У поліції підтверджують наявність відмови викраденого ужгородця від претензій до викрадачів (ДОКУМЕНТ)

Речниця ГУНП України в Закарпатській області Тетяна Щоголєва в коментарі інтернет-виданню "Закарпаття онлайн" не підтвердила автентичість фото заяви ужгородця, що фігурує як об'єкт викрадення в резонансній справі, в ході якої вчора, 10 грудня, після переслідування, патрульною поліцією було затримано трьох мешканців Мукачева і одного - з обласного центру Закарпаття, однак підтвердила сам факт існування такої заяви.

У поліції підтверджують наявність відмови викраденого ужгородця від претензій до викрадачів (ДОКУМЕНТ)

Як зазначила Т.Щоголєва, кримінальне правопорушення, передбачене ст.189 Кримінального кодексу України  (Вимагання) не відноситься до злочинів приватного обвинувачення, а тому заява про відсутність претензій не зупиняє досудове розслідування.

При цьому, з її слів, орган досудового розслідування здійснить усі необхідні слідчі дії, спрямовані на встановлення причин та підстав поданої заяви щодо відмови потерпілого від своїх показань.

Як повідомила Закарпаття онлайн Т.Щоголєва, усім 4 фігурантам вже повідомлено про підозри за ст. 189 та вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу.

Як раніше інформувало Закарпаття онлайн, чотирьох підозрюваних було затримано в порядку ст. 208 КПК України та поміщено в ізолятор тимчасового тримання. Поліція направила клопотання до суду про обрання міри запобіжного заходу.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 146 ККУ, тобто незаконне позбавлення волі або викрадення людини, вчинене з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб, або способом, небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого, або таке, що супроводжувалося заподіянням йому фізичних страждань, або із застосуванням зброї. Таке правопорушення карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк. Крім цього, як повідомлялося, в діях підозрюваних вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 189 ККУ, тобто вимагання, вчинене групою осіб. Вилучену в підозрюваних зброю направлено на експертизу, слідічі визначаються з правовою кваліфікацією незаконного поводження зі зброєю.

Сьогодні мукачівець Сергій Носалюк оприлюднив фото заяви викраденого ужгородця, у якій йдеться про те, що жодних претензій, моральних чи матеріальних, до підозрюваних у викраденні він немає, перебував у стані афекту, а тому не надав належну оцінку діям чоловіків.

Як інформувало Закарпаття онлайн, незабаром після затримання підозрюваних у викраденні ужгородця після затримання звільнили від кайданок.

У цій справі автомобіль Mercedes-Benz G-класу АО 3300 ВТ, на якому пересувалися зловмисники і на якому здійснили резонансне викрадення. За інформацією Закарпаття онлайн, авто зареєстроване в Мукачеві та може свідчити про високопоставленого "покровителя" викрадачів.

11 грудня 2017р.

Теги: викрадення, заява

Коментарі

Свiй 2017-12-12 / 07:07:23
Очереде обiсрання наших ментiв! А чи був ли хлопчик? Один барига довжен грошi, пришли заним тому що Понти нич не можуть!

Gobi 2017-12-12 / 06:47:14
Це бандюки не Блюка а " Білого" !!! Є такий в Мукачеві " Смотрящий" від Ворів в Законі по бандитській зековській лініі над Закарпаттям!!! І Кубик мерс це його машина і про це знають всі в Мукачеві!!! Він є Зятьом Васьки Швардака " Шкварі" мошенніка і пройдисвіта!!! Але про те що це авто " Вора в Законі" Білого наші доблесні СелфіКопики гстидливо обкакавшись чомусь мовчать і брешуть!!!!

Читач 2017-12-12 / 04:39:18
Этих ублюдков изначально надо было положить лицом вниз на дороге - это первое! Второе - потерпевшему учитывая связи главаря с председателем ОДА МОСКАЛЕМ нужно было предоставить охрану! Просматриваются тенденции малому Ледиде сожгли авто- он вносит сам заставу для подозреваемого! Тут состояние аффекта! Вывод - Москаль он же власть и бандиты единое целое!

Прокурор 2017-12-11 / 20:33:57
Дуже не бідними людьми виявилися ці вимагачі. Як кажуть на нєт і суда нєт.

правник 2017-12-11 / 20:13:27
Зі стилістики та речових оборотів заяви очевидно, що її йому надиктовували. Оскільки пересічний громадянин, що не є правником за фахом, не може володіти спеціальними термінами та оборотами, не притаманими йому в повсякденній мові. До речі, спеціальна криміналістична експертиза встановлює такі факти. Отже, мамо шанс мати ще один епізод та кваліфікацію. Особи вже можуть бути інші...посадові

НОВИНИ: Кримінал

23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 5
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 4
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 11
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 13
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
23:14
/ 11
У корупційній справі депутата від ОПЗЖ Маєрчика "недоброчесну" голову апеляційного суду Фазикош (само)відвели і призначили її "протеже" Бисагу
18:35
/ 1
В Ужгороді грабіжниця штовхнула та відібрала в жінки сумку
18:04
/ 1
П'яти "ухилянтам", які намагалися виїхати в Румунію як "червонохрестівці", повідомили про підозру
» Всі новини