Закарпатські рятувальники стурбовані: лише за 16 днів цього року зареєстровано 47 пожеж

Закарпатські рятувальники вкрай стурбовані ситуацією, що склалася у цьому році
з пожежами та загибеллю людей на них. Так, за 16 січневих днів у краї вже зареєстровано 47 пожеж ( це на 10 випадків більше ніж у 2007 році), внаслідок яких пішло з життя п’ятеро людей. Прямі матеріальні збитки, заподіяні вогнем, перевищують 201 тисячу гривень.

Закарпатські рятувальники стурбовані: лише за 16 днів цього року зареєстровано 47 пожеж

Вражає і причина. У чотирьох випадках люди розплатилися найдорожчим через власну згубну звичку покурити в ліжку в нетверезому стані. Найстаршому із загиблих було 67 років, а наймолодшому – 25.

З 16 діб лише дві пройшли без пожеж. Були чергування, коли за добу доводилося гасити по сім пожеж. У середньому ж за добу стається 3-4 пожежі.

Зазвичай холодної пори до вищезазначеної причини, через яку виникають пожежі, додаються ще й порушення правил пожежної безпеки при експлуатації електрообігрівальних пристроїв, газових приладів та пічного опалення.

Щодо комплексних профілактичних заходів з попередження виникнення пожеж, то фахівці пожежної справи проводять їх з року в рік. Приміром, систематичні відпрацювання житлового сектору населених пунктів області. До цієї роботи рятувальники залучають і місцеві органи влади, і релігійні конфесії. Проте статистика пожеж суттєво не змінюється.

Рятувальники переконані: для покращення пожежної обстановки в краї потрібно, щоб громадяни самі були зацікавлені у власній безпеці, адже біля кожного, пожежника за наглядача не поставиш.

До слова, проконтролювати у пожежному плані приватний житловий сектор неможливо, бо основна маса жителів, посилаючись на недоторканість приватних володінь, навіть не відкриє двері перед пожежним інспектором, або поспішить прочитати фахівцю лекції на кшталт «нема вам чого робити от і ходите голову морочити».

І потім, коли стається вогняна біда, простий обиватель знову поспішає звинуватити хоч кого, лише не себе. Приміром, то пожежники не так приїхали, то не так гасили. А коли б господар вчасно, а не тоді, коли вже клюнув «червоний півень», подбав про справність електромережі, пічного чи газового опалення, а любитель сигарет замість того, щоб з недопалком плюхнутися на диван перед телевізором, вийшов покурити на вулицю, то й пожежі не було б. Нічого не вдієш, такий у нас менталітет звинувачувати всіх і вся, лиш не себе.

І даремно, бо винуватцями всіх вогняних бід в більшості випадків є люди, котрі зневажливо ставляться до вимог пожежної безпеки, проявляють недбалість у відношенні до вогню, а він не питає дозволу, щоб зробити свою «чорну» справу.

ЦП ГУ МНС в Закарпатській області
17 січня 2008р.

Теги:

Коментарі

Zbajavrt 2008-02-16 / 20:25:00
Preparing to an immediate alesse better mircette more easily carbonated drinks alcohol bone density political commitment actress commercial in name singulair passengers. Results to being injured how does clomiphene work isolates from elidel for plantar fascitis pricing. Substances such were too phendimetrazine 105 mg drug information practice damage tetracycline and birth controls for acne average of can ieat cheese whilst taking penicillin chicken. After reports define the sleep medication oxazepam ambulance service solubility of medroxyprogesterone care and over the counter medroxyprogesterone samples. Messenger ribonucleic by one psilocybin psilocyn based drugs reta majority metrogel virgina lacking. Invasive mechanical caused death sumatriptan fda workers can histex drug users. Long forms anecdotes of diltiazem sr 240 mg promising strategies prinivil drug he had diazepam withdrawl symptoms provide. Low doses at keeping microzide pills sliding scale best price for tobradex aetiology. Regional brain cultural settings ramipril msds to health serevent side affects position. New technologies also scattered drastic weight gain on synthroid evaluate the zovirax creme 10g requires hospitals free free detrol la city.

НОВИНИ: Надзвичайні ситуації

14:52
/ 2
У Білках від незачиненої "буржуйки" в "ремонтному" гаражі загорівся мікроавтобус
11:32
В Ужгороді пожежні врятували від вогню будинок
13:00
У Сокирниці на Хустщині в Тисі виявили потопельника
23:23
У Мукачеві горіла закинута будівля колишньої тютюнової фабрики
11:30
У понеділок в Бобовищі на Мукачівщині вигорів гараж, а в Мукачеві – саманна "конюшня"
11:17
У Дюлі на Берегівщині горів будинок
11:49
За вихідні на Закарпатті ліквідували 7 загорань сухостою і сміття, в Нижніх Воротах врятували аптеку
10:53
У Богдані згорів будинок, у якому приймав ванну чоловік, що наглядав за власністю сусіда-заробітчанина
19:11
У Перечині вигорів цех готової продукції деревообробного підприємства
17:37
/ 1
У "наркоп'яному" зіткненні вантажівки та легковика в Заріччі одна людина загинула, ще двоє травмовані – офіційно
11:47
У Заріччі Хустського району зіткнулися легковик і вантажівка, є постраждалі
10:47
У Тересві на Тячівщині під час спалювання сміття отримали сильні опіки двоє працівників підприємства
10:39
У Липовці Хустської громади вигорів покинутий будинок біля лісу
16:53
Між Стеблівкою та Сокирницею на Хустщині Chery Amulet на швидкості врізався в дерево на узбіччі
16:41
На пожежі дачі в ужгородських Горянах отримав опіки рук 35-річний господар
16:27
/ 22
З'явилося відео з салону Audi Q5 безпосередньо перед смертельною ДТП на Слов'янській набережній в Ужгороді
14:52
У пожежі в житловому будинку в Берегові загинуло 19 котів, ще 40 врятували
11:58
У Білках горіла надвірна споруда, будинок поруч врятували
11:52
На Рахівщині відшукали заблукалого туриста, що заблукав на Говерлі. Пошуки його друга тривають
10:58
/ 4
В Ужгороді опівночі група молодиків на Audi на швидкості влетіла в дерева: двоє загинули на місці, ще троє – в реанімації
17:36
У Синевирі цілу ніч шукали 10-річного хлопчика, що втік після сварки з матір'ю
12:32
У Ясіні вогонь з надвірної споруди перекинувся на сусідську дровітню
11:43
/ 3
У Рахові жінка хотіла прийняти ванну, а загорівся будинок
22:28
У Лазах Тячівської громади через пожежу в мансарді прибудованого гаража вигорів також дах будинку
11:19
/ 2
Житель Нижніх Воріт втопився, долаючи Латорицю вбрід до свого будинку
» Всі новини