Закарпатський власник "приватного кордону" "піднявся" на наркотиках з Угорщини (ВІДЕО)

"Докі" наразі перебуває під домашнім арештом.

Закарпатський власник "приватного кордону" "піднявся" на наркотиках з Угорщини (ВІДЕО)

На Закарпатті діяв приватний кордон із Угорщиною зі своїми контрольними смугами, парканом і спостережними вежами. Цього тижня на західному кордоні була проведена велика операція за участі спецпризначенців і застосування гелікоптерів, йдеться у сюжеті ТСН.Тиждень.

Великий десант правоохоронців в один момент провів 100 обшуків у справі так званого приватного кордону - незаконного захоплення земель прикордонної смуги в Берегівському районі Закарпаття. Через дірку у паркані держави працював контрабандний коридор, через який носили від цигарок до наркотиків.

Серед затриманих - куратор цього приватного кордону Горват Атілла на прізвисько "Докі". Два роки тому силовики намагались навести лад, але тоді їх обстріляли. Лише тепер правоохоронці забрали землю біля кордону та заарештувати куратора контрабандного бізнесу. "Це єдиний масштабний бізнес на Закарпатті і за цей шматок якраз і ведеться постійна боротьба. Кожна друга хата – це склад. Особливо ті, які безпосередньо знаходяться біля переходу. Про ці склади правоохоронцям відомо", - зазначив громадський активіст Василь Маняк.

Окрім "Докі" затримали інший людей зі зброєю та посвідченнями "добровільних помічників прикордонників". Власники цих посвідчень отримали офіційне право на зброю і прикриття для свого перебування у прикордонній смузі. На той момент у Закарпатті було 80 озброєних воєнізованих формувань з правом перебувати у закритій зоні держкордону. Чистка, яку зробили згодом, скоротила їхню кількість до двох.

Горват Атілла - місцевий мешканець, етнічний угорець. За оперативною інформацією, у 2011-2012 роках про нього не було чутно. Іноді він возив через пункти пропуску цигарки в Угорщину. Мав хороші стосунки з прикордонниками цієї країни. Потім, за інформацією правоохоронців, потоваришував з місцевою угорським злочинним угрупованням, яке займається наркотиками. Насамперед йдеться про малясу - відвар макової соломки. В Угорщині опіумний мак вирощується без ліцензії, як морква чи капуста. Кажуть, туди "Докі" почав носити цигарки, а в Україну повертався з малясом. В 2014-2015 роках, маючи великі гроші, він познайомився з керівництвом Берегівського району. Увесь правоохоронний сектор Берегівщини він взяв під свій контроль, завів дружбу і в обласних колах правоохоронців.

А далі була приватизація земель на кордоні. Джерела ТСН.Тиждень твердять, що у 2014-2015 роках "Докі" не боявся нікого і ця приватна ділянка була величезною фактично загальноукраїнською транзитною діркою. Туди цигарки, бурштин та нелегали, в Україну - маляс. За оперативною інформацією, в той момент цигарки для "Докі" стали практично не цікаві,тому що великі гроші він заробляв саме на наркотичній речовині. Тому приватний кордон для проносу цигарок в Угорщину Горват Атілла навіть здавав в оренду іншим угрупуванням. 

Прикордонники на тій ділянці або були куплені, або залякані. Вони підпорядковувалися не державі. При цьому були куплені угорські поліцейські.

Після перестрілки у 2015 році був підкошений бізнес" Докі". Прикордонників замінили на інших. Після ротації нові навідріз відмовлялися співпрацювати. Угрупування зменшили нелегальний транзит через приватні угіддя "Докі", побоюючись чергової облави. За ці роки Атілла втратив майже увесь свій статус короля контрабанди на Закарпатті.

У санаторії Карпати, де "Докі" проходив лікування, відбулось затримання. При ньому знайшли два тепловізори та бінокль. Він пояснив, що вночі дивився у вікно, побоюючись, що його вб’ють. Слідству непогано б було дізнатися, кого він має на увазі . Вдома у Докі вилучили зброю, боєприпаси та велику кількість готівки. У друзів "Докі" - 2 кілограми наркотичної речовини. Маляс не знайшли. Також затримали і керівника районного держгеокадастру. Чиновниці інкримінують саме сприяння у незаконному виділенні земельних ділянок. Наразі закарпатський суд відпустив двох затриманих під домашній арешт.

Позитивним в цій справі є принаймні розголос і те що господарський суд вже вилучив з приватної власності прикордонні ділянки. Власники ще поборються за них, бо вже звернулися до Верховного суду. Хоч і запізно, але правоохоронці таки залатали велику дірку у держкордоні. Ходять вперті чутки, що на україно-румунському кордоні ситуація теж непроста. Постає головне питання: "у кого нині корона головного контрабандиста Закарпаття, що вже 2 роки не належить "Докі".

Сергій Гальченко, ТСН, 1+1

20 листопада 2017р.

Теги: Атілла Горват, Докі, кордон, наркотик, маляс

Коментарі

дюси 2018-01-21 / 21:13:05
бога ти!того монстра ся вшитки бояли бо мав дома машингвер. а НАШИ ГРАНИЧАРИ охранявуть з палицями? Точно як у свуй час з Дибровськов палинков. З села ани одна фура не вуихала без охрани ментовськой а на третий рук аж розоблачили подпольный бадяжник.

жуст 2017-12-10 / 19:33:57
ну вот никак не пойму они чего эти цыгарки в украину тащат,вроде нет,тогда причем тут охрана укркордону.ну купил кто-то пачку или блок сигарет и давай его продавать в мадярии.вопрос какого черта бесятся не мадяры а бесятся укры он чего не заплатил налог украм. а по большому сделайте цену одинаковую и никто никуда тащить эти цыгарки не будет.вот если наркота прет тогда отстрал пора применять,только вот никто его не применит демократия это называется

Ын Чен 2017-11-23 / 00:31:42
Докус людей за дурних мають. Хто при своєму розумі повірить, що сесь задрипаний селюх - главний контрабандист України? Показали Фунта на цілу країну, вертольоти поганяли взад-вперед, і хватить. А великі дяді завтра другого Аттілу на дірку покладуть і дальше будуть гешефтувати у Верховній раді

Це я 2017-11-22 / 18:47:21
До відома Сергія Гальченко...
В Угорщині теж заборонено вирощування опійного маку. Те що вирощується на зерно, спеціально виведені сорти без вмісту опію.
Так само як в Україні вирощують олійну коноплю. Без вмісту канабіноїдних сполук.

Це я 2017-11-22 / 18:37:57
Люди говорять, що через приватний кордон "Докі" возили вугілля з Донбасу до Польщі. Щодня по 4 ешелона. А одного разу бачили як там заблукавший слідопит-бушман повертався додому, бо через КПП без паспорта не пропускали.

Вуву 2017-11-21 / 18:56:27
Напевно не випадково могілевича який дав "добро"на діяльність нашому фірташу були заарештували в будапешті . і очевидно що "напрацьовані" ним контрабандні канали нікуди незникли а далі працють ... Дають регулярний дохід ... Йіх навіть охороняють .

Вуву 2017-11-21 / 18:48:55
Перше що кидається в очі колосальна різниця в ціні за одну пачку сигарет .
Навіть в хуні 2.16 проти наших 0.57 ...різниця в чотири рази.
А якщо взяти до уваги скільки пачок можна загрузити до фургона(фури)каміона і перекинути лишень собівартість ... То...
То тоді ви можете відчути маштаб навару у фінансовому виразі.

Вуву 2017-11-21 / 18:39:51
Спробуйте знайти ... gajdamak livejornal ... Там вказана інфографіка вартості однієйі пачки сигарет в ккожнй крайіні європи. Тоді по справжньому можна зрозуміти які суми грошей обертались (за 26 років) і обертаються зараз на контрабандних сигаретах в хунійі ... Які потрапляють туди з украйіни ?
В нас пачка 0.57 є.
Франція 5 є.
Англія 8.79 є
Норвегія 9.77є. І тд...

пенсіонер 2017-11-21 / 18:22:05

до «чесного прикордоника 2017-11-21 / 05:33:10»

Те, що ти зливаєш тему «контриків» (контррозвідки у погонах ДПСУ) та СБУ - це класна позиція. Мадяри винуваті, а ми ні до чого…
Да, маячня це все повна!
Як і у випадку з відомим ужгородським тунелем на словаки, який був однозначно неможливим без українських спецслужб. Від зем.ділянок (вхід в тунель), які отримали ветерани СБУ біля кордону, - до вивозу грунту, завозу «товару» на очах вишок прикордонників роками…
Винуваті словаки, «стрілочники» типу «Докі», але всі інші білі та пухнасті, типа «чесні»….
«Мотив» твоєї «пісні» часом не нагадує?

Тому, друже, раз сказав «А» давай далі весь алфавіт…
В іншому випадку, ти просто відмазуєш ВСІХ кришувальників цього бізнесу від влади.

чесному прикордонику 2017-11-21 / 10:31:56
Тот продажний Токарь часом не родина замоченому бандюку М.Токарю-Гєші, на якого "честь" у Мукачеві юнацькі турніри проводять?

Вуву 2017-11-21 / 06:55:00
Спасибі павлові клімкіну ... Що не погодився на визнання подвійного громадянства і тим більше про розмови щодо хунськойі пвтономійі .
Поспіль 26 років вони послідовно вибудовували ці плани ... І всього одна помилка з нашого боку і було б велике лихо.
Але жирну крапку ще класти зарано.

чесний прикордоник 2017-11-21 / 05:33:10
Невже ви думаєте , що хтось Докі просто так дав приватизувати кордон ???
Це спланована акція угорських спецслужб , де період революції і можливого розвалу України потрібно мати свобідний прохід через кордон без реєстрації осіб вантажів та озброєння з боку угорської сторони. Це спокійно проходили і виходили спецслужби угорців, чи будь-кого на територію України без реєстрації, вони могли робити будь-які злочини на території Закарпаття і зникати просто так і нікому нічого не можна доказати . Докі був провідником , угорська сторона безперешкодно давала проходи на границі своїм спецслужбам , а докі через український кордон їх безперешкодно переводив садив у машину і доставляв будь-де , а потім так само завозив . Докі це одна з ланок угорських спецслужб . Це якщо брати з боку оперативних контр розвідувальних пояснень .
Як сталось , що можна було таке зробити ?
Підкуповуючи наших чиновників , які не роздумуючи продають все, докі за виділені кошти від угорських спецслужб та через члена камкс начальника держгеокадастру Берегова , яка підготувала документи та подала продажному Токарю заступнику держгеокадастру області хабар в розмірі 1000 дол за гектар , щоб той посприяв виділенню земельних ділянок біля кордону . Токарь взяв кошти і приховав справжнє розміщення ділянок не зазначаючи у погоджені , що ці земельні ділянки є прикордоною зоною виділив докі і іншим , які контролюються угорськими спецслужбами .
Токар та його сімя вже давно отримав угорські паспорти та купив нерухомість в Угорщині . Токар 3 місяці переховується в Угорщині ,де вивіз кошти та матеріальні цінності .
Ось тому і дають угорські поліцейські та прикордонники працювати докі через угорський кордон , який проходить його як себе дома переміщаючи сигарети , наркотики та янтар і все інше .
Закарпаття давно готується для угорцями для захоплення .

Вуву 2017-11-20 / 23:32:16
Ігуани ... Рептілоіди
(Рус) Земноводноє пресмикающеєся
(Ук) плазуни

Вуву 2017-11-20 / 21:49:09
Ооо... Якби так сталось ... Алеж за маскольом стойіть сам пЭтя....
Все саму алгебрайічних задачах з двома невідомими (а може і багатьма).
Сподіватись треба на те що в спецслужбах є порядні і розумні люди ... Які вміють і знають як розвязувати такі "ребуси".

Ужгородець 2017-11-20 / 21:06:16
Шо тут не понятно, все кришує генерал Москаль разом із головою облради Рівісом, без їх схвалення ніяк, тому візьмете його і тоді знайдете вець ланцюг злочинний

чесно 2017-11-20 / 20:39:02
А кого з куплених з потрохами силовиків посади чи хотя би вигнали з органів на Берегівщині ???? От тут то й все зарито, дальше будуть контробасити, лим може май чесно ділити чи нужним людям на Киів довозити. Страна ідіотів (електорату) і злодіів (бариг при владі)

Вуву 2017-11-20 / 19:24:00
Так мож і подругому поставити вопрос ... а ко кришував на тому боці ... дюсі-пусі ... Ци хтото з високого будапештовського кабінету ... Єслі цигаретли розвозились каміонами ... ?
Єслі оборот ішов на міліони $ (чи фунтіків) ... Странно што "філіп моріс" ... Нич не чула і не знає .
Правда странно ?

пішта 2017-11-20 / 18:42:00
но годь та чи бов у нього тунель від дома проритий на тот бік ??? у селови кажуть шо бов точно такий як на словаках - а кого кришовав ? прокуратура чи сбу ? ко смілий та напишіть ош што у нього дома бо сегинь шкода и його и маскаля шо не в курсах та дфс из унгвара та закарпатських нардепів - усі посліпли били роками

віктор 2017-11-20 / 15:16:26
мафія бёзсмертна!!!)))шо ви ся вчепили до закарпаття? єпіцентр бандітів то е кіев!!!

Вуву 2017-11-20 / 14:26:24
Це треба перенести до головних новин

НОВИНИ: Кримінал

10:28
У Грушові на Тячівщині чоловік увірвався в будинок односельчанки та пограбував її
10:13
Мукачівець, після спільного відпочинку, побив свою колишню дружину до реанімації
18:35
У Полянській громаді безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення 92 га земель лісового фонду. Справа в суді
17:56
/ 2
У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
17:25
/ 1
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
» Всі новини