Про приватизацію приміщень колишніх аптек та незадовільну роботу керівника аеропорту говорила профільна комісія Закарпатської облради (ФОТО)

У середу, 22 листопада, у депутатській залі Закарпатської облради засідала комісія з питань законності, правопорядку, майна та приватизації, регламенту.

Про приватизацію приміщень колишніх аптек та незадовільну роботу керівника аеропорту говорила профільна комісія Закарпатської облради (ФОТО)

Найперше депутати розглянули блок профільних питань. Зокрема, «Про затвердження переліків об’єктів, що належать до спільної власності територіальних громад, сіл селищ, міст області та підлягають приватизації». Йдеться про 5 об’єктів – це колишні аптеки, які на сьогодні перебувають вкрай в занедбаному стані. Тож депутати підтримали виставити їх на аукціон з подальшим надходженням коштів до бюджету краю. Також визначились і щодо надання дозволу на списання майна, що перебуває у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області. Мова  про непридатне та аварійне майно обласного клінічного онкологічного диспансеру, Апеляційного суду області   та обласної клінічної лікарні ім. А. Новака.

Обговорили також питання « Про звільнення директора Закарпатського обласного комунального підприємства «Міжнародний аеропорт «Ужгород».  Нині єдиний гірський аеропорт в Україні досі не має регулярні рейси ані до столиці, ані інші маршрути. Відтак залишається нерентабельним попри серйозні фінансові вливання з обласного бюджету для реконструкції приміщень та території. Так, по периметру встановлена сертифікована огорожа, модернізовані службові приміщення, а злітна смуга після розширення готова приймати літаки класу «Боїнг» чи «Аеробус».

Але найголовнішою невирішеною проблемою залишається те, що після закінчення відповідної угоди між Україною й Словаччиною, EASA не дозволила  словакам на диспетчерський супровід літаків з Ужгородського аеропорту. Нині він приймає і відправляє лише поодинокі чартерні рейси. Тож, депутати цікавились в очільника Євгена Гапоненка його баченням розвитку та перспектив аеропорту, задавали  гострі питання. Нагадаємо, наприкінці липня п.р. під час сесії депутати схвалили рішення про призначення на посаду директора міжнародного аеропорту «Ужгород» Євгенія Гапоненка, з яким укладено контракт строком на 1 рік. Як показують результати його роботи - віз і досі там. Після дискусії депутати скерували питання на розгляд сесії.  

Відтак комісія обговорила проекти рішень  щодо пропонованих змін до раніше ухвалених  програми та рішень. Та розглянула звернення до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України з актуальних  питань життєзабезпечення краю, повідомили Закарпаття онлайн у прес-службі Закарпатської облради.

22 листопада 2017р.

Теги: аеропорт, аптеки, приватизація. комісія

Коментарі

Вуву 2017-12-01 / 21:03:38
І яке ... конкретно рішення ... приняла 9та сесія ОДА ... щоб запустити. Аеропорт ???
Хай напишуть про це ... Хай донесуть інформаційі до жителів області .

Вуву 2017-11-29 / 05:54:22
Мойіх 5 копійок.
Якщо словаки так створюють ререпони (хоча чесно я в це не вірю ... Бо вони зацікавлені в співпраці)... З тою ЕАСОЮ . То навіть і в такому разі проблем нема ... Чому ?
Аеропорт "жуляни" знаходиться в самому Києві ... (Як ви знаєте там словацький кордон непролягає) ... Кругом житлові будинки ... Мікрорайони і подібна інфракструктура . А літаки літають ... Аеропорт має прибутки і місто теж має фін надходження. Аеропорт до речі міжнародного класу.
А ужгород ... Що заважає нашим літакам середнього класу заходити на посадку не із словаччини ... А зі сторони нашойі територійі ... Так як в "жулянах"... ???
В такому разі непотрібно тойі ЕАСИ а ... Аеропорт може вже обслуговувати внутрішні рейси і хай як заробляти гроші ... З подальшою , поетапною реконструкцією .
А вже потім ... Як все буде готово ... Запросити ту цілу ЕАСУ ... І нехай ходять і дивляться .
Дадуть "добро" ок. ... Ні ... Аеропорт далі працює .
І нічого особливого чи надзвичайного не сталось ... В багатьох аеропортах є аналогічна ситуація коли літаки сідають і злітають над самим містом .
Мт не перші і не останні.

директор 2017-11-26 / 08:58:32
Гапонека заслав Київ для остаточного розвалу аеропорту, щоб потім поділити його землю (115 ділянок аеропортових земель Ратушняк вже раніше продав по 5-7 тис. дол.). Тож кому потрібен аеропорт-?. Журналісти - цікава тема, візьміть списки цих фазендаторів і буде дуже цікаво громаді.

вики 2017-11-23 / 17:13:58
ну чего тут коментировать.да поставте директором этого аэропорта хоть самого порошенка.ничего не изменится.с такими доходами закарпатских людей только самолетами летать.ну а комисия чего старые давно проворовавшиеся комуняки.и быдло брытоголовое место каких в тюрме.аерорух правильно делает ну зачем давать разрешение на полеты когда летать некому.

ммм 2017-11-22 / 20:11:54
вы посмотрите на склад комисии !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! хабарники

Диспетчер 2017-11-22 / 17:22:35
Цього смоляка треба приизначити директором НАСА.До чого ми вже дійшли.
Скільки молодих хлопців з відповідною освітою не мають роботи , тому що треба шукати отаких горе-менеджерів. Нудить від цього всього....

НОВИНИ: Соціо

11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
» Всі новини