Справою моралі та службового обов’язку назвав голова Закарпатської ОДА роботу зі зверненнями громадян

Органи місцевої влади повинні бути не просто розглянути кожне звернення громадянина, а вжито по ньому конкретних заходів. Таке завдання ставить Президент України Віктор Ющенко. Нещодавно в Києві відбулась нарада під головуванням Президента, за підсумками якої був виданий Указ "Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування".

Олег Гаваші
Олег Гаваші

20 лютого в  обласній  державній адміністрації відбулася  нарада під головуванням голови облдержадміністрації, на якій розглянуто питання  роботи зі зверненнями громадян у райдержадміністраціях та структурних підрозділах ОДА за 2007 рік та заходи щодо їхнього усунення.
До наради роботу кожної райдержадміністрації та структурного підрозділу облдержадміністрації було піддано скрупульозному аналізу. В цілому вона проводиться планово і напрацьована певна система.
Однак ще мають місце суттєві недоліки в організації цієї роботи та у вирішенні особистих проблем людей, з якими вони звертаються у владні структури.
Незважаючи на загальне зменшення звернень громадян до облдержадміністрації, побільшало звернень від мешканців Берегівського, Виноградівського, Воловецького, Рахівського, Свалявського, Ужгородського районів. Що свідчить про недостатню роботу на місцях. Не дотримувалось графіків виїзних прийомів громадян керівництво Великоберезнянської, Міжгірської, Перечинської, Рахівської, Хустської райдержадміністрацій. Зокрема, колишній голова Хустської райдержадміністрації із 12 запланованих у 2007 році виїзних прийомів громадян здійснив два, його заступники з 36 здійснили тільки три. Всього прийнято 18 чоловік.
Такі цифри говорять лише про формальність проведення прийомів, адже, скажімо, на прийом до голови облдержадміністрації щоразу приходить щонайменше з півсотні чоловік. Причому люди нерідко йдуть з такими питаннями, які може одразу вирішити якщо не голова сільради, то керівник району. "Якщо люди не йдуть до вас на прийом, – звернувся до посадовців голова облдержадміністрації, – це свідчить про те, що вони не вірять у те, що вирішите їхні проблеми. Очевидно, мають на це підстави. Звернення громадян та їхнє вирішення – це питання моралі та службового обов’язку. Це один із основних показників, за яким  оцінюється  робота керівника".
 Починаючи з лютого, кожного місяця  керівники повинні проводити по 4 прийоми громадян, з яких два – виїзні. Ця робота  буде  оцінюватися не тільки  за кількісними показниками, а за конкретними результатами виконання. "Потрібно думати, яким чином допомогти людині, котра до вас звернулася, а не як формально відписатися", – наголосив Олег Гаваші. Протягом року голова ОДА систематично заслуховуватиме звіти керівників райдержадміністрацій та структурних підрозділів щодо роботи зі зверненнями громадян. За порушення вимог Указу Президента України відповідатимуть безпосередньо керівники районів. Вони на місцях повинні так організувати роботу, щоб реакція на звернення громадян була адекватною і ефективною.
Другим питанням порядку денного наради було заслухано інформацію про умови утримання осіб, взятих під варту в слідчому ізоляторі Ужгорода, та шляхи щодо їхнього поліпшення.
З цього питання поінформував учасників наради начальник відділу Державного департаменту України з питань виконання покарань в Закарпатській області Віктор Височанський. Державних коштів, які виділяються на утримання ізолятора, не вистачає, тож допомога органів місцевої влади, особливо в питаннях ремонту приміщень, була б дуже доречною. Голова обласної адміністрації Олег Гаваші дав конкретні доручення щодо цього питання.

Управління інформації та зв’язків із громадськістю Закарпатської облдержадміністрації
21 лютого 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
09:12
У Тереблі Буштинської громади попрощаються з Анатолієм Несухом, що помер через поранення
» Всі новини