У Закарпатському кардіодиспансері тестують найсучасніший в Україні ангіограф (ФОТО)

У п'ятницю, 23 лютого, в Ужгороді на новому агіографічному апараті проведено першу тестову коронарографію судин серця.

У Закарпатському кардіодиспансері тестують найсучасніший в Україні ангіограф (ФОТО)

Як зауважив завідувач рентген-хірургічного відділення Закарпатського обласного клінічного кардіологічного диспансеру Ярослав Раточка, це устаткування  є на сьогодні найсучаснішим обладнанням експертного класу, найкращим в Україні (!!!). Лікар відзначив відмінну якість  зображення, точність позиціонування, знижену дозу рентген-навантаження та надзвичайну зручність та швидкість роботи нового обладнання. Пацієнт перебував в операційній 15 хвилин, а час роботи самого обстеження – склав всього 20 секунд! 

У 43-річного пацієнта були болі, клінічні прояви та результати попередніх обстежень, які вказували на необхідність проведення дообстеження судин серця. Коронарографія допомогла чітко встановити діагноз. Маніпуляцію та обстеження пацієнта проводили зав. рентген-хірургічного відділення ЗОККД  Ярослав Раточка, медсестра Інна Білокопитна, інженер Владислав Тимошко та колеги з Києва. Одразу по закінченні процедури пацієнт самостійно покинув операційну. 

Коронарографія –  «золотий стандарт» обстеження хворих, який дозволяє визначити місце, ступінь і довжину пошкодження коронарних артерій. За результатами коронарографії, залежно від оцінки ступеню пошкодження, лікар визначає метод відновлення кровопостачання серцевого м’яза: медикаментозний, стентування або шунтування. Всім пацієнтам коронарографія проводиться безкоштовно, а хворі які доправляються в ургентному стані повністю забезпечені безкоштовними стентами для надання допомоги. Минулого року область централізовано за кошти державного бюджету отримала 264 cтенти та додатково за кошти обласного бюджету закуплено ще 150 стентів та необхідні витратні матеріали.

Нагадаємо, що закупівля сучасного обладнання експертного класу «Ангіографічна система з розширеними функціями Artis Yee Floor» для Закарпатського обласного клінічного кардіологічного диспансеру відбувалося в рамках реалізації  субпроекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей в Закарпатській області».  Мета проекту – підвищення своєчасності та якості надання медичних послуг пацієнтам із серцево-судинними хворобами. Проект передбачає проведення низки робіт та заходів які торкаються всіх рівнів:  від первинної ланки та екстреної медичної допомоги до другого та третього рівня.

24 лютого 2018р.

Теги: кардіодиспансер, ангіограф

Коментарі

Читачка 2018-02-26 / 09:20:04
Заздрість - страшна руйнівна сила... Бідолашний Довбуш думає, що жонглюючи іменами стареньких живих і вже покійних кардіологів світу, він принизить досягнення української кардіології. Шановний, а ім'я Амосов вам щось говорить, а Тодуров? Чи далі перераховувати? І якщо не розумієте про якого роду маніпуляції ( а не втручання на відкритому серці !!!) йде мова, то краще займайтесь своєю справою, а не претендуйте на роль експерта в кардіології. А щодо закарпатських лікарів, то пишаюсь що в нас є такі молоді талановиті фахівці, які працюють на рівні кращих європейських медиків і рятують життя нашим краянам!

Копач 2018-02-25 / 21:41:32
Уряд Гройсмана закупив ангіографи, яким до цього ще йо-йо як далеко. От би цим зацікавились активісти. Але ж ніхто не буду ТАМ копати. Ніхто за це не "башляє" і нікому це не цікаво. От де, дійсно, тема... https://www.kmu.gov.ua/ua/news/250132788

До довбуша 2018-02-25 / 21:10:09
У Artis Zee Floor багато різних модифікацій. Ваша ТАКА обізнаність у моделях та системах ангіографів цієї фірми говорить тільки про одне - ви один із тих посередників, які не отримали свою "маржу", а тепер гризе вас "жаба українська". Слава Богу та лікарям - новий сучасний апарат працює чудово і рятує людські життя. І ви захлинайтесь своєю отрутою і заздріть закарпатцям у яких не тільки чудова апаратура, але й найкращі лікарі.

Dovbush 2018-02-25 / 11:57:32
Ne “Artis Yee Floor” a “Artis Zee floor-mounted interventional radiology system” firmy Siemens. scho vyrobliajetsia tryvalyj čas. Teper na rynku prysutni t.z.“refurbished” (second-hand) systemy, kotri pryznacheni dlia rynkiv Indiji, Pakystanu ta buvshoho SRSR. Ne trbe pysaty v styli, scho “vperedi planety vsej”... Ce chudovyj biznes dlia poserednykiv i ... holovnyx likariv.

456 2018-02-24 / 16:32:46


А що там фото робіт кузьми роблять???



Вже нічого, це була технічна помилка. Змінили. Дякуємо за підказку. Адмін


НОВИНИ: Соціо

21:05
/ 11
У православних і греко-католиків України розпочався Великий піст. Вперше в історії – без греко-католиків Закарпаття
19:25
/ 10
Ужгородський депутат-військовий звинуватив Ужгородську міськраду, мера Андріїва та депутата-блогера Глаголу у "дроновій" брехні
14:45
В Ужгороді за тиждень народилося 26 малюків, у Мукачеві – 24
14:34
В Ужгороді у вівторок попрощаються із полеглим захисником Сергієм Шпонтаком
23:18
На Закарпатті збирають підписи під зверненням до міністра захисту довкілля проти забудови Карпат вітряками
21:36
Відкрито продаж квитків на перший рейс потяга RegioJet Чоп – Прага на 27 березня (ДЕТАЛІ)
18:08
/ 1
В Ужгороді попрощаються з полеглим Героєм Сергієм Нестеренком
10:37
/ 16
Закарпатський "військкомат" розповів про спробу самогубства, вчинену в Хустському РТЦК затриманим на кордоні "ухилянтом"
20:05
/ 1
У Вишківській громаді зустріли та провели в останню дорогу Героя з Яблунівки Василя Канюку
13:28
У Тячеві бюджетним коштом стерилізують, вакцинують і чипують безпритульних собак
02:33
/ 4
У Білках провели в останню дорогу полеглого Героя Юрія Пітру
23:23
На Закарпатті відзначать 85-ї річницю проголошення незалежності Карпатської України та 150-річчя від дня народження Августина Волошина
19:38
/ 8
Ужгородці вимагають від міської влади зберегти Липову алею. Триває збір підписів
17:42
/ 19
Військовослужбовець ЗСУ і депутат міськради повідомив, що влада Ужгорода не закупила жодного дрона
18:32
/ 26
Щоби відкрити аеропорт в Ужгороді треба сотні мільйонів доларів, які потрібні для армії – нардеп
16:17
На Тячівщині медики "швидкої" майже годину пішки добиралися до травмованого хлопчика-велофрістайліста
15:36
/ 1
В Ужгороді на Фединця - Баконія збільшили кількість платних паркомісць
09:54
/ 2
"Титановий" Стас з РТЦК та СП: "Гидко бачити чоловіків, які ховаються, замість захистити свою країну"
18:34
/ 6
У середу в Берегові поховають ексзаступницю мера і ексдепутатку міськради, військовослужбовицю ЗСУ Ольгу Бізілю, яка загинула в ДТП
15:43
/ 1
У Поляні попрощалися з полеглим Героєм Дмитром Куцкіром
21:48
/ 1
В Ужгороді попрощалися з полеглим захисником Олексієм Хотіним
21:25
/ 3
Нересницька громада на Закарпатті блокує евакуацію людей із прифронтових територій – "Схід SOS"
10:36
/ 2
В Ужгороді відбудуться громадські слухання щодо перейменування ряду вулиць і площі
15:01
/ 1
У понеділок в Ужгороді попрощаються з полеглим захисником Олексієм Хотіним
10:52
/ 1
У лікарні в Дніпрі від важких поранень, отриманих на початку березня, помер Юрій Пітра з Білок
» Всі новини