Футзалки: відмінні риси взуття для футзалу

Щоб не залежати від примх погоди та мати можливість пограти в футбол в будь-який час, спортсмени придумали футзал – це окремий вид футболу в закритих приміщеннях. Зрозуміло, що екіпірування гравців у футзал також відрізняється від одягу і взуття класичних футболістів. Тому охочих придбати спеціальні кросівки для футзалу запрошуємо пройти за посиланням https://footballstyle.com.ua/c9-futzalki в інтернет-магазин Footballstyle.

 


Футзалки: зовнішній вигляд і властивості взуття

Найяскравішою відмінністю футзалок від звичайних футбольних бутс є відсутність шипованої підошви – в умовах гри на твердій, рівній поверхні такі шипи не потрібні, до того ж вони швидко псують зовнішній вигляд підлоги.

Тим часом футзалки (або бампи) повинні мати міцне, гарантоване зчеплення з ігровою поверхнею, щоб забезпечити безпеку і здоров'я спортсмена. Саме тому підошва футзальних кросівок виготовляється з поліуретану і має особливий візерунок, що запобігає ковзанню.

З інших обов'язкових якостей футзального взуття можна відзначити наступні:

  • Захист стопи забезпечується за допомогою жорсткого зовнішнього шару. Якщо ви прихильник натуральних матеріалів, то краще вибрати кросівки з телячої шкіри, хоча сучасна штучна шкіра не поступається їй в міцності, зате володіє кращими водовідштовхувальними властивостями. Важливе значення має і внутрішній шар, який повинен щільно і м'яко облягати стопу спортсмена і захищати суглоби й тканини від деформації при компресійних ударах об тверду поверхню.
  • Комфортність носіння визначається в процесі використання, але заздалегідь потрібно знати, що спортивне взуття з синтетичних матеріалів повинна бути на пів розміру більше – в процесі тренування або під час матчу стопа злегка збільшується.
  • Міцність і довговічність є важливими критеріями – якісні бутси для футзалу витримують досить серйозні фізичні навантаження.

Не слід економити на спортивному взутті – вона не тільки є ефектним і яскравим спортивним аксесуаром, але і забезпечує захист ваших ніг під час тренувань і матчів.

 

Вибираємо футзалки: декілька порад

При виборі футзальних кросівок, крім вищевказаних критеріїв, розумно також буде враховувати маркування взуття – наприклад, IC на футзалках означає, що в таких бутсах грають професійні спортсмени, які звикли до твердої й жорсткої колодки, а кросівки зі значком FS відмінно підходять шанувальникам більш м'якого і легкого взуття.

Якщо перед вами стоїть вибір між шкіряним і синтетичним взуттям, не поспішайте відмітати штучний матеріал – високотехнологічні розробки типу мікрофібри часто виграють в порівнянні з натуральною шкірою. Шкіра краще вбирає вологу, тому при активних рухах і рясному потовиділенні шкіряні кросівки стануть важче, тоді як мікрофібра забезпечить випаровування зайвої рідини.

Всі провідні виробники спортивного взуття випускають сьогодні взуття для футзалу, адаптуючи класичні футбольні кросівки власної марки для використання на твердих поверхнях. Слід звертати увагу на якісні характеристики таких адаптованих моделей – відрізнятися повинна не тільки форма підошви, але і конструкція верху, матеріали виготовлення, амортизаційні підкладки.

Футзалки призначені для гри в певних умовах, тому вони істотно відрізняються від звичайних кросівок, але при цьому якісне взуття для футзалу точно також забезпечує Вашу безпеку і комфорт під час тренувань або матчів.

28 серпня 2020р.

Теги: футзалки, бампи

НОВИНИ: Різне

20:55
Велика родина за святковою вечерею: як вибрати зручний стіл
21:54
Jooble – кращий сайт для пошуку роботи, і ось чому
15:05
Що таке крафт папір і яка його сфера застосування?
02:11
/ 1
Фіцо назвав "пердінням" збір словаками €4 млн для України
15:18
/ 1
Косметичний ремонт у помешканні - як підготуватися, щоб все пройшло як і годиться
14:40
Поляки розблокували всі пункти пропуску на кордоні з Україною – ДПСУ
13:08
Чи потрібен вугільний фільтр для води
20:07
Якими бувають стаканчики
16:56
Як доглядати за біговими кросівками: поради та трюки
16:30
Як купити вуличний ліхтар: особливості вибору якісного приладу
16:56
Як готувати спаржу правильно: кілька хороших порад
01:16
Європарламент вважає, що угорщина "не зможе надійно виконувати" свою роль на чолі Ради ЄС
22:23
Як доглядати за алюмінієвою велосипедною рамою?
21:28
Європарламент закликав не вважати "перевибори" путіна легітимними і висловив жаль з приводу вітання орбана
18:09
5 ключових факторів, які варто врахувати при виборі кондиціонера для дому
16:55
Як дізнатись реальну вартість власної нерухомості в Україні
16:39
Роль вітаміну C у зміцненні імунної системи вагітних жінок
10:57
Тример зуботехнічний - секрет досконалого протезування
10:44
Сенат США проголосував за виділення допомоги Україні
13:34
Підкремлівські "мантри": сійярто пообіцяв блокувати гроші на зброю Україні через "полювання" на угорські компанії
12:29
Підкремлівські "мантри": сійярто каже, що ЄС "готується до світової війни" поставками зброї в Україну
11:47
Чому так важливо підтримувати чистоту в офісному приміщенні?
14:39
Що таке PPC (Pay per Click)
21:28
ДЦВ — додатковий захист для автовласників: чи варте воно того?
14:38
Як правильно вибрати упаковку для різних видів квітів - троянди, лілії, тюльпани
» Всі новини