Футбол. Юнаки іршавської "Бужори" стали чемпіонами області

Уже традиційно наприкінці завершення районного і обласного чемпіонатів з футболу в Іршаві проводиться святкова церемонія нагородження призерів та переможців першості.

Футбол. Юнаки іршавської "Бужори" стали чемпіонами області

Так було і минулої суботи – у великій залі районної ради зібралися прихильники найпопулярнішого виду спорту, аби вшанувати тих, хто приносив їм протягом футбольного сезону, себто з ранньої весни до пізньої осені, хвилини радості і душевного задоволення від перемоги улюбленої команди чи навпаки – розчарування або відчай від несподіваної поразки. 

Зі словами привітань до присутніх звернулися голова федерації футболу району Василь Попович і перший заступник голови федерації футболу Закарпаття Станіслав Сухан. Вони зазначили, що футбол на Іршавщині завжди був у пошані. 

І це так. Свого часу на першість області у вищій лізі брали участь «Боржава» Довге, «Будівельник» Приборжавське, «Металіст» Ільниця, «Шахтар» Ільниця, «Механізатор» Іршава, «Колос» Кушниця. У зонах «А» -- «Б» грали «Колос» Білки, «Виногрдар» В. Раковець, «Колос» Кам’янське, «Виноградар» Доробратово, «Верховина» Загаття, «Дружба» Дубрівка, «Колос» Заріччя і «Керамік» Іршава. 

У першості району брало участь 12 футбольних команд. Кращих гравців почали запрошувати в провідні команди, що виступали на першість України та колишнього Радянського Союзу. Так, Іван Шопа виступав за «Карпати» Львів, Іван Квак, Михайло Ловска, Федір Капустей – за «Закарпаття» Ужгород, Михайло Квак – за «Торпедо» Луцьк, Іван Улинець, Іван Ледней – за «Металіст» Харків. Та найбільшого успіху добився Віктор Пасулько, який виступав за «Чорноморець» Одесу, «Спартак» Москву, а також захищав честь колишнього Радянського Союзу. А Іван Гецко був кращим гравцем львівських «Карпат» та «Чорноморця» Одеси, а також був членом збірної команди України. Так що приклад є з кого брати.

Василь Попович та Станіслав Сухан вручили найперше нагороди тим, без кого не було б чесної і справедливої гри. Серед відзначених – найкращі арбітри чемпіонату району Михайло Райда, Михайло Лялюк, Вадим Рубей, Іван Біров, Володимир Жабур, Богдан Матійків, Олександр Паук, Віталій Свалявин, Іван Рубей, Віктор Савко, Віталій Геревич. Подяки оголошуються також спонсорам цього заходу: депутатам районної ради Петру Станку, обласної ради Петру Добромільському і меценату Іршавської районної дитячо-юнацької футбольної ліги Івану Хилі. 

За вагомий внесок у розвиток і популяризацію футболу в районі оголошено подяки президенту ФК «Заріччя» Сергію Караслаю (за успішний виступ юнацької команди в першій лізі обласного чемпіонату) і президенту ФК «Гребля» Василю Кормошу (за багаторічний вклад у розвиток районного футболу та популяризацію гри в с. Гребля). 

Потім на сцену запрошуються депутат обласної ради Петро Добромільський і перший заступник голови райдержадміністрації Ігор Павлишин. Вони вручили нагороди: голкіперу юнацької першості Артуру Поляку з команди «Виноградар» Великий Раковець, захиснику Михайлу Дурді з команди «Будівельник» Приборжавське, півзахиснику Сергію Пораді з команди «Виноградар» Великий Раковець. Приз «Золота бутса» отримав форвард і бомбардир юнацької першості – Іван Шпак з ФК «Сільце».

Бронзовими призерами юнацької першості району стали гравці команди «Будівельник» Приборжавське. 

Друге місце зайняли юнаки ФК «Сільце». Вони нагороджені срібними медалями. 

Чемпіоном району серед юнаків стала команда «Виноградар» Великий Раковець. Вона повертає свій титул після дворічної перерви. У 2014 році вона виборола першість у непростій боротьбі з командами Загаття, Заріччя та Кушниці. І ось уже через три роки підготували собі достойну зміну. Золоті медалі засяяли на грудях Віталія Іванишинця, Романа Білогорки, Юрія Безеги, Михайла Васильця, Івана Вашкеби, Владислава Вашкеби, Дмитра Гудя, Петра Зейкана, Артура Кірлика, Василя Кивеждія, Володмира Кузьми, Євгена Кузьми, Віталія Лазюна, Михайла Половки, Артура Поляка, Михайла Поповича, капітана команди Сергія Поради, Богдана Тимченка, Олександра Феннича, Михайла Черепки, Едуарда Яцканича. Чемпіонський кубок вручено капітану команди Сергію Пораді. 

Чимало приємних слів було сказано на адресу юнацької команди іршавської «Бужори», яка успішно виступила цьогоріч в обласній першості. Для вручення нагород було запрошено міського голову Степана Бобика і голову федерації футболу району Василя Поповича. Золотими медалями вони нагородили Василя Березная, Василя Галаса, Дмитра Глебу, Тараса Глебу, Василя Киніва, Івана Киніва, Петра Кляпа, Івана Кормоша, Василя Кормоша, Івана Кормоша, Івана Костака, Мирослава Ломагу,  Василя Маринця, Даниїла Марковція, Ростислава Матіку, Михайла Полянського, Василя Сухана, Івана Хилу. Чимало гарних слів було сказано на адресу клубу Василя Лазорика, тренера юнацького складу Віктора Цогли та головного тренера команди Михайла Рацина. 

Із неослабною увагою присутні чекали також нагородження призерів та переможців чемпіонату району з футболу – 2017 серед дорослих. Нагороди удостоїлися честі вручати Петро Станко і заступник голови районної ради Володмир Половка. Кращими з кращих визнано: голкіпера Ярослава Кепшу з команди «Дружба» Дубрівка, захисника Ігоря Черніка з ФК «Сільце», плеймейкера Генріха Мкртичян зі «Скали» Негрово.

Вручення нагород розпочалося з команди «ФК «Сільце», яка зайняла третє місце в чемпіонаті району та дійшла до півфіналу обласної ліги чемпіонів.

Довгих десять років, починаючи з 2008 року, коли було відновлено команду в селі, йшла до п’єдесталу пошани «Дружба» Дубрівка. І ось нарешті ця титанічна робота увінчалася успіхом. Вона стала срібним призером чемпіонату. 

Чемпіоном району стала команда села Негрово, яка була створена 2011 року, до того її на футбольній карті краю просто не було. І ось нарешті довга терниста дорога, яку разом із гравцями торував президент клубу «Скала» Василь Веждел, увінчалася перемогою. Золотими медалями нагороджені Анатолій Батрин, Василь Веждел, Іван Данканич, Віталій Даночко, Іван Делеган, Дмитро Дудник, Артур Ковач, Василь Ковач, Ерік Майор, Василь Лакатош, Крістіан Малеш, Юрій Міговк, Генріх Мкртичян, Андрій Пацкан, Василь Печора, Крістіан Попик, Олександр Попович, Артур Продан, Іван Пуга, Василь Росул, Іван Троян, Євген Чобан, Андрій Данканич. Високі нагороди вручено також президенту клубу Василю Вежделу та віце-президенту Андрію Хайнасу, голові села Аллі Ватралі. Золотий кубок чемпіонату району з футболу вручено капітану команди Генріху Мкртичяну. 

На святі футболу не обійшлося і без концертної програми. Свої пісні пристунім дарували вже відомі співаки Василь Філеш, Катерина Сапожнік і Анастасія Грицоніва.

Василь Шкіря

 
12 грудня 2017р.

Теги: футбол, юнаки, чемпіон, Бужора

НОВИНИ: Спорт

13:07
/ 1
Відбулися матчі 2 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
23:20
В Ужгороді відбуваються відкритий турнір з дзюдо серед юнаків та дівчат і Кубок Ужгорода
13:28
/ 2
Відбулися матчі 1 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
» Всі новини