В Ужгороді святкували 15-річчя КРУ

25 січня ц.р. виповнилося 15 років з часу утворення такої поважної інституції, якою є державна контрольно-ревізійна служба України.
З цієї нагоди в Ужгороді відбулися урочистості, у яких взяли участь працівники та ветерани контрольно-ревізійного управління в Закарпатській області, представники обласної та міської влади, правоохоронних органів, податкової адміністрації, громадськості нашого краю.

В Ужгороді святкували 15-річчя КРУ

У теплій, невимушеній атмосфері свята, яке вступним словом відкрила нещодавно призначена очільниця цього поважного відомства Олена Плоскіна, ювілярів щиро вітали заступник голови обласної ради Михайло Мартин, начальник головного фінансового управління ОДА Петро Лазар, начальник головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області Анастасія Пентек, начальник Головного управління Державної служби України в Закарпатській області Василь Попадинець, заступник Ужгородського міського голови Володимир Симулик, представники управління Служби безпеки України в Закарпатській області, прокуратури області, УМВС України в Закарпатській області, податкової адміністрації та багато інших поважних гостей.

Виступаючи перед учасниками торжества заступник голови облради Михайло Мартин, зокрема, зазначив, що: «обласна рада високо цінує роботу колективу контрольно-ревізійного управління в Закарпатській області, зусилля якого були насамперед зосереджені на здійсненні належного державного фінансового контролю щодо законного використання бюджетних коштів і збереженні державних фінансових ресурсів, необоротних та інших активів, а також за станом і достовірністю бухгалтерського обліку та фінансової звітності.

Вважаю за доцільне також підкреслити, що основою ефективності роботи вашого відносно невеликого (182 посадові особи), але згуртованого колективу завжди було і продовжує залишатися високий професіоналізм, належна організованість та оптимальний вибір пріоритетних цілей і завдань.

Це правильний і єдино вірний курс. Бо кожен громадянин нашої незалежної держави має бути впевнений, що влада в особі своїх державних інституцій, у повній мірі спроможна захистити його конституційні права та інтереси.

І тому наші співвітчизники повинні – найперше - бачити в особі працівника КРУ, ревізора, не тільки представника контрольного чи фіскального органу, а свого партнера, державну людину.

Відрадно відзначити і той факт, що завдячуючи зусиллям керівництва КРУ в Закарпатській області, компетентності й наполегливості всього колективу досягнуто певних успіхів. Відчутний внесок працівників КРУ у справі оздоровлення економіки, захисту інтересів вітчизняного виробника, мінімізації впливу кримінальних елементів у бюджетній сфері та бухгалтерських установах.

До прикладу, лише стисло зазначу, що контрольними заходами вашої служби за 2007 рік було охоплено коштів державного бюджету у сумі майже 700 млн. грн.

Встановлено фінансових порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів на загальну суму понад 6,5 млн. грн. Це стосується насамперед недоотримання фінансових ресурсів (501 тис. грн.), нецільових витрат державних ресурсів ( 203 тис. грн.), незаконних витрат (близько 6 млн. грн.).

За результатами проведених контрольних заходів до правоохоронних органів передано 163 ревізійних матеріалів, за якими вже порушено 27 кримінальних справ».

На звершення свята великій групі кращих працівників контрольно-ревізійного управління в Закарпатській області в знак високого визнання їх суспільнозначимої і потрібної праці були вручені почесні відзнаки обласної ради та облдержадміністрації.

Владислав Бильов, Офіційний сайт Закарпатської обласної ради
28 січня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
» Всі новини