Під "дахом" очільників Ужгорода продовжують самовільно знищувати зелену зону на Собранецькій, виїхала поліція (ДОКУМЕНТИ) (ФОТО)

Йдеться про зелену зону із унікальними акаціями по вул. Собранецькій, яку забудовник "Газда" вирішив самовільно "закатати" в асфальт під автостоянку "на замовлення" заступника мера Ужгорода і недолюстрованого експрокурора Івана Шимона

Під "дахом" очільників Ужгорода продовжують самовільно знищувати зелену зону на Собранецькій, виїхала поліція (ДОКУМЕНТИ) (ФОТО)

Самовільні роботи розпочалися 5 червня, у Всесвітній день охорони навколишнього середовища, в обласному центрі Закарпаття шляхом знищення частини зеленої зони і вирубання унікальних акацій, що були однією з окрас міста.

Акт екологічного вандалізму відбувся біля новобудови на вулиці Собранецькій, навпроти споруди Закарпатської ОДА та неподалік автобусної зупинки "Водоканал". Причиною нищення зеленої зони і вирубування унікальних дерев, висаджених десятки років тому, стало бажання одного із власників нерухомості у вказаному будинку спорудити в цьому місці стоянку для автомобілів. 

Як згодом вдалось з'ясувати редакції, 3 квартири в цій новобудові, яку зводить будівельна компанія "Газда", через "піджаків" належать заступнику міського голови Ужгорода Івану Шимону. Останній ще донедавна займав посаду першого заступника прокурора Закарпатської області, а в часи Віктора Януковича працював в обласній прокуратурі на керівних посадах, однак уникнив люстрації. 

Також І. Шимону належить і офісна будівля площею 1020 м² із земельною ділянкою по вул. Собранецькій, 46, яка розташованая через дорогу і формально оформлена на його 63-річну матір. Також, за даними порталу "PROSUD", у власності родини Шимонів є десятки обєктів майна, оформлених здебільшого на родичів.

При цьому було цинічно знехтувано заборону нищення зелених зон і не дотримано процедуру, обов'язкову у випадку знищення зелених насаджень. В зв'язку з цим, 8 червня Управління муніципальної варти Ужгородської міської ради склало протокол на представника забудовника за ст. 152 КУпАП "порушення правил благоустрою" , яка загрожує лише невеликим штрафом (до 1400 грн).

Однак, як з'ясувалося згодом, в забудовника немає жодних належних документів на дані будівельні роботи. Оскільки погодження на схемі дорожнього руху території прилеглої до новобудови були анульовані, зокрема свій підпис відкликав головний архітектор Ужгорода Олег Боршовський.

У зв'язку з цим, учора, 9 червня, заступником мера Ужгорода Вадимом Борцем з виходом на місце було попереджено забудовника про незаконність його дій, неприпустимість продовження робіт до отримання дозвільних документів та пропозиція добровільно відновити зелену зону на землі загального користування.

Однак, недобросовісний забудовник в ніч на сьогодні, 10 червня, продовжив самовільні будівельні роботи та вже влаштував на частині знищеної зеленої зони бруківку під майбутню автостоянку.

За інформацією з джерел Закарпаття онлайн продовжує лобіювати ці незаконні дії саме зацікавлений посадовець Іван Шимон, якому, зокрема, підпорядковані "муніципали", котрі бездіють в частині зупинення самоправних робіт. 

Тому громадський правозахисник Віталій Грегор за озаками ст. 191-1 Кримінального кодексу "Самовільне будівництво на самовільно зайнятій земельній ділянці" подав заяву про злочин до обласної поліції, яка вже виїхала на місце події та має зупинити роботи на час досудового розслідування.

"Окрім цього також має бути надана правова оцінка і діям міської влади, передусім міському голові Б. Андріїву та його заступнику І. Шимону, які, знаючи про самоправне знищення зеленої зони, бездіють, вочевидь в інтересах забудовника" – прокоментував В. Грегор.

Як раніше інформувало Закарпаття онлайнАндріїв, Шимон і Ко з хихотінням провалили видачу дозволу на встановлення в Ужгороді першої "законної" мініскульптурки.

10 червня 2021р.

Теги: парковка, акації, Шимон, Андріїв

Коментарі

ВАСІЛ 2021-06-12 / 11:17:16
У банді андріїва хвороба ЗЕЛЕНА (бакси).Але МИ цю погань ВИБРАЛИ!!! Так нам і т р е б а.

Андрій 2021-06-11 / 22:52:59
Забудовують, а про під'їзд і стоянки не думають, а страждають зелені насадження.

Псіхіарт 2021-06-11 / 17:46:27
Підпис дав - підпис Забрав(чи відкликав) -по визначенню це Хвороба Альцгеймера — це незворотний, прогресуючий розлад головного мозку, який повільно руйнує пам'ять і навички мислення, і, врешті-решт, здатність виконувати найпростіші завдання.Діагноз Борщу однозначний та і всій міськЗраді-Альцгеймер.

Garage 2021-06-10 / 22:14:11
Шось пес шимоновський пересоляк перестав критикувати кодло яке зібралось в міській раді. Пересічні в очікуванні коли вас як цапа будуть судити

Тарас 2021-06-10 / 19:38:46
Що Шимон о.уiв ???????? За грамм !

Ужгород 2021-06-10 / 17:14:42
Лише активістам потрібно зелену зону? Де позиція мера, де інші небайдужі телятка?

НОВИНИ: Кримінал

23:08
Cуд у Тячеві звільнив від покарання підприємця, який п'яним вдарив поліцейського
14:54
У Костилівці на Рахівщині троє грабіжників у масках і зі зброєю погрозами вбивством відібрали в 79-річної жінки $8,5 тис. і "ювелірку"
17:47
Занизивши митну вартість, житель Львівщини на кордоні з Угорщиною "позбувся" трактора, вартістю 1,5 млн грн
14:39
/ 2
Судитимуть 5 осіб, які організували нелегальні гральні заклади в Ужгороді
11:07
Житель Середнього Водяного на Тячівщині п'яним викрав авто сусіда і скоїв на ньому дві ДТП
01:16
Ужгородець погрожував свої дружині гранатою
20:47
/ 2
38-річний мукачівець протягом року розраховувався за покупки карткою, загубленою пенсіонером
19:41
/ 2
У Нижніх Воротах зіткнулися мукачівська BMW та івано-франківське Renault, водій останнього загинув
14:05
Житель Туриці, що на Ужгородщині, зберігав вдома дві бойові гранати
22:50
У жителя Буштина під час обшуку вилучили майже 1кг марихуани
22:47
Мешканцеві Родниківки на Мукачівщині, який підпалив будинок дружини через образу, присудили більше 5 років тюрми
15:50
Справу учасників "смертельної" масової бійки у Підвиноградові скеровано до суду
14:01
В Ужгороді водій, зупинений патрульними, швидко купив і хильнув алкоголь, аби приховати "п'яне" водіння
20:56
/ 3
У Берегові злочинна група відбирала майно в самотніх осіб літнього віку
20:31
На під'їзді до кордону затримали чотирьох чоловіків, що планували нелегально потрапити до Румунії, та двох закарпатців-переправників
13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
15:57
На кордоні з Угорщиною у китайському вантажі виявили "зайві" електроскутери
21:52
/ 2
Через тайник з сигаретами житель Підвиноградова позбувся в ПП "Дякове" свого "Пежо"
11:15
/ 1
На Закарпатті викрили підприємця з Харкова, який хотів вивезти пшеницю в ЄС без ліцензування
22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
/ 2
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
» Всі новини