В Ужгороді депутати "провалили" розгляд питання щодо дерибану знищеного скверу на Боб'яка (ФОТО)

Вчора, 22 лютого, в Ужгороді на сесії міські депутати через громадський тиск мешканців та активістів «провалили» голосування за поновлення оренди знищеного скверу на Боб'яка під забудову багатоповерхівкою, яку «лобіює» голова земельної комісії Олеся Афанасєва.

В Ужгороді депутати "провалили" розгляд питання щодо дерибану знищеного скверу на Боб'яка (ФОТО)

Депутати розглянули ряд місцевих питань і коли дійшло голосування за проект рішення №1039 «Про поновлення дії договорів оренди земельних ділянок», він не набрав необхідної кількості голосів для розгляду, «проваливши» голосування «За основу». Таким чином 7 питань оренди землі даного проекту були зняті з розгляду до наступної сесії міськради, повідомляє громадський правник Віталій Грегор.

Як повідомлялося раніше, серед питань даного проекту був і скандальний пункт «1.7» щодо поновлення (продовження) ТОВ «Фора-1» оренди земельної ділянки площею 0,4000 га на вул. Баб’яка для будівництва торгово-офісного центру ще на 5 років, десятирічний термін якої закінчився в грудні 2017 р. 

Дане товариство вже знищило щонайменше 39 зелених насаджень і почало будівництво. Мешканці даного мікрорайону виступили проти такого будівництва, мотивуючи порушенням генплану, обмежуючими «червоними лініями» дороги Баб’яка, непогодженим підключенням до їх колектора водопостачання, подавши відповідне звернення до міського голови та завітавши на сесію Ужгородської міської ради. Як наслідок, скоріш за все, депутати побоюючись загострення нового конфлікту із ужгородцями, які були налаштовані навіть до радикальних громадських заходів, в такий формальний спосіб «зняли» з розгляду сесії дане скандальне питання.

Слід нагадати громадськості, що напередодні ці ж мешканці повідомили про "лобізм" даного питання депутатом, головою земельної комісії Олесею Афанасєвою. Дана інформація знайшла своє певне підтвердження в протоколах засідань очолюваної нею профільної земельної комісії, яка 3 рази «провалювала» голосування за поновлення оренди землі, не набираючи потрібної кількості голосів всіх членів комісії, а за четвертим разом вже одноголосно вирішила навпаки – рекомендувати міськраді на сесії 22 лютого поновити оренду.

Мова йде про єдиний сквер в даному районі на вул. Баб’яка біля заводу ПАТ «Модуль М», що був заснований ще в XVIII ст., як парк культури і відпочинку, де зростали цінні екзоти, яким  користувалися щодня мешканці мікрорайону «Боздош», поки його не знищили. Згідно рішення облвиконкому №253 від 23.10.1984 р. даний сквер був визначений як державний парк-пам’ятка садового-паркового мистецтва місцевого значення «Парк культури і відпочинку», а контроль за його збереження було покладено на виконком міської ради.

Функціональне призначення території під даним сквером ще із часів початку Незалежності України, як у версії Генплану міста 2000-х року, так і 2004 року, позначено, як і неподалік розташований Боздошський парк - «зелені насадження загального користування». 

Однак, не зважаючи на генплан міста та ряд законодавчих заборон,  у листопаді 2007 року 5-а каденція міської ради на чолі із Сергієм Ратушняком територію даного скверу передала в оренду на 10 років ТОВ «ФОРА 1» для будівництва торгово-розважального центру.  

До слова, іншу частину цього скверу ті ж депутати V скликання також "віджали", але вже завдяки корупційній схемі з «піджаками» свого колеги-депутата, тодішнього секретаря земельної комісії Павла Маєрчика, де побудована нині автомийка, що оскаржується наразі прокуратурою в судах.

24 лютого 2018р.

Теги: дерибан, сквер, депутати

Коментарі

Ужгородець 2018-02-26 / 23:08:30
Ця Афанасєва вся в батька, що той розкрадав при Ратушняку що ця при Андрієву. Два сапоги пара. Де прокуратура, міліція ?? Чому всі мовчать чи чекають поки все не вкрадуть ці депутати у нас?

НОВИНИ: Соціо

13:28
У середу в Ужгороді попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Козаком
11:28
/ 1
Підтверджено загибель на Запоріжжі ще в червні минулого року Віталія Чонки з Великої Копані
21:05
/ 11
У православних і греко-католиків України розпочався Великий піст. Вперше в історії – без греко-католиків Закарпаття
19:25
/ 10
Ужгородський депутат-військовий звинуватив Ужгородську міськраду, мера Андріїва та депутата-блогера Глаголу у "дроновій" брехні
14:45
В Ужгороді за тиждень народилося 26 малюків, у Мукачеві – 24
14:34
В Ужгороді у вівторок попрощаються із полеглим захисником Сергієм Шпонтаком
23:18
На Закарпатті збирають підписи під зверненням до міністра захисту довкілля проти забудови Карпат вітряками
21:36
Відкрито продаж квитків на перший рейс потяга RegioJet Чоп – Прага на 27 березня (ДЕТАЛІ)
18:08
/ 1
В Ужгороді попрощаються з полеглим Героєм Сергієм Нестеренком
10:37
/ 16
Закарпатський "військкомат" розповів про спробу самогубства, вчинену в Хустському РТЦК затриманим на кордоні "ухилянтом"
20:05
/ 1
У Вишківській громаді зустріли та провели в останню дорогу Героя з Яблунівки Василя Канюку
13:28
У Тячеві бюджетним коштом стерилізують, вакцинують і чипують безпритульних собак
02:33
/ 4
У Білках провели в останню дорогу полеглого Героя Юрія Пітру
23:23
На Закарпатті відзначать 85-ї річницю проголошення незалежності Карпатської України та 150-річчя від дня народження Августина Волошина
19:38
/ 8
Ужгородці вимагають від міської влади зберегти Липову алею. Триває збір підписів
17:42
/ 19
Військовослужбовець ЗСУ і депутат міськради повідомив, що влада Ужгорода не закупила жодного дрона
18:32
/ 26
Щоби відкрити аеропорт в Ужгороді треба сотні мільйонів доларів, які потрібні для армії – нардеп
16:17
На Тячівщині медики "швидкої" майже годину пішки добиралися до травмованого хлопчика-велофрістайліста
15:36
/ 1
В Ужгороді на Фединця - Баконія збільшили кількість платних паркомісць
09:54
/ 2
"Титановий" Стас з РТЦК та СП: "Гидко бачити чоловіків, які ховаються, замість захистити свою країну"
18:34
/ 6
У середу в Берегові поховають ексзаступницю мера і ексдепутатку міськради, військовослужбовицю ЗСУ Ольгу Бізілю, яка загинула в ДТП
15:43
/ 1
У Поляні попрощалися з полеглим Героєм Дмитром Куцкіром
21:48
/ 1
В Ужгороді попрощалися з полеглим захисником Олексієм Хотіним
21:25
/ 3
Нересницька громада на Закарпатті блокує евакуацію людей із прифронтових територій – "Схід SOS"
10:36
/ 2
В Ужгороді відбудуться громадські слухання щодо перейменування ряду вулиць і площі
» Всі новини