Закарпатські депутати проситимуть в "Укрзалізниці" нових залізничних сполучень та вирішення питання дефіциту квитків (ФОТО)

У понеділок, 27 листопада, напередодні 9-ї сесії облради своє засідання провела остання профільна комісія з питань розвитку бізнесу, виробничої інфраструктури, банківської діяльності та інвестицій.

Закарпатські депутати проситимуть в "Укрзалізниці" нових залізничних сполучень та вирішення питання дефіциту квитків (ФОТО)

На порядок денний винесено 3 профільні питання: про Програму економічного і соціального розвитку Закарпатської області на 2018 рік; про звільнення директора Закарпатського обласного комунального підприємства "Міжнародний аеропорт Ужгорода"; про Звернення Закарпатської обласної  ради щодо необхідності відкриття залізничного сполучення за напрямком Рахів –  Одеса – Рахів (зі змінами).

Окремо комісія заслухала питання, включене до порядку денного 9-ої сесії, про Програму фінансового забезпечення розвитку транскордонної співпраці місцевого самоврядування Закарпатської області на 2018 рік, доповідачем якого був начальник управління з питань розвитку місцевого самоврядування, міжнародних та регіональних зв’язків виконавчого апарату облради Василь Маковський.

Коли зайшла мова про поліпшення якості пасажирських перевезень залізницею, то, як поінформував директор департаменту  житлово-комунального господарства, будівництва та інфраструктури ОДА Едуард Маляр, Укрзалізниця, як акціонерне товариство, в односторонньому порядку скорочує графіки рухів пасажирських потягів, які курсують з Ужгорода до Києва, мотивуючи їх нерентабельністю. Натомість, не реагує на неодноразові прохання про введення додаткових маршрутів (Київ-Ужгород-Київ), також не вирішує питання дефіциту проїзних квитків на пасажирські потяги зі сполученням між містами області та України, що призводить до соціальної напруги серед краян.

- Нині пасажирські потяги, що сполучають Закарпаття зі столицею та Львовом, є найбільш затребувані, особливо мешканцями віддалених гірських районів – Рахівщини, Тячівщини, Міжгірщини. Всі потяги практично на 100% без вільних пасажирських місць, що підтверджує рентабельністю рухів, - зауважив Роман Фурман. Його підтримав Петро Доброміський, який навів приклад того, як закарпатці систематично стикаються з проблемою придбання квитків на потяги.

Відтак Департамент житлово-комунального господарства, будівництва та  інфраструктури ОДА підготував на розгляд сесії звернення про стурбованість рішенням Укрзалізницею про введення графіка руху пасажирських потягів на 2017-2018 роки, яким передбачено відміну пасажирських потягів, що сполучають область з Києвом та Львовом, і призначенням курсування поїзду сполученням Ужгород-Лисичанськ. Натомість, відкоригувати розкладу руху поїзду №№ 29/30 сполученням Ужгород-Київ з врахування прибуття потягу в столицю о 08.00 год.

Задля поліпшення якості пасажирських перевезень залізницею, створення для жителів Закарпаття, гостей та ділових партнерів регіону додаткових зручностей, запобігання виникненню соціальної напруги серед населення через позбавлення можливості своєчасно доїхати до столиці та інших міст України, забезпечення високого рівня комфорту і мобільності, сприяння туристичної привабливості краю – профільна комісія повністю підтримала звернення до Укрзалізниці про недопущення відміни курсування діючих потягів з Києвом та Львовом, відкриття нових залізничних сполучень зі східними регіонами, призначення щоденного курсування поїзду Ужгород-Київ-Ужгород та вирішити питання дефіциту проїзних квитків.

Відтак, заслухавши пропозиції, комісія одноголосно підтримала дане звернення до Укрзалізниці та до міністерства інфраструктури України  Володимира Омеляна для вирішення зазначених проблемних питань.

На завершення комісія також розглянула питання, включені до порядку денного засідання 9-ої сесії облради, яка відбудеться 30 листопада 2017 року. повідомили Закарпаття онлайн у прес-службі Закарпатської облради.

27 листопада 2017р.

Теги: квитки, дефіцит, сполучення, депутати

Коментарі

Вуву чітатєлю 2017-11-28 / 20:36:58
Там власне ... На тій ділянці будувати тунель непотрібно ... То є притисянська низовина ... Там тільки поьрібно доєднати 10-12 км .
При великому бажанні ... Повністю прокласти участок цієйі дороги можна за місяць часу спокійно ... Аінженерно - технічну документаційу підготувати попередньо... (Скажімо в зимовий період часу)... Було б бажання в людей працювати.

Читатель 2017-11-28 / 12:50:31
Для Вуву 2017-11-28 / 06:09:38
Извините, это проблема десятилетиями тянется. Единственное решение возможно одно - забрать территорию с румынским ж.д. участком В.Бычков-Рахов, в обмен на другую часть территории Закарпатья. Но, вопрос обмена территории непростой! Или же строить участок на своей территории, но с проходкой туннелей (но это крайне невыгодно).

Вуву 2017-11-28 / 06:55:40
Перестаньте бути ідіотами ... Ми живем при капіталізмі ...де гроші є і га право і на ліво ... Просто нема ідей які можуть зацікавити тих має гроші і хоче заробляти .
Я пропоную ... Якщо укрзалізниця відмовить (всяке може бути)... То тоді треба знайти закордонну компанію яка погодиться продати чарез аренду (скажімо 25 років) два тепловози (чи електровози)... З 20-а вагонами (по 10 на кожен склад). Оформити все це майно на власність обласного транспортного підприємства з контрольним пакетом на ОДА ... І в такий спосіб порушити ТУПУ МОНОПОЛІЮ УКРЗАЛІЗНИЦІ.
Набрати на конкурсній основі 2-3 кваліфікованих спецівлістів .
І БОГ НАМ В ПОМІЧ !

Ужгород-Київ 2017-11-28 / 06:27:41
Серйозній гоп-компанії доручено мене реанімувати.
Кому доручили шановні закарпатці - так і будете їздити.

Вуву 2017-11-28 / 06:09:38
Стукайте і вам відкриють...
Чому так вперто ігнорується проблема залізничного сполучення між раховом (фактично діловим) і ... Великим бичковим (фактично с.луг)
Там буквально не вистачає яких пару (можливо 10-12км.) залізничного шляху ... Щоб мож було запустити залізничне сполучення чере всю область ... В обидва кінці.
Чому ... Чому це питання ніколи не виноситься і не розглядається .
Адже це має військово стратегічне значення ... І інженерні війська в нас є і спеціалісти є ... І сидять без роботи ... І дорогу ніхто не будує.
.... Омельян ти читаєш наше закарпаття он лайн .?!

Читатель 2017-11-27 / 21:25:31
1) Новые сообщения хорошо, но, ведь, пассажиропоток один и тот же! Запускать много поездов из нескольких вагонов каждый?
2) С количеством вагонов в 3 тыс. штук не сделать погоды. Кстати, если бы их было, как при СССР, 10 тыс. штук - проблема дефицита билетов ушла бы в прошлое!

НОВИНИ: Соціо

18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 2
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 2
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
11:17
/ 1
У Берегові діти принесли додому з річки стару протитанкову міну
» Всі новини