Начальник міліції Закарпаття Віктор Чепак: "Дії Ратушняка – це виклик правоохоронним органам"

В Ужгороді тривають словесні “баталії” довкола міської ради. Влада міста в особі виконуючого обов”язки міського голови Володимира Бобкова (де сам мер Ратушняк, наразі невідомо) звернулася до Генеральної прокуратури “у зв”язку з незаконним захопленням приміщень та будівлі Ужгородської міської ради, а також проведенням обшуку, вчиненого співробітниками прокуратури разом із співробітниками міліції”. Мерія просить Генпрокуратуру “дати правову оцінку” діям правоохоронців та притягнути до відповідальності “винних у захопленні будівлі”.

Начальник УМВС України в Закарпатській області Віктор Чепак
Начальник УМВС України в Закарпатській області Віктор Чепак

-- Ця заява стосується не нашої роботи, а слідчих дій, які проводила в мерії прокуратура по раніше порушеній кримінальній справі, що стосується зловживань у земельних питаннях, -- коментує звернення в.о. міського голови до Генпрокуратури начальник УМВСУ в Закарпатській області генерал-майор міліції Віктор ЧЕПАК. — Режим роботи об”єкту, на якому проводяться слідчі дії, режим пропуску його працівників встановлюється слідчим. Працівники міліції, які були в мерії на час слідчих дій, самовільно не приймали жодних рішень, в тому числі й чи впускати, чи ні в приміщення Сергія Ратушняка.

Стосовно самого анонімного звернення в СБУ про замінування мерії, то встановлюється джерело інформації, тобто особа, яка повідомила про це. У зв”язку з деякими технічними складнощами цю особу поки не встановлено. Над цим працюємо і ми, і колеги зі Служби безпеки України. За день-два буде вирішуватися питання про порушення чи відмову в порушенні кримінальної справи за даним фактом.

Водночас хочу звернутися до всіх свідомих громадян краю з роз”ясненням того, що насправді відбувається. Людині, яка робить всі оці заяви, тобто Сергієві Ратушняку, на сьогодні нема вже чого втрачати. Бо вже накопичилася така критична маса, стільки проблем навколо цієї особи, що він або “виживає”, або доведеться врешті-решт відповісти згідно чинного законодавства... У таких випадках, як відомо, всі методи хороші. У його схеми незаконної діяльності по багатьох питаннях втягнуто дуже багато людей, в тому числі і з правоохоронних структур. У такий спосіб він намагається створити своєрідний фон, який би не дав можливості повноцінно працювати слідству, блокувати його роботу. Через лояльні до нього засоби масової інформації формується відповідна громадська думка. Це тактика Ратушняка. Він має право робити, як собі хоче, але це не означає, що громадськість має піддаватися на його популістські, часом безглузді, просто нелогічні речі, які хоче нав”язати ця людина.

До сьогоднішнього дня жоден співробітник міліції не зробив жодного незаконного кроку. Навіть у тих моментах, де ми могли жорсткіше поступити, як от із затриманням співробітника комунального підприємства “Румб”. Ми могли його заарештувати, але віднеслися по-людськи, враховуючи його стан здоров”я. Дали можливість людині лікуватися, і проводимо свої заходи, враховуючи його стан здоров”я.

Ми не будемо йти на жодні незаконні кроки. Ми не будемо повторювати ті помилки, які вже були зроблені. Скажу, що готувалися провокації, коли люди з Ужгорода виїжджали блокувати Секретаріат Президент. Хтось надіявся, що ми будемо різати колеса, підкидувати шипи і таке інше... Цього ніколи не буде. Але ми будемао робити все у рамках наданих нам законом повноважень для того, щоб припинити безлад, безчинство зі сторони цієї особи! Дії його—це виклик всім, в тому числі й правоохоронним органам. Це нехтування думкою та громадянськими правами жителів Ужгорода і усіх краян загалом! Тому ми зробимо все для того, аби ті, хто винен, відповіли за свої незаконні поступки. Незалежно від того, куди вони будуть звертатися, які заходи будуть вживати. Нам відомо, що цією особою планується ще ряд незаконних дій—підкуп, залякування, аж до використання криміналітету!

Я звертаюся безпосередньо до самого Сергія Миколаєвича з порадою не ускладнювати і без того погане його становище на сьогоднішній день. Закликаю проявити у своїх діях проблиски здорового глузду, громадянську позицію, елементарну відповідальність за свої слова та вчинки. А стосовно громадян, які є ущербленими діями цієї людини, то ми готові прийняти їхні заяви, звернення, і адекватно, згідно з чинним законодавством відреагувати.

Днями має бути представлений новий прокурор Ужгорода. Наскільки мені відомо, це буде людина, котра не пов”язана жодними речами—посадовими, матеріальними чи родинними з нашим краєм. Тому сподіваємося, що свіжим оком гляне на всі ці речі, які кояться в місті, й прокуратура. І буде дана об”єктивна оцінка, в тому числі й роботі міліції. А також усім тим матеріалам стосовно діяльності міської влади, які накопичилися і чомусь не знайшли до цього часу свого вирішення.

-- Від чергового облуправління СБУ до нас надійшло повідомлення про замінування мерії,--відтворює хронологію подій довкола міської ради начальник Ужгородського МВ УМВС полковник міліції Василь ПОНЗЕЛЬ.—Приїхали ми на місце, евакуювали з мерії чоловік 12, які були там на той час. Керував цими діями комендант мерії. Разом з ним та ще одним їхнім працівником ми оглянули все приміщення на предмет вибухівки, але нічого не знайшли. На площі біля мерії зібралися депутати та журналісти, попросили мого коментаря. Я їм розповів, як усе відбулося. Сказав, що ми нічого не закриваємо, отут є вахтер, який слідкуватиме за порядком. Єдине, що попросив їх, аби записували в зошит, хто заходить у приміщення. Аби потім не було питань, що хтось щось підкинув, або зникли якісь речі. Усі погодилися. А під вечір надійшов телефонний дзвінок в обласну прокуратуру черговому від самого Ратушняка, який представився і заявив (тепер по цих його діях повинна прийняти рішення прокуратура), що в мерії розкидані наркотичні засоби, боєприпаси і він підозрює, що до цього мають відношення працівники міліції...

У зв”язку з цим було викликано відповідального працівника прокуратури, виконуючого обов”язки прокурора. Ми не заходили в приміщення, доки не підійшов комендант мерії. Є відповідний відеозапис тих подій, де все чітко відображено: як заходять пойняті, завгосп і починається огляд приміщення. Нічого ми не знайшли, але вахтер був переляканий і попросив, аби біля нього залишилися працівники міліції.

Наступного дня, у четвер зранку, до мерії прийшов старший слідчий міської прокуратури Юсип, який привів з собою працівників “Беркута”. Коли з”явився Ратушняк, двері відкрили, і мер у грубій формі вигнав з приміщення моїх сержантів... Після цього я розпорядився не охороняти саму мерію, а наблизити наряд до міської ради, позаяк це є державна установа. Прозвучали звинувачення з уст деяких журналістів, що ми блокуємо роботу мерії. Я їм пояснив,що ми нічого не блокуємо, але тривають слідчі дії у трьох кабінетах, опечатано архів і 3 кабінети. Весь же апарат міської ради може спокійно працювати. Продемонстрував журналістам, що двері відкриті і усіх впускають досередини.

Далі з”явилося повідомлення про те, що редактор газети “Новинка” В.Федченко розбив у мерії скло на вхідних дверях. Це було задокументовано, при свідках. Але ніхто нікого не забирав, пояснення були відібрані на місці. Сам Федченко згідно ст. 63 Конституції відмовився від дачі показів, має на це право. Але протокол ми склали як за дрібне бешкетування. На мою думку, він навмисно розбив скло, навмисно штовхав міліціонерів, хапався за двері: мовляв, дивіться, що закрито! Якби він просто постукав у двері, то вахтер відразу б відкрив двері. Рішення стосовно дій Федченка прийматиме суд.

А станом на ранок середи, 13 лютого, в мерії слідчий прокуратури проводив слідчі дії. Він попросив залучити до цього наших оперативних працівників. Який об”єм слідчих дій, що вони там робили, я не знаю. А наряд патрульної служби № 93 несе службу довкола самої мерії. Це є державна установа, і я не можу допустити, аби там вчинялися якісь протиправні дії щодо майна, депутатів чи самих працівників. На даний час мерія спокійно працює.

Інформація ВЗГ УМВСУ в Закарпатській області
13 лютого 2008р.

Теги:

Коментарі

Адмін 2008-02-16 / 11:19:00
Попереджаємо учасників коментування, що відхилення від теми коментування, зловживання флудом і порушення правил поведінки в рубриці коментарів може призвести до видалення деяких коментарів або й обмеження авторів деяких ніків у праві доступу в рубрику коментарів сайту "Закарпаття online"

Молния 2008-02-15 / 16:48:00
Балога в трансі і люті.Підтримка міністрами КМ України рішення забрати у нього землю біля Синяка, привели привели до того, що Глава Секретариата президента Украины Виктор Балога заявил о своем выходе из Народного союза "Наша Украина", сообщает пресс-служба главы государства

Молния 2008-02-15 / 16:16:00
2008.02.15 - 16:04

Здание Харьковского горисполкома заминировали http://ua.ura-inform.com/. Все засвідчує, що у Харькові повторюється ужгородський сценарій розправи з мером. Загальновідомо, що там губернатор області Аваков також нунсик. Так, що правовий беспридел балогану розповсюджується на всю Україну.

1 2008-02-15 / 09:47:00
123456 15/02/2008 09:39

"1Можеш застрелитись". Ти це кому таке бажаєш? Настоящим офіцерам !

123456 2008-02-15 / 09:39:00
1Можеш застрелитись:)

1 2008-02-15 / 09:29:00
За такі ЧП настоящі офіцери ідуть у відставку добровільно.

Задолбали 2008-02-14 / 19:06:00
Про героїчні подвиги наших міліціянтів у "Деці у нотаря" пишуть вже у СНГ. Правильно, хоч чим- небудь ми маємо відзначитись. Скоро про Україну заговорить Європа і знову таки дякуючи орлам Чепака, але на сись раз за героічні поступки біля мерії.

знак питання 2008-02-14 / 14:41:00
Ага, так і повірив! Чого б ти його так облизував?.

Дапошливи 2008-02-14 / 14:38:00
знак питання 14/02/2008 14:31З. Запевняю тебе, що з Ратушняком особисто не знайомий, знаю його тільки через ЗМІ...

знак питання 2008-02-14 / 14:31:00
Тобі, Дапошливи, з ратушняком добре кралося? так і скажи...

Дапошливи 2008-02-14 / 14:25:00
Поряд з відведення уваги від афери століття із земле в селищі Чинадіево, аналітики із Мукачева плануючи операцію навколо ужгородської мерії попробувати вирішити раз і назавжди питання свого мера в Ужгороді. З усіма погоджуюсь, що Ратушняк сьогодні не кращий мер в історії Ужгорода. Але в Україні знають гірших мерів: Киева, Харкова, але там не блокують мерію, і не проводять обшуки. Справжня причина подібних дій влади стоїть в іншому: сьогодні стоїть питання про завершення остаточної узурпації влади в Ужгороді і цілому на Закарпатті однією із політичних сил - НУНС. Ратушняк давно стоїть кісткою в горлі Балоги, а тим більше ставши мером ця біль посилилась. Для того, щоб провести вибори , необхідне рішення ВР України. Але, на 100% переконаний, що коаліція не піде на дострокові вибори мера Ужгорода, тому , що контрольована Балогою частина коаліції не проголосує за таке рішення. Отже, не буде правових підстав для проведення виборів. Залишається інший вихід - спочатку скомпрометувати Ратушняка з відстороненням його від виконання своїх обов’язків (можна арештувати, можна змусити виїхати за межі України...), а потім Указом Президента, на вакантне місце призначити свою людину "тимчасово виконуючим обов’язки". Щось подібне було уже в Мукачеві в часи Кучми –Медведчука в боротьбі за крісло мера Мукачево. Ось ця фігура і буде розкручуватись ОДА на посаду мера Ужгорода, щоб у кращі часи прийняти участь у виборах уже на "загальних підставах". Але навіть, якщо і буде реалізовано сценарій «виконавчого обов’язки» - Ужгород чекає доля Мукачева.

* 2008-02-14 / 13:56:00
Підтримую, бонди

бонди 2008-02-14 / 13:32:00
Не люблю мєнтів, але цього разу правду мають - мочити Рату треба в сортирі. Такого свинства із землею, як тепер, в Ужгороді не було ніколи

Аборіген. 2008-02-14 / 10:20:00
Слухай "Я". Ти не туди попав, тобі потрібно в туалет, а ти на форум потрапив і не в тему мекнув. Не хватає аргументів, бачу.

я 2008-02-14 / 10:00:00
Рата з Сербайлом злодії, що разом розкрадали ужгородську землю, а тепер хочуть це скрити!

Педагог 2008-02-14 / 09:32:00
Действительно полный отстой. Слов нет.

orange 2008-02-14 / 09:25:00
Бютовці, заспокойтеся! Крім поливативсіх брудом треба ще й спати і роботу робити, а не лиш по нету г..но розвозити

Ужгородець 2008-02-14 / 09:17:00
Після подій у ресторані "Деца у нотаря", всім зрозуміло, що найнебезпечнішшим викликом для Закарпатців, несе така міліція". Риба гниє з голови начальнику Чепак.

Що творять? 2008-02-14 / 09:02:00
СКАНДАЛ НА ЗАКАРПАТТІ! Більше 100 працівників ДАІ та "Беркута" влаштували бійку в ужгородському ресторані "Деца у нотаря"!




Минулої середи, 6 лютого, в Ужгороді трапилась ПОДІЯ, ЯКА НЕ МАЄ АНАЛОГІВ В УКРАЇНСЬКІЙ ІСТОРІЇ — міліціонери бились з міліціонерами!

Оце міліція , нічого не скажеш.

Терен 2008-02-14 / 07:53:00
Дії Ратушняка – це виклик правоохоронним органам" Цікаво було би знати, а в чому полягає той виклик ? Він, що мав лягати під ваші долбані і корумповані органи. Він може бере хабарі і ваші органи за милу душу беруть бабло... Одинакові ви вс, як дві каплі води.

НОВИНИ: Надзвичайні ситуації

17:31
На ужгородській об'їзній водійка Subaru вилетіла через бордюр на газон і збила дорожній знак
11:29
По дорозі між Сімером і Ворочовом Перечинської громади згорів Mercedes, що їхав на ремонт (РОЗШИРЕНО)
11:01
У середу у Ясіні на Рахівщині горіла "дев'ятка", а у Ворочові на Ужгородщині – Mercedes
10:43
На пожежі в Нижніх Воротах на Мукачівщині отримала опіки власниця будинку
10:34
Уночі в Чопській міській лікарні вигоріла надвірна споруда
11:37
У Буштині, поки власники спали, загорілася надвірна споруда з 2 тоннами сіна
16:57
У Синевирі на Хустщині вигорів мансардний поверх дерев'яного будинку
10:58
На Ужгородщині бобри норами пошкодили дамбу Латориці
11:22
У Буштині вогонь з підпаленого сухостою ледь не перекинувся на житлові будинки
11:09
В Ужгороді через саморобну піч горіла споруда, пристосована під житло
10:48
У пожежі в літній кухні у Вишкові загинув 68-річний чоловік
11:08
Спалюючи сміття на кладовищі, ужгородець спалив розташовану поруч надвірну споруду з сіном
21:56
Неподалік села Карпати внаслідок ДТП перекинувся Mercedes Sprinter
11:52
/ 2
Біля Горінчова на Хустщині Skoda вилетіла в кювет і перекинулася. Водій загинув, пасажирка травмована
10:26
У Синевирській Поляні горіла дровітня, від вогню довелося рятувати два будинки поруч
11:17
У Руському Полі на Тячівщині гасили пожежу в надвірній споруді
10:56
В Ужгороді горіло в місці "щільної забудови" на Гранітній
15:47
/ 1
43-річний житель Рахова з необережності впав з моста у річку і загинув (РОЗШИРЕНО)
14:15
/ 1
На Закарпатті в Тисі виявили тіло 22-го потопельника-"ухилянта" – 33-річного харків’янина
12:36
/ 13
Закарпатський ОТЦК: "ухилянт-суїцидник" Хабаров лише незначно "подряпав" руки, подряпини на обличчі "симулював", а при ньому знайшли транквілізатор
11:22
У Рахові вночі на неділю чоловік впав у Тису і втопився
10:47
В Ужгороді горіла квартира багатоповерхівки
13:41
У Руській Мокрій на Тячівщині Ford злетів у річку, загинули водій та пасажир
11:36
У Текові Королівської громади врятували будинок, в якому загорівся дах
10:45
У Кричові Буштинської громади донька, випадково проходячи повз, врятувала свою 77-річну матір з пожежі
» Всі новини