У контрабанді звинуватили кращого перевізника України’2007, або Декого при одному слові "Барва" так і тягне напакостити

Чергову сенсацію про затримання контрабанди, яку ніби то перевозила машина фірми «Барва-Авто», минулого тижня смакували преса та політикани. Хоча конкретних повідомлень, що ж затримали, на яку суму, в чому полягав факт контрабанди чи бодай порушення митних правил не було жодних. Зрештою, декому вони й не потрібні — головне зловити, хай і «сухоребру рибку у мутній воді». Що ж відбулося реально, закарпатська газета «Старий Замок «Паланок» з’ясовувала в причетних до цієї історії.

У контрабанді звинуватили кращого перевізника України’2007, або Декого при одному слові "Барва" так і тягне напакостити

Прикордонники та митники обмежились сухим формулюванням: на митному посту «Ужгород» Ужгородської митниці з 17 по 23 березня з боку цього перевізника не було зафіксовано жодного факту переміщення через митний кордон України вантажів з порушенням митного законодавства.

Однак документ за вихідним номером 130 від 21.03.08, а саме скарга прокурору міста Ужгород, свідчить про зовсім інше: «17.03.2008 року, працівниками Чопського прикордонного загону, було затримано вантажний автомобіль, що належить ДП «Барва-Авто» держ. № АО 2861 АІ /н/причіп АО 4413 XX, що перевозив вантаж за маршрутом Відень-Іллічівськ. До сьогоднішнього дня автомобіль знаходиться на території МП «Ужгород». Водія автомобіля, Чубірка Т.М., примусово тримають на території МП «Ужгород». На наші неодноразові звернення, працівниками Чопського прикордонного загону не було дано жодних пояснень, щодо даної ситуації та не було надано жодного документа, щодо затримання автомобіля. За словами водія, вантажівку було затримано капітаном Мудрик за наказом п. Бопкова. Прошу розібратися в даній ситуації та надати їй належну правову оцінку. Директор ДП «Барва-Авто» Шкріба М. В.».

Як стало відомо директору фірми-перевізника, усе почалося з вказівки так званої контрозвідки Чопського прикордонного загону, яка наполягала на прискіпливому огляді вантажу. Коли ж нічого підозрілого у машині не знайшли, вирішили «доколупатися» до цін на товар. Однак і з цим нічого «вимудрувати» не вдалося і машину відпустили. Щоправда, «шукали» аж 6 днів, при цьому, тримаючи водія мало не заручником на території митниці.

У цьому зв’язку варто зазначити ще два аспекти. По-перше, Ужгородська митниця у цьому випадку виступала як транзитна, а оформлення вантажу здійснюють митниця-відправник та митниця-отримувач. А ні та, ні інша, як показало те, що вантаж, зрештою, було доставлено і розвантажено у пункті призначення, ніяких претензій не мали. По-друге, «Барва-Авто» — компанія-перевізник, яка лише надає послуги з перевезення і транспорт на замовлення власників вантажів, згідно з угодами про міжнародні перевезення. Відтак у будь-якому разі вантаж, який був у машині, не належить фірмі «Барва».

Крім того, саме ця компанія за результатами роботи у минулому році Асоціацією міжнародних перевізників України (АсМАП)визнана кращою у категорії за кількістю від 11 до 30 авто. Цікаво, що на це звання номінуються лише претенденти, які відповідають наступним вимогам: не менше трьох років дійсного членства в АсМАП України, дотримання вимог конвенції про міжнародні перевезення — відсутність неврегульованих претензій, відсутність дорожньо-транспортних пригод, нещасних випадків з тяжкими наслідками, відсутність заборгованості перед бюджетами усіх рівнів, Пенсійним фондом, з виплати зарплати, виконання зобов’язань за укладеними договорами, відсутність демпінгу на ринку транспортних послуг. Визначення переможців проходить за порівнянням наступних показників: забезпечення високого технічного рівня, оновлення рухомого складу (у «Барви-Авто» перше місце); зростання обсягів перевезень (перше); отримано доходів на один автомобіль (друге); середньомісячна заробітна плата одного працюючого (перше); платежі до бюджету у розрахунку на 1 працюючого (друге місце).

Разом з дипломом і невеликою премією компанія-перевізник отримує наклейки на кожне авто, які є підтвердженням професійності та надійності для вітчизняних та іноземних замовників перевезень і знаковими для колег-перевізників на наших та європейських шляхах.

Можливо, саме успішна і прозора діяльність перевізника з Мукачева комусь «скалкою» в оці? Хоча більше скидається на те, що саме слово «Барва» засліплює окремих політиків і можновладців та викликає неконтрольовані здоровим глуздом дії. Хоча і за них, вочевидь, таки доведеться відповідати…

Тетяна Чернів, "Старий Замок "Паланок"
03 квітня 2008р.

Теги:

Коментарі

д 2008-04-04 / 13:23:00
знаємо ми ваші прозорі перевізки!

Діма 2008-04-03 / 18:35:00
!У контрабанді звинуватили кращого перевізника України’2007, або Декого при одному слові "Барва" так і тягне напакостити".

Форма і зміст заголовку статті змахує на не прикриту рекламу конкретної комерційної фірми. А тому Адмін порушує закон України "Про рекламу".

$ 2008-04-03 / 17:00:00
Прямо в ціль. Контробандистам СТОП ! Ваша мета -$

НОВИНИ: Соціо

18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
» Всі новини