Прокурор Закарпаття, звітуючи на сесії облради, так і не відповів на запитання громадськості щодо звільнення наркоторговців (ФОТО)

Існує небезпека, що якщо до початку розгляду апеляційних скарг по випущених на волю під незначні суми застав 9-ти наркоторговцях обласна прокуратура не змінить підозри на більш тяжку кваліфікацію і не надасть додаткові докази, зокрема про участь цих осіб в організованому злочинному угрупованні, незаконне зберігання ними зброї тощо, апеляційний суд не змінить запобіжні заходи, прийняті судом першої інстанції.

Прокурор Закарпаття, звітуючи на сесії облради, так і не відповів на запитання громадськості щодо звільнення наркоторговців (ФОТО)

У четвер на сесії Закарпатської облради звітував прокурор Закарпатської області Володимир Гаврилюк. По завершенні доповіді представники громадськості задали прокурору питання щодо нещодавно відпущених судом наркоторговців.

Так, лідер ГО "Карпатська Січ" Тарас Деяк в питанні до прокурора Закарпаття запитав, чи подано прокуратурою апеляцію стосовно 9-ти відпущених ужгородським судом осіб, підозрюваних у наркоторгівлі. А також попросив відповісти  на запитання, чому одного з них вчетверте відпускають під смішну заставу. Адже застава - це гарантія того, що він повинен вести себе відповідно і не порушувати закон, натомість уже вчетверте він безкарно продає смертельне зіллям нашим дітям. Чи звернулась прокуратура до суду щодо попередніх застав? Тобто, наркотоговець вчетвете порушив закон, але правоохоронці ні заставу на забрали в дохід держави, ані змінили міру запобіжного заход.

Також постає і інше питання: а де вилучені під час обшуків гроші? Чи вони надійшли до бюджету нашої держави? Прокурор не надав такої інформації.Обмежившись, натомість, короткою інформацією про те, що апеляційні скарги подані по всіх затриманих наркодилерах, і мотивуючи їх вихід на волю недосконалістю законодавства і перекладаючи вину виключно на недобросовісні суди.

Тому представник спільноти ветеранів АТО Микола Марчишак задав уточнююче запитання: як так вийшло, що правоохоронці і В.Гаврилюк як прокурор, що здійснює загальний нагляд в цих скандальних справах, звітують, що, начебто, передали до суду всі наявні докази неодноразової протиправної діяльності цих наркоторгівців, а тексти судових рішень свідчать про зворотнє. Для прикладу, прокурор в клопотанні про запобіжний захід по одному із підозрюваних зазначив факт, що той раніше, в квітні поточного року вже займався збутом наркотиків і це зафіксовано, однак протягом вже пів року так і не проведено їх експертизу. Саме це, ймовірно, обмежило суд застосувати  значний розмір застави.

 Окрім того, як виявилось з тексту судових рішень, затриманим дев’ятьом  наркоторгівцям правоохоронці інкримінували вчинення індивідуального тяжкого злочину, тобто за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України, а не вчинення організованою групою, тобто за ч.3 ст.307 КК (особливо тяжкий злочин).

Якщо б цим наркоторговцям правоохоронцями була пред'явлена підозра за дії у складі організованого злочинного угруповання, то це, в свою чергу, дало б суду вагомі підстави застосувати вже як виняткові мільйонні застави, що застосовуються для особливо тяжких злочинів.

Відтак, з огляду на ті недостатні докази, що були подані слідчими поліції та прокурорами в суді першої інстанції, є потенційна загроза, що запобіжні заходи підозрюваним у вигляді незначних сум застав, що дозволяють їм вийти з-під варти на волю, апеляційний суд не змінить. Цього може не трапитись за умови, якщо до початку розгляду апеляційних скарг обласна прокуратура змінить нарготорговцям підозру на більш тяжку кваліфікацію і не надасть додаткових доказів, зокрема про співучасть цих осіб в одній організованій групі, незаконне зберігання зброї тощо.

Окрім того, Тарас Деяк передав лист-звернення голові облдержадміністрації І. Бондаренку з проханням створити на громадських засадах при Закарпатській ОДА постійну комісію по боротьбі з пропагандою та розповсюдженням наркотичних і психотропних речовин в Закарпатській області.

27 вересня 2019р.

Теги: наркоторговці, Гаврилюк

Коментарі

ЗЕ член:) 2019-09-27 / 21:14:07
Богдана чіпати неможна, а якщо Гаврило з ним вчився то його також.

Вуву 2019-09-27 / 18:42:29
Як може тоді проходити боротьба з корупцією по всій Украйіні ...
А Закарпаття шо ... має лишатись заповідною зоною бандитів і злодійів бо тут сидить "гаврило" який колись вчився разом з
Богданчиком.
... Який очолює АП самого зЄ .
Це вже як під копірку пЄтья вальцман і пгокугог юга (і сєвега).

Леонід - В. Грегору 2019-09-27 / 13:48:31
Доки буде Гаврило при владі, віз не здвинеться з міста. Він просто не дасть, бо є залежним.Треба терміново прокурора міняти. Інакше тунель.

)-)-)-)-0 2019-09-27 / 10:42:09
Так і Не Відповів! ..Чому?..Далі-а Щодо- Іванка Волошина, бариги БРОВДІ Робіка,ще проклятих комунальщиків міста-Бабідорича,Пономарьова і др.

Віталій Грегор 2019-09-27 / 10:17:04
Щодо наркомафії на Закарпатті. Схоже керівництво обласної прокуратури "в темі та долі" з баригами..

Вчора прокурор області Гаврилюк звітував перед облрадою за купу "розкритих" злочинів, але так чітко і не пояснив чому наркобариг звільнили під такі смішні застави. Він намагався перекласти всю вину лише на недоброякісні суди, а про безвідповідальне, а точніше халтурне і ймовірніше умисно, відношення до справи правоохоронців промовчав. Змовчав він і про те, чому прокуратура практично відразу "зливала" справу і лише після розголосу в соцмережах та ЗМІ стала на бік громадськості.

Тому слід зазначити, що ми, небайдужі закарпатці, не шукаємо просто крайніх, а хочемо покарання всіх винних посадових осіб, тих з вини яких торгівці смертельної отрути відпущені на волю під мізерні застави.

Сподіваємось, що прокуратура #Закарпаття "не просре" хоча б апеляцію, і наркобариги підуть за грати або отримають не менше мільйона застави кожен. Саме на правоохоронцях зараз вся відповідальність доказуванні їх вини і обов'язок доведення переконливості наданих доказів перед судом ‼️

Вуву 2019-09-27 / 08:55:43
Ну а якщо Трап так "акуратно попросить" зЄлю ... зняти богдАна
Як ви думаєте
зЄля піде на зустріч Трампу ???

До вуву 2019-09-27 / 08:39:45
Я тобі скажу , що сталося . Гаврилюк однокурсник пана Богдана який є керівником офісу президента, і є така інфа, що вже їздив до нього говорити....

Щур 2019-09-27 / 06:54:04
дав команду офісу депутата ВР ручку дверей помастити гівном на Міжгірщині злий що програв вибори .Щур з командою деребанят бюджет,всю виборчу комранію провів ЗЕ наркоман коли відповість агітатор бив пороха.

Вуву 2019-09-27 / 06:04:21
Видать "гаврило" керується правилом ... "Мовчанка - золото"
А в разі необхідності переводяться стрілкочки на підлеглиг або НЕдосконале законодавство.
І друге.
Якщо облпрокуратура змінить підозру наркоторговцям на більш тяжку кваліфікацію і ...
НЕ НАДАСТЬ НЕОБХІДНИХ ДОДАТКОВИХ ДОКАЗІВ ...
ТО ЦЕ І БУДЕ ДОДАТКОВИМ ДОКАЗОМ ЙІХ (суддів) У СПІВУЧАСТІ В НАРКОТОРГІВЛІ З ТОЮ БАНДОЮ.
А "гаврила" 100% треба знімати.
Тільки дуже дико і підозріло виглядає ....
Що ряба шапка познімав всіх обласних прокурорів а подекуди і заступників.
А "гаврила" НІВЯКУ НЕ ЧІПАЄ.
ШО СТАЛОСЬ ? ГенПРОКУРОРЕ ?

НОВИНИ: Кримінал

11:05
/ 7
Фінансові порушення на понад 1,1 мільйона гривень виявили аудитори в освітній галузі Великоберезнянської громади
17:53
/ 1
Пенсіонера з Тячева затримали на спробі переправити до Румунії двох "водолазів"
10:40
/ 5
За фактом хуліганських дій біля ТЦК у Виноградові поліція відкрила кримінальне провадження
15:58
На Закарпатті передали ЗСУ автомобілі, які керівник ГО ввіз як гуманітарну допомогу та продавав
15:41
Справу закарпатця, який видурив у дружини військового $10,5 тис. за "звільнення з полону", передали до суду
15:31
Через Закарпаття без декларування намагалися везти з Німеччини побутової хімії на понад мільйон гривень
14:22
Жителя Велятина на Хустщині, який п'яним зарубав свого гостя сокирою, засудили до 8 років ув’язнення
11:20
/ 4
Через контрабандні сигарети 25-річний студент позбувся на кордоні з Угорщиною свого "Мерседеса"
13:12
/ 1
Злодій із Собатина протягом кількох днів виніс із магазина в Іршаві товару на 10 тис. грн
23:16
/ 3
На Берегівщині керівник одного з підрозділів Управління ДСНС на Закарпатті системно приторговував метамфетаміном
15:04
У Ганичах на Тячівщині затримали місцевого наркоторговця
10:48
/ 1
Директору та головному бухгалтеру Карпатського біосферного заповідника повідомлено про підозру
10:44
"Безправному" водієві "під кайфом", що порушив ПДР на трасі біля Середнього на Ужгородщині, виписали штрафів на 90 тис. грн
19:29
/ 2
80-річному жителю Пилипця, що застрелив собаку, "світять" до 3 років тюрми
23:33
/ 4
В Ужгороді вслід за підрядником з Харкова про підозру в розтраті майже 3 млн грн на ремонті доріг повідомлено спеціалісту з технагляду
23:08
Cуд у Тячеві звільнив від покарання підприємця, який п'яним вдарив поліцейського
14:54
У Костилівці на Рахівщині троє грабіжників у масках і зі зброєю погрозами вбивством відібрали в 79-річної жінки $8,5 тис. і "ювелірку"
17:47
Занизивши митну вартість, житель Львівщини на кордоні з Угорщиною "позбувся" трактора, вартістю 1,5 млн грн
14:39
/ 2
Судитимуть 5 осіб, які організували нелегальні гральні заклади в Ужгороді
11:07
Житель Середнього Водяного на Тячівщині п'яним викрав авто сусіда і скоїв на ньому дві ДТП
01:16
Ужгородець погрожував свої дружині гранатою
20:47
/ 2
38-річний мукачівець протягом року розраховувався за покупки карткою, загубленою пенсіонером
19:41
/ 2
У Нижніх Воротах зіткнулися мукачівська BMW та івано-франківське Renault, водій останнього загинув
14:05
Житель Туриці, що на Ужгородщині, зберігав вдома дві бойові гранати
22:50
У жителя Буштина під час обшуку вилучили майже 1кг марихуани
» Всі новини