На Хустщині відкривають перший магазин локальних продуктів та кав'ярню-бібліотеку

У суботу, 12 вересня, у Нижньому Селищі на Хустщині відкриється перший закарпатський магазин локальних продуктів та кав’ярня-бібліотеки “Селиський ракаш”.

На Хустщині відкривають перший магазин локальних продуктів та кав'ярню-бібліотеку

“Селиський ракаш” - це місце, що об’єднує локальні виробництва, продукти, ідеї та людей. Це другий амбітний проект молодої підприємиці, авторки сиру “Менчул”  Інни Пригари, після створення бренду “Традиційна бринза Хустщини”, який уже став популярним не тільки у Закарпатті, але і у всій Україні.

Мета заходу: привернути увагу до спільноти локальних виробників Карпат, гастрономічних традицій та особливостей регіону, до екологічних проблем, які може допомогти вирішити споживання місцевих продуктів, і формування локального ком’юніті гурманів.  «Ми працюємо на противагу мережам супермаркетів, що використовують імідж  місцевих виробників для власних цілей», - кажуть у Нижньому Селищі.

На презентації буде присутня команда проєкту, що декілька років виношувала цю ідею, Інна та Петро Пригари і Орестом Дель Соль, а також представники спільноти локальних виробників. Зокрема, члени Асоціації вівчарів Хустщини, еко-ферма “Зелений гай”, ФГ Гашпар, ФГ Угочанський смак (ТМ “Пан еко”), НВФ “Апіка”, Турянський часник, Закарпатський пряник та ін.

08 вересня 2020р.

Теги: магазин, продукти

Коментарі

Микола 2020-09-08 / 15:16:52
Молодці! От коли працюють, а не "скачуть"!!!

НОВИНИ: Світське життя

20:09
/ 7
Стоянка первісних людей в закарпатському Королеві виявилася найстарішим людським поселенням Європи – 1,4 млн років
00:03
Мукачівець Сергій Кузьма здав 24,4 літри крові протягом 20 років
11:05
Вина Срібної Землі. Як на Закарпатті малі винороби просувають свій продукт
18:21
/ 2
Родина з Нижньої Апші зробила вирощування тюльпанів сімейним бізнесом
19:27
Через COVID та війну равликовий бізнес на Закарпатті вимирає
10:20
"Винна мануфактура Штифко": винороб з освітою фізика відроджує виноградарські традиції на Закарпатті
17:31
Залізничник з Мукачева виготовляє металеві мініскульптури на підтримку ЗСУ
15:06
"Вина Срібної Землі": як на Закарпатті відроджують виноробську славу
15:02
/ 1
Кореєць Сонгджін, який 10 років жив в Ужгороді, переклав "Червону руту" на рідну мову
10:52
/ 7
Ужгородець відтворив старовинний струнний інструмент із фрески Горянської ротонди
10:18
Ужгородка виростила двометрові чорнобривці і потрапила до Книги рекордів
22:42
106-річний ужгородець Микола Деревляник сам готує, прибирає та пере одяг руками
20:46
На Закарпатті ветеранів війни та членів їх сімей професійно адаптують за кошти держави
10:17
Медик з Мукачева Валентин Вракін рятує поранених на передовій
14:11
На Закарпатті почали готувати собак-терапевтів для психологічної підтримки ветеранів
17:44
В Ужгороді волонтерки готують їжу для поранених військових, які лікуються в медзакладах
11:32
/ 2
На Рахівщині виготовляють морозиво із пива та сидру та варять варення із гострого перцю
10:57
У нацпраку "Синевир" на Закарпатті встановили фотозону з "портретом" хранительки лісу – Мавки
10:55
В Ужгороді виготовляють натуральну косметику із квітів і трав
11:34
Школяр із Донеччини вигуляв в Ужгороді службового собаку Нацгвардії й отримав у винагороду шкільне приладдя
11:27
Волонтери в Ясінях на Рахівщині шиють маскувальні сітки для бійців на передовій
17:52
Спортсмен із Мукачева Богдан Черепаня став чемпіоном України з бойового самбо
19:00
Дитячі табори відпочинку, квест-екскурсії, туристичні походи: активно й насичено проводять літо на Закарпатті "Щасливі діти"
15:11
/ 2
На Закарпатті врятували лелеку з поламаним крилом
10:39
Вихідець із Лисичанська заснував в Ужгороді першу роликову школу
» Всі новини