17:48
Контрольовані операції: ключові аспекти та важливість у бізнесі
13:38
Шафа-купе для акуратного та зручного зберігання речей: як підібрати найкращу?
20:52
/ 2
"Потрібен ще один Вселенський собор", – предстоятель УГКЦ Блаженніший Святослав про спільне святкування Великодня
18:27
Лайфхаки догляду за комбінованою шкірою
18:17
/ 1
Підтверджено загибель у жовтні 2022 року Михайла Зейкана з Виноградова
20:55
Велика родина за святковою вечерею: як вибрати зручний стіл
21:54
Jooble – кращий сайт для пошуку роботи, і ось чому
» Всі новини