Низка організацій звернулися до президента щодо звільнення голови Закарпатської ОДА через його антиукраїнську діяльність

Текст відповідного звернення надійшлов сьогодні на редакційну пошту Закарпаття онлайн.

Низка організацій звернулися до президента щодо звільнення голови Закарпатської ОДА через його антиукраїнську діяльність

Низка організацій на Закарпатті звернулися до президента Петра Порошенка і відкритим зверненням, в якому просять про звільнення Геннадія Москаля з посади голови Закарпатської ОДА з огляду на його антиукраїнську діяльність.

Як ідеться у зверненні, підставою для нього став той факт, що з моменту призначення Геннадія Москаля на посаду керівника Закарпаття, в період із 15 липня 2015 року і по сьогодні, "за його безпосередньої участі та його особистого кадрового підбору на відповідальні посади в органах державної влади краю в Закарпатській області посилилася негативна тенденція щодо розвитку та укріплення угорського, російського і політико-русинського сепаратизму".

Відтак, підписанти нагадують, що "За безпосередньої участі чи під патронатом голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля за останні роки:

− проведено низку антиукраїнських заходів щодо дискредитації української нації, Української Держави, міжнаціональної і мовної політики України;

−  безпідставно піддано критиці з позицій угорських сепаратистів та промосковського уряду Угорщини новоухвалений Закон України «Про освіту», зокрема щодо мовного питання та використання української мови як державної мови в Україні;

− активізовано діяльність щодо масового встановлення пам’ятників та пам’ятних знаків на честь історичних подій, державних та політичних діячів колишніх держав-окупантів України, зокрема Карпатської України (Закарпаття), окупованої  Королівством Угорщини в 1939–1944 рр.;

−   призначення численних представників політичної партії «КМКС – політична партія угорців України» на відповідальні посади в органах державної влади в Закарпатській області (в Закарпатській обласній державній адміністрації), лідери якої (зокрема Василь Брензович, Йосип Борто, Ілдико Орос та інші) в останні роки не приховують свою антиукраїнську й антидержавну сепаратистську діяльність на користь Угорщини всупереч українських національних інтересів та територіальної цілісності України;

−   відкрито в Закарпатському обласному краєзнавчому музеї м. Ужгорода експозиції з історії Закарпаття (VІІІ ст. – 1920), в якій 100% відображено виключно історію мадярських кочових племен, угорської нації та Королівства Угорщини, колишнього окупанта Карпатської України (Закарпаття), яка, зі свого боку, фальсифікує та підмінює правдиву історію української нації та Української Держави на теренах Закарпаття з найдавніших часів і до наших днів;

−  впроваджено політику відвертого ігнорування думки і позиції українських національно-патріотичних організацій та ветеранів національно-визвольних змагань за здобуття незалежності України в ХХ столітті з питань політичних, національних, культурних та економічних процесів у краї".

"Водночас привселюдна поведінка, манера спілкування та розмовна лексика голови Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадія Москаля є вульгарною та безкультурною і такою, що ганьбить високий рівень українського державного службовця.

При проведенні зустрічей із представниками промосковського уряду Угорщини, які, зокрема, відверто виступають із антиукраїнських позицій, голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль поводить себе так, нібито він є не уповноваженим представником Президента України і державної влади України, а вірним слугою чи прислужником, чи, даруйте, холуєм чужинської держави.

За таких умов на Закарпатті за останній період різко загострились українсько-угорські міжнаціональні відносини, вільно розповсюджуються в ЗМІ та в іншій формі пропаганди антиукраїнська й антидержавна ідеологія угорського, російського і політико-русинського сепаратизму. При цьому ці негативні тенденції не знаходять жодної дієвої протидії чи профілактики з боку керівництва Закарпатської ОДА.

І все це відбувається у той час, коли українська нація, Українська Держава й Українське військо ведуть важку визвольну війну з московсько-путінським окупаційним режимом Російської Федерації на сході України", - констатується в зверненні.

Зважаючи на систематичну і тривалу фактично антиукраїнську і антидержавну діяльність, яка проявляється в лобіюванні й захисті інтересів Угорщини в Закарпатській області на шкоду національним і державним інтересам української нації та України з боку сьогоднішнього очільника Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадія Москаля, підписанти просять невідкладно розглянути питання про звільнення з посади голови Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадія Москаля.

"При заміщенні цієї посади новим керівником просимо призначити особу, яка є українським патріотом, відповідає високому званню українського державного службовця та не входить у число сьогоднішнього керівного складу Закарпатської обласної державної адміністрації чи Закарпатської обласної ради. Про результати розгляду нашого звернення просимо повідомити письмово у встановленому законодавством порядку", - підсумовують автори звернення.

При цьому, додають, що за потреби, на вимогу чи запит, готові надати доказові матеріали на підтвердження вищевикладеного. 

Звернення підписали голова Закарпатського обласного товариства борців за незалежність України в ХХ столітті Віктор Бедь, голова Координаційного комітету Закарпатського обласного національно-патріотичного об’єднання «Україна Соборна» Орест Дідух, відповідальний секретар Християнсько-народноїспілки Закарпаття  Антоніна Вчорашня, голова Закарпатської обласної громадської організації «Молодь Закарпаття» Олексій Чепурний.

14 лютого 2018р.

Теги: звільнення, звернення, Геннадій Москаль

Коментарі

Вуву 2018-02-18 / 23:09:14
Але перед тим краще навідайтесь в кабінет до москаля і дайте йому один раз копняк в сраку так ... Щоб ехом прокотилося по всіх кабінетах.

Автомайданівець 2018-02-18 / 14:32:28
Добре ми навідаємось в гості.

Щурь вася з міжгіря 2018-02-17 / 19:35:31
будинок розпусти знаходиться на Синевирськім перевалі де шовгор гени фестивальщика Шкирта І його відкрив

Вуву 2018-02-17 / 17:53:57
А будинок розпусти обовязково треба відвідувати всім автомайданівців (разом скопом) для зняття стресів і психотравматичного синдрому ... А також корекційі .
А адресу ... Гей хто знає адресу ?

Автомайданівець 2018-02-17 / 12:24:50
З пенсіонером я повністю згідний, молодець, а от про особняк Мікуліна і про будинок розпусти то тут давайте з подробностями і адресами ми там обов'язково навідаємось. Що беруть приклад з Петі мальдівського?

Вуву........ словинському колі 2018-02-15 / 19:15:53
Знаючи його методи діяльності ... З упевненістю можна сказати що маскаль би провів ..."відкриті торги" ... Між путіним і орбаном ... Хто більше бабла відвалить ... До того і піде прислужником ... Відповідно перед цим одягнувши національний костюм .
В нього в кабінеті повна шафа ... Аж тріщить ... Вже нема місця де ці маскарадні еостюми запихати .

Вуву до закарпатця 2018-02-15 / 19:02:47
Чи ти вважаєш що майже за три роки своєйі діяльності ... маскаль зробив все можливе щоб навести в області порядок.?
Чи гадаєш що цього "що зроблено" є достатньо ... Тримати маскаля далі .?
Якщо хоч на одне з цих питань ти скажеш ... НІ.
То я буду за тебе радий що ти направду зданий логічно мислити.
А про всі "подвиги маскаля" ... Інформаційі є дуже багато ... Раджу частіше сюди заходити і залишати свойі коментарі.

Чуп 2018-02-15 / 17:46:11
щурь василь такий самий продажній як бувший генерал КДБ Микулін він нічого незробив хорошого для області лем особняк собі побудував, такий самий продажній як і васька щурь який продав всі землі в Міжгірському районі і прихватизував з Москалевим шовгором Шкиртою весь Синевирський перевал де побудували для себе будинок розпусти, ганьба таким патріотам

Словинському Колі 2018-02-15 / 17:42:22
Чого мелочитися: запросіть зразу Путіна з "зеленими чоловічками"

пенсіонер 2018-02-15 / 17:31:47

Класна назва, добра справа, необхідне звернення... Читав і радів. Але коли дійшов до підписантів, то все зійшло нанівець…
Це В.Бедь - "голова борців за незалежність України в ХХ столітті"???
- Псевдопіп", який семінаристів роками відправляв у Москву(((
- Адвокат-аферист, який з Ратою роками руйнував "Корону" та не платив за оренду у бюджет міста(((
- Колишній нардеп від РУХу, якому вже роками в РУХу ніхто руки не подає(((
- Про скандальні чутки про "нетрадиційні уподобання" - це взагалі окрема пісня(((
М-да-а-а… 100 відсоткова «заказуха» від Москаля, щоб провалити добру справу!

Словинський Коля 2018-02-15 / 16:53:06
Васю Шура я добре знаю він таке неписав би, а в тебе немає смілості написати під своїм іменем. Генерала КДБ Мікуліна В. П. Москаль привів тільки тому щоб вичистити з області все лайно, але його тут так багато що треба порадити Москалю запросити маршала КГБ.

Закарпатець 2018-02-15 / 16:43:23
Вуву я краще за тебе мозгами соображаю і мінералочку нашу Закарпатську я попивав у себе вдома, а не з ублюдками-підписантами. "Чемодан без ручки" тут хочь порядок в області навів бо до нього без Балоги і пукнути неможна було.А той сраколиз безмозглий що мені відповідь дав він мабуть не наш мешканець бо не знає що ліс, винзавод та й історичні будинки начали нищити ще до Москаля. Він мені не сват і не брат, але треба дивитися на все реально, звичайно і мені не все подобається но всерівно тепер кращий порядок як був раніше.

Закарпатцю 2018-02-15 / 15:38:32
Поменше би таких б***ь патріотів а ще поменше таких які цих патріотів підтримують і за них голосуть.
Завдяки таким як ти ... І лісу майже нема і винзавод знищили і центрапоні історичні будинки понищили ... І тд і тп.
Сраколизи безмозглі .

Вуву 2018-02-15 / 15:31:48
Закарпатцю.
Маскаль не дипломат а чемодан без ручки ... Який уже невозможно тащити.
А новості тобі уйку треба читати май частіше ... А то пишеш всякоє ...
... Коли підписанти попивали мінералочку ... А ти шо з ними був ... Тоже мінералочеу пив ... Іншак удкіль можеж знати ? Мозгами соображати можеж ?

Щурь вася з міжгіря 2018-02-15 / 13:34:27
нехай гена фестивальщик пояснить як він пригрів біля себе пройдисвіта недолюстрованого генерала КДБ Микуліна В П ????

Закарпатець 2018-02-15 / 10:47:19
А щодо Москаля то він настоящий дипломат і присікає розпалювання ворожнечі на Закарпатті. І те що на керівних посадах є угорці Закарпаття це нормально і розумно вони є громадянами України і також присікають різні міжнаціональні конфлікти. Що стосується історичної окупації то це історія і ми маємо її памятати, а не переписувати її як росіяни. А скільки хороших традицій і культури до нас на Закарпаття прийшло з Європи. Цікавий факт що підписанти нічого не сказали про радянську окупацію? Це слід взяти на контроль СБУ. Щодо визвольної бородьби на сході то кому краще знати про неї як не Москалю. Коли підписанти попивали мінералочку і парилися в Косино то Москаль рулив на сході.

Закарпатець 2018-02-15 / 10:34:25
Кого ви маєте на увазі патріота України Балогу? Бо це його людей не має в ОДА і в облраді.

Степану 2018-02-14 / 22:36:03
А скажи будь ласка звідки на закарпатті стільки бидла худоби дебілів ідіотів

степан 2018-02-14 / 22:33:06
а скажіть будь ласка звідки на закарпатті украінці

Бойчуку 2018-02-14 / 21:49:30


Що ти **.*иш .Кому дав заробити ? Таким бандитам і злодіям як він. Почитай нижче як конфіскат розкрадають , а про інші подвиги тільки встигай читати.


НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини