BREXIT ВІДБУВСЯ: БРИТАНІЯ ВИЙШЛА З ЄВРОСОЮЗУ

Більше ніж через три роки після референдуму, 31 січня 2020 року о 23:00 за Грінвічем, Велика Британія офіційно залишила Європейський Союз.

>Британія була членом ЄС 47 років, але ухвалила рішення про вихід після того, як в червні 2016 року за це проголосували 52% учасників плебісциту.

Тисячі годин переговорів, зміна прем'єра і дострокові вибори знадобилось королівству для того, щоб уникнути "жорсткого" виходу без жодних домовленостей з ЄС та забезпечити безболісний для економіки та громадян Brexit. 

Протягом дня 31 січня європейські лідери висловлювали жаль у зв'язку з втратою Британії та говорили про сподівання на успішне майбутнє для решти членів - 27 держав, що залишились у складі ЄС. 

Найвпливовіші лідери блоку, канцлерка Німеччини Ангела Меркель та президент Франції Еммануель Макрон, назвали Brexit сумним моментом, переломним для Європи.

В Брюсселі, де розміщені головні інституції ЄС, прапор Британії спустили біля європейських будівель.

 

Union Jack винесли і з "будинку Європи", де регулярно проходять зустрічі голів країн ЄС. На це відповідальним співробітникам знадобилось менше хвилини.  

У самій Британії люди, огорнуті символікою своєї країни, виходили на вулиці та збирались у барах, щоб відзначити цей день. На парламентській площі у Лондоні ввечері зібрались сотні людей, щоб відрахувати останні хвилини до Brexit.

 

Утім, не всі раділи причині сьогоднішніх "святкувань". Для багатьох британців це був сумний день - 48% учасників референдуму, нагадаємо, хотіли залишитись з ЄС. В Шотландії, яка голосувала проти Brexit, урядовий будинок підсвітили синім та жовтим - кольорами Євросоюзу, а біля парламенту лунала "Ода радості" - гімн ЄС.

Прем'єр-міністр Борис Джонсон з нагоди Brexit влаштував вечірку на Даунінг-стріт для своїх міністрів та радників, з якими разом працював над Brexit. Він звернувся до нації із заявою, у якій сказав, що завданням уряду, та його особистим завданням, є об'єднати країну і вести вперед. 

"Найважливіше, що потрібно сказати сьогодні ввечері, це те, що це не кінець, а початок", - зазначив він, назвавши Brexit "світанком нової ери".

З 1 лютого Британія не відчує особливих змін у зв'язку з новим статусом. Адже за домовленістю з ЄС починається перехідний період, протягом якого Британія продовжить застосовувати закони ЄС, але більше не буде представлена ​​в інституціях Євросоюзу.

Перехідний період потрібний для того, аби громадяни і підприємства мали більше часу для адаптації до нових умов, а Лондон та Брюссель могли домовитись про майбутні торгові відносини.

01 лютого 2020р.

Теги: Brexit, Великобританія

Коментарі

Брекзіт 2020-02-24 / 18:00:41
Ми ся хвалиме відки ми походимо і британці, а коби сьме були такі хитрі і розумні як британці і шотландці разом узяті.

Ваве Зе приготовиться.. 2020-02-06 / 00:49:27
Попытка объявления импичмента Трампу в Сенате США ожидаемо провалилась...

Сенат Конгресса США в среду оправдал президента Дональда Трампа по обеим статьям обвинения в рамках процедуры импичмента. Трансляция заседания велась на сайте верхней палаты законодательного органа. Для признания главы государства виновным в злоупотреблении властью и создании препятствий деятельности Конгресса сенаторам требовалось набрать не менее двух третей голосов (67 мандатов).

Однако этого не произошло в ходе двух голосований по итогам прошедшего в верхней палате судебного процесса. Решение Сената обжалованию не подлежит.

Против первой статьи обвинения в ходе поименного голосования высказались 52 сенатора, за - 48. Против второй - 53 законодателя, за - 47. Бывший кандидат на пост президента США, сенатор Митт Ромни (от штата Юта) стал единственным республиканцем, который поддержал статью обвинения, в рамках которой Трампу инкриминируется злоупотребление властью. Он стал первым сенатором в американской истории, проголосовавшим во время судебного процесса в верхней палате Конгресса за отстранение президента-однопартийца от власти.

Вуву 2020-02-05 / 06:39:56
А все почалося з Брекзіту.
І перше слово було ...

Андрій 2020-02-04 / 22:15:52
До Злого...А що хто знає хто такий Красноголовець ,тут пише про допотопну історію ітд Я просто користуюся нагодою і задаю справді важливі питання...Може почую відповіді

Андрій 2020-02-04 / 22:12:44
І ще поки не забув ,Чи э житья після смерті,Іісус якщо був теж думаю походить з України?

Андрій 2020-02-04 / 22:09:22
Про лавку я потім відповім....А про шилова та меншовартісьт,чому не вірити ствердженням що усе людство походить з України то меншовартість? Будласка відповідати спочатку про піраміди та аннунакі.Якщо ви настільки усвідомленні про історію то це точно маєте знати.До речі Шилов пише не тільки про Українців так само і про Москальів вони до речі воювали проти Троянців а людство походить і з Росії теж... Такчто мы все Руские:))))

злий 2020-02-04 / 22:03:42
Капєц вас тут не по темі заковбасило! )

Андрій 2020-02-04 / 21:59:56
До Красноголовця....Хто такі Анунаки ,бо якщо Шумери походять з України як ви це стверджували маєте знати хто такі Анунаки,і скількі років має насправді людство?Хто побудував піраміди скріз у світі?

Volodymyr Krasnoholovets 2020-02-04 / 21:08:54
Як бачимо з наведеного нижче документа (перекладеного мною з англійської мови),
Британці та Скоти вийшли з степів Великої Скитії, чи Скі́фії.
Вели́ка Скі́фія — сучасна наукова назва політичного утворення, що існувало у Північному Причорномор'ї в VI—V століттях до н. е. На сході сягало ріки Дону та його околів.

Тому псевдо-українці, які тут цвірінькають про українську нижчевартість, -
ану брись під лавку! І не висовуватись!!!

Volodymyr Krasnoholovets 2020-02-04 / 21:02:24
Тут певні особи, які видають себе за українців патякають, що британці не мають коренів з степів України навіть попри пряму ваказівку на саму слов'янську назву "брит" - бритий та збіг Говерли з їхнім governor та to govern. Не хочуть вони читати і праці українця Платона Лукашевича (средини 19-го сторіччя). Також пряма назва народу з північноі Великої Британії - скотів [по-московськи - шотландців] чітко вказую, що вони народ скотарів. Ну тоді надаю докази з британських джерел.

В книзі T. J. Dowds, The Origins of Scotland’s National Identity, Ligthning Source (2014), p. 94
(Походження визначеності народу Скотів [по-московському - шотландців]). На стор. 94 наведений текст Скотської Декларації міста Арброат від 6 квітня 1320 р.
[The Scottish Declaration of Arbroath. 6th April AD 1320]

Святійшого Отця і Господа, ми знаємо і з літописів і книг давніх ми виявили, що серед інших відомих Народів наш власний, Скоти [шотландці], був прикрашений широкою популярністю. Вони вирушили з Великої Скитії шляхом через Тірренське море і стовпи Геракла, і жили довгий час в Іспанії серед самих диких племен, але ніде вони не були підкорені будь-якою расою, варварською. Звідти вони прийшли тисяча двісті років після того, як народ Ізраїлю перетнув Червоне море, до свого дому на заході, де вони живуть і сьогодні. Британці, вони перші виїхали, Піктів вони повністю знищені і, хоча дуже часто долали їх норвежці, данійці і англійці, вони заволоділи багатьма будинками з перемогами та немислимими зусиллями; і, як історики колишніх часів принесли свідчення, вони утримують їх вільними від усіляких зайд. У своєму царстві правило вже сто тринадцять царів з їх власного резерву, і ця лінія не була зруйнована ні одним чужоземцем. . .

..........Це піднесено вам, в монастирі Arbroath (Scotland), на шостий день місяця квітня в рік благодаті тисяча триста двадцятий та в п'ятнадцятий рік царювання нашого вищезазначеного короля ".

Декларація Arbroath направлена 6 квітня до Папи Іоанна XXII в Авіньйон.

Андрій 2020-02-04 / 18:49:28
До Красноголовця....Добре умене є з ким вести бесіду але виникає питання таке що кому вам вести бесіду? Один вихід судячи з ваших познань з історії окрім паціентів психлікарьні Чикоша вас ніхто не зрозуміє.Там хоч до ранку можете розповідати казки Ю Шилова про шумерів і британців які походять з допотопної України:))

Volodymyr Krasnoholovets 2020-02-04 / 16:57:07
до нижче опущеного
Раджу вам з тим, хто називає себе Андрій вести дискусії. Ви десь з одного берега, тож порозумієтеся.

до volodymyr кrasnoholovets 2020-02-04 / 13:06:25
Ну это чудесно, щирий патриот- краснгОловец, который кричит во все: что Украина понад усе ! Хотел бы отдать Закарпатье в долгосрочную аренду Британии, на подобии Гонконга или Сингапура - ну это анигдот? или это предательство? Ну вы, сударь уже показали ваши знания, по истории (и не только), а теперь с такой же самоуверенностью утверждаете ваши "знания" в макроэкономике, в принципе, ниже комментирующий Андрей прав: вы или ....т или ....к.
Так объясните нам безграмотным, как вы все это представляете? Мы же не в 19-ом веке или вы считаете Украину такой отсталой? В те времена еще действовали английские законы и быстро руки пообрезали, халявщикам, ворам, рэкетерам. Они изолировали Гонконг от Китая, провели границы, создали для них подданство "Commonwealth citizen" и ввели свои экономические инструменты, не подчиняясь никаким вплывам со стороны Main Land of China. Или вы видите Закарпатье - купным портом на берегу океана? куда приплывают английские корабли с грузами Азии, Европы, Индии, Америки и происходит перераспределение груза, логистика, хранение и.т.д., на главных постах британцы, на постах надзерателей - свои же- persona grate - индусы или пакистанци, а украинцы (как в свое время китайцы) пашут по 12-14 часов в сутки за украинские мин. зарплаты? Может быть вы британцев сщитаете за дураков принесите нам денежки, вложите, создайте, а потом мы эти вложения -прихватизируем, отберет, лапшу на уши повесим, интересно? А как же быть с целостностью Украины? Ваши знания по экономике такие же мизерные как и по истории.

Volodymyr Krasnoholovets 2020-02-04 / 11:22:02
Ще є депутати ВР. Там є декілька без орієнтації від слуг народу , тому треба їх підключити для формування правильного вектору Закарпаття, направленого на Велику Британію.
Тіки так!

Вуву 2020-02-04 / 10:27:39
Баблога он виявляється двоюрідним братом пітювки циля.
А решта ... Всі повязані межи собов яким то контрабасом і оджимом.
Та ко буде писати ? рівіс ?
Як ото воообще не в йіхніх інтересах.

Volodymyr Krasnoholovets 2020-02-04 / 09:37:50
Вуву, потрібні вільні економічні зони. Це покладе край краєвого впливу олігархів. Закарпаття - найкращий край для такої зони. У нас вже були подібні території, але Юлька їх позакривала, коли була прем'єр міністром. Треба поновити. Треба дії місцевих депутатів - їх впив на Зе. Депутати з ВР від Закарпаття мали б обговорити це з Зе. Правда до Тіла немає доступу, але можуть передати йому писульку про зустріч. А на цих депутатів треба натиснути з боку закарпатців. Так що пишіть, телефонуйте закарпатці своїм депутатам в ВР. Також обласна радамає написати свою заяву до голови ВР.
Бо якщо нічого не робити, то нічого і не буде в Закарпатті - в прямому розумінні цього слова...

Вуву 2020-02-04 / 09:06:17
Є декілька моментів з якими важко не погодитись.
1. Це те що украйінці не шанобливо ставляться один до одного.
2.це те що і в Англійі і США і Канаді є "зайві" гроші ...
Нема проектів.
Тбт. Торгова палата Украйіни (якщо така в нас є) ... Повинна надсилати відібрані бізнес проекти ЙІМ і виступати в ролі
Інформаційного посередника а не в ролі "ПРИСОСКИ" чи "ПРОКЛАДКИ"
Тільки наші олігархи запустили свойі щупальця геть в усі сфери ... Як політичнойі так і фінансовойі і парламентськойі.
І оминути цього спрута ... Для середнього бізнеса невдається ніяк.
Бо приберуть ... відіжмуть і викинуть.
Не дадуть жодного шансу.
На відміну від тих самих поляеів чи чехів... чи ...
Просто так від часу КРАВчука сформувалась система корупційі і криміналу .
Звідси ... Ніхто не буде вкладати кошти туди де є великі ризики в бізнесі.
А ці ризики це і Є наші олігархи.
Проблема друга.
Якщо почнуть прибирати цих олігархів ... Почнеться колосальниц відток капіталу що для хлипкойі економіки є вкрай чутливо і ризиковано.
Ps.
Що думає по цьому зЄля незнає ніхто.

Volodymyr Kranoholovets 2020-02-04 / 08:02:11
до Вуву
Я розіслав запити стосовно нового підходу до лікування тяжкохворих людей до основних провідних країн світу. Відповіді прийшли лише з США да Великої Британії: подавайте проект, у нас є кошти його підтримати. В іншин країн ділова активність на рівні 0, у них так все добре, а хворих будемо лікувати так само, як звжди лікували, тріхи трохи кращими пігулками.
Я підготвував чернетку саттті стосовно того, як я бачу енегетику країни розвинутої країни 22 сторіччя. Буду надсилати до Швейцарії, агенції SUNRISE (при їхньому штабі роздають джослідницьки дарини науковцям Європи). І вони підготуваи документ стосовно енегетики Європи на 2050 р: лише сонячна енергетика, все решта відкинуто. А в моїй моделі розвитку сонячна енегетика має лише 10-20%... Матрекові європейці недооцінюють новації і можливсіть нових технологій. НЕМАЄУ НИХ НІЧОГО НОВОГО І ВОНИ В ТОМУ НАПРЯМКУ НЕ ДУМАЮТЬ. Останній з видатних впровадуачів новацій є американець Ілон Маск - не будемо обговорювати якість внаходів, але він єдиний наразі хто штовхає вперед нові ідеї. В Європі нічого цього немає. ПІДСУМОК: в світі самий активний саме англо-мовний світ. Тому нам треба товаришувати з Британією.
Важливо також усвідомити, що своїх людей, які хоч в чомусь визначились і піднялись над іншими, треба поважати, їх треба чути, впроваджувати їхні ідеї і надавати можливість бути почутими. А у нас народ переважає такий, як оцей Андрій з яким я тут листувався. Основна ідея його виступів: облити брудом іншого українця, який заслужив на повагу своєю працею. Це совкове ставлення до своїх громадян погубе Україну.
Для порівння: угри-мадяри ставлять пам'ятники і чіпляють дошки пошани будь-кому про кого є згадки в їх історії. Польський президент Пілсудський ввів проект на 100 років - висвітити в енциклопедії всіх поляків, про чиї імена є історична згадка.
То може час і українцям за розум братися, а не жити совковими уявленнями, що всі свої погані, а от прийде чужий дядя і все для нас поробить. Чужий дядя може прийти і допоможе поробити, але такого доброго дяду може знайти і запросити лише розумний українець. Бо недоумкуватий типу Зе такого ж розумово-неповноцінного і приведе сюди, аби разом країну попиляти на бабло.

Вуву 2020-02-04 / 06:48:13
Володя ...
"Гусак свині не товариш"
"Багатий бідному не друг"
Зараз ходять чутки чи не опуститься фунт і не стане фантіком в ціні два - три £ за один $.
Туск провів ювелірну роботу.
(Майже як Скорцені)
І поляки встигли вчасно вивести
100 тон свого золта яке
зберігалось в англійців з 1939р.
А це 4.2 млрд €
А після Брекзіту ...
Хто знає ... ???
Англійська економіка і так топчеться на місці а фінансовий сектор перебуває у невизначеності.
Боря джонсон живе ілюзіями як колись наш "льонья космос"
Але його завдання було вивести королівський двір з підпорядкування яке робилось чим раз більшим з Брюселя.
І він це зробив.
Хоча здається самій королеві якій он 21 квітня піде 95 рік ...
Це так потрібно як облізла штукатурка або дівоча незайманість.

Volodymyr Krasnoholovets 2020-02-03 / 19:01:48
до Вуву
Британія не попаде, вони з США, Канадою, Австралією є потужною силою. Для нас користь, що ця сила проти Москви, а от ЄС прогнувмя перед Москвою. Тому нам саме з Британією треба товаришувати

НОВИНИ: Різне

20:07
Якими бувають стаканчики
16:56
Як доглядати за біговими кросівками: поради та трюки
16:30
Як купити вуличний ліхтар: особливості вибору якісного приладу
16:56
Як готувати спаржу правильно: кілька хороших порад
01:16
Європарламент вважає, що угорщина "не зможе надійно виконувати" свою роль на чолі Ради ЄС
22:23
Як доглядати за алюмінієвою велосипедною рамою?
21:28
Європарламент закликав не вважати "перевибори" путіна легітимними і висловив жаль з приводу вітання орбана
18:09
5 ключових факторів, які варто врахувати при виборі кондиціонера для дому
16:55
Як дізнатись реальну вартість власної нерухомості в Україні
16:39
Роль вітаміну C у зміцненні імунної системи вагітних жінок
10:57
Тример зуботехнічний - секрет досконалого протезування
10:44
Сенат США проголосував за виділення допомоги Україні
13:34
Підкремлівські "мантри": сійярто пообіцяв блокувати гроші на зброю Україні через "полювання" на угорські компанії
12:29
Підкремлівські "мантри": сійярто каже, що ЄС "готується до світової війни" поставками зброї в Україну
11:47
Чому так важливо підтримувати чистоту в офісному приміщенні?
14:39
Що таке PPC (Pay per Click)
21:28
ДЦВ — додатковий захист для автовласників: чи варте воно того?
14:38
Як правильно вибрати упаковку для різних видів квітів - троянди, лілії, тюльпани
13:47
Переваги та особливості сучасних воріт
00:13
Яким має бути універсальний похідний ніж пішого мисливця та туриста?
23:49
Палата представників підтримала конфіскацію заморожених активів рф для України
21:58
У Конгресі США підтримали допомогу Україні
14:51
Правила підбору одягу для тривалих велопрогулянок
15:36
Гербіциди: основні типи, принцип дії та застосування в аграрній практиці
16:17
Холодильник Samsung No Frost — ідеальний варіант для кухні
» Всі новини