Мукачівський міський центр зайнятості провів інформаційний день для роботодавців

Мукачівський міський центр зайнятості провів інформаційний день для роботодавців міста над Латорицею, на який були запрошені керівники малих приватних підприємств, працедавці, які тільки почали співпрацювати з центром зайнятості.

Інформаційний день видався цікавим та продуктивним. Організатори презентували соціальні послуги державної служби зайнятості, ознайомили з роботою Мукачівського міського центру зайнятості. Директор центру зайнятості Оксана Пехньо на відкритті розповіла присутнім про стан ринку праці у Мукачеві, запросила всіх учасників зустрічі до активної співпраці. У його програмі два семінари: „Служба зайнятості для працедавців”, а також „Малий, середній бізнес на ринку праці”.
У семінарі, який проходив під девізом: "Служба зайнятості – працедавцям", узяли участь 39 керівників малих приватних підприємств. Начальник відділу взаємодії з роботодавцями Тамара Маняк наголосила на тому, що державна служба зайнятості вивчає потреби працедавців та надає допомогу в укомплектуванні підприємств персоналом.
Одним з пріоритетних напрямків її роботи є здійснення на замовлення працедавця підбору необхідних працівників, а також сприяння укомплектуванню кадрами підприємств, організацій, установ шляхом надання дотацій для фінансування частини витрат на оплату праці при прийомі на роботу певних категорій безробітних.
Юрисконсульт Алла Довбак ознайомила присутніх з їх правами та обов’язками, наголошуючи на тому, як вони реалізуються у процесі взаємодії із центром зайнятості. Заступник відділу активної підтримки безробітних Галина Бородій інформувала про професійне навчання безробітних, запросила всіх присутніх до співпраці у напрямку працевлаштування незайнятого населення та організації роботи з навчання та стажування за необхідними професіями безпосередньо на робочих місцях без відриву від виробництва.
Роботодавці ставили багато питань, висловлювали своє бачення співпраці. Неабияке зацікавлення викликала можливість отримання дотації за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття для створення додаткових робочих місць для безробітних та навчання безпосередньо на робочих місцях.
У семінарі на тему: „Малий, седній бізнес на ринку праці” взяли участь 24 приватних підприємців, які використовують найману працю. Заступник директора центру зайнятості Беатриса Білецька деталізувала спектр послуг, які надає центр зайнятості роботодавцям. Головний спеціаліст відділу взаємодії з роботодавцями Валентина Гісем наголосила на тому, що укладення трудових договорів між фізичними особами та найманими працівниками є обов’язковим. Головний спеціаліст відділу взаємодії з роботодацями Вікторія Екман на реальних прикладах продемонструвала фінансову ефективність можливості отримання працедавцями дотації на створення додаткових робочих місць для безробітних.
Інформаційний день не залишив байдужим жодного учасника. У фахових дискусіях йшлося про основні проблемні питання з підготовки робітничих кадрів та укомплектування вакансій за робітничими професіями.
У межах інформаційного дня працедавців проконсультували з питань професійного відбору персоналу з використанням профдіагностичних методик, підбору працівників на вакантні місця; механізму отримання дотації для працевлаштування безробітних; підготовки кадрів на їх замовлення, організації оплачуваних громадських робіт, реєстрації трудових договорів, подання статистичної звітності, правових аспектів використання праці іноземців.
Інформаційний день для працедавців – форма не нова для Мукачівського міського центру зайнятості. Щоразу такий вид інформаційно-роз’яснювальної роботи доводить свою ефективність: у місті створюються нові робочі місця з гідною заробітною платою, на які претендують висококваліфіковані фахівці.

Оксана Пехньо, директор Мукачівського міського центру зайнятості
28 лютого 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

23:58
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 7
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 1
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
» Всі новини