В Ужгороді збирають підписи під петиціями за встановлення меморіалу воїнам, полеглим за Україну, і проти знищення зелених насаджень

За останні кілька днів на офіційному сайті Ужгородської міської ради зареєстрували ще дві петиції

В Ужгороді збирають підписи під петиціями за встановлення меморіалу воїнам, полеглим за Україну, і проти знищення зелених насаджень

Але герої не вмирають, доки в наших серцях живе пам'ять про їхній подвиг! 
Майже в кожному обласному центрі України символ пам’яті з поіменним ушануванням загиблих на Сході України земляків. Меморіал, який минулого року встановлено на Пагорбі Слави в м.Ужгород, не знайшов підтримки в учасників бойових дій та членів сімей загиблих воїнів. ...З метою вшанування подвигу наших героїв, які вже стали символом супротиву народу України та його незламного духу, подяки матерям, що виховали справжніх патріотів, які не дали ворогу жодного шансу на перемогу, ініціюємо створення на території міста Ужгород нового Меморіалу загиблим воїнам, де буде зазначено прізвища загиблих закарпатців, куди зможуть приходити родичі та друзі загиблих героїв ушанувати пам’ять про них...

Ініціативу щодо встановлення такого меморіалу висловили ГО «Асоціація міст-побратимів м.Ужгород» разом із матерями та жінками полеглих Героїв, а також підтримали Закарпатська обласна організація «Молодий патріот», ГО «Фонд розвитку молодіжних рухів «ВПЕРЕД», ГО «Спілка учасників бойових дій «Об’єднані війною». Попередньо розроблено проект зазначеного меморіалу." 

Враховуючи вищезгадане, автор петиції, депутат Ужгоподської міськради Сергій Фрінт просить Ужгородську міську раду: 
1. Розглянути можливість надання відповідного дозволу на розміщення Меморіалу на території парку «Малий Галагов» (район вул. Гойди, Т. Шевченка, Т.Масарика). 
2. Виділити, відповідно до бюджетного законодавства, в бюджеті міста на 2020 рік кошти для будівництва Меморіалу та звернутися до обласної ради щодо співфінансування цього проекту."

Цю петицію зареєстровано 25 квітня, наразі петицію підписали 53 особи з 250 необхідних, до кінця збору підписів залишилось 

А 23 квітня було зареєстровано петицію "Вимагаємо зупинити знищення зелених насаджень Ужгорода"

Авторами її є Олег Колесник, Олександр Ровняк і депутат Ужгородської міськради Микола Сюсько.

Як йдеться в тексті, "замість дбайливого ставлення до зелених легень міста, комунальні структури влаштували "лісоповал" на наших вулицях. Як пошесть, практика варварського кронування (т. зв. «топінг») дерев прокотилася містами України і не оминула й Ужгорода (наприклад по вул. Яна Гуса). 
Замість вкрай потрібної фахової санітарної обрізки, відбувається ампутація всієї маси крони.
...Протягом 2-10 років для спотвореного дерева наступає смерть. Саме смерть дерева часто і є неофіційною метою такої обрізки. Адже дозволяє двічі використати гроші з міського бюджету."

Автори петиції вимагають "змінити підходи до догляду за міськими деревами, вирішувати причини, а не вкотре в «ручному режимі» боротися з наслідками: 
1. Розробити локальний нормативний документ щодо порядку закупівлі послуг з обрізки, контролю якості наданих послуг та відповідальності замовника і виконавця за порушення з дотриманням чинного законодавства (до прикладу, наказ 10.04.2006 N 105 “Про затвердження правил утримання зелених насаджень у населених пунктах України”) . 
2. Провести навчання і сертифікувати арбористів для проведення санітарної обрізки дерев і залучати та допускати до роботи лише кваліфікованих спеціалістів. 
3. Налагодити співпрацю (комунікацію) муніципальних структур з мешканцями міста та фаховими колами з питань озеленення: інформувати про плани стосовно обрізок, консультуватися з фахівцями, пропагувати цінність міського озеленення та правильні підходи до утримання зелених насаджень. 
4. Розробити і затвердити програму спостереження і догляду за деревами, топінг на яких вже проведено. 
5. Провести інвентаризацію зелених насаджень міста з застосуванням сучасних методик. На основі результатів інвентаризації розробити програму збереження, відновлення та розширення площ зелених насаджень м.Ужгорода".

Під петицією наразі поставили підписи 97 осіб з 250 необхідних. До кінця збору підписів залишилося 16 днів.

Як раніше інформувало Закарпаття онлайнужгородці петицією вимагають мораторію на забудову та реконструкцію об’єктів у межах історичного ареалу Ужгорода. До кінця збору підписів під нею залишилося 10 днів. Наразі зібрано 150 підписів із 250 необхідних.

27 квітня 2019р.

Теги: петиція

Коментарі

Олена 2019-06-26 / 10:36:07
Повторно навіщо? Але у нас спочатку зносять дерева, руйнують, потім щось на свій россуд встановлять, а закарпатці потім чуби чешуть. Нема фахівців, кваліфікованих спеціалістів,естетів. Немалі гроші з бюджету крутяться,а караван іде!

Дорну 2019-06-26 / 10:31:05
Дуже велика хаща буде в майбутньому від дерев на Собранецькій (підйом до СШ №4 і Колварії)? Привабливо, а де тінь?

Haus 2019-04-28 / 21:56:46
Без сумніву, ми всі шануємо память полеглих в АТО. Меморіал вже відкрито минулого року. Навіщо два аналогічні меморіали в місті? Для туристичної привабливості? Але Фрінта цікавить не память про героїв, а заробити бабки на цьому.

Дорн 2019-04-27 / 11:59:58
Якщо дерева не коронувати місто перетвориться в хащу . Раджу як приклад Волошина ,Корятовича - дерева замінені 15 років тому . Хто іх доглядае ? Знов по виростають вище будинків руйнуючи фасади , криши.

НОВИНИ: Соціо

21:58
Захищаючи Україну від московської навали поліг Віталій Павлюк з Тячева
16:21
У Пастілках Дубриницько-Малоберезнянської громади попрощалися з Юрієм Карпинцем, який майже рік вважався зниклим безвісти
11:03
/ 2
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 9
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 10
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
/ 1
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
» Всі новини