9 листопада в Мукачеві стартує театральний фестиваль-лабораторія новаторських вистав молодіжних театрів України

З 9 по 15 листопада за підтримки міського голови Андрія Балоги у Мукачеві пройде театральний фестиваль-лабораторія новаторських вистав молодіжних театрів України за участі театральних колективів з Києва - «Золоті Ворота», «Новий український театр», «Театр-квартира СквоZняк», театр «Між ІІІ колон» та Мукачева.

9 листопада в Мукачеві стартує театральний фестиваль-лабораторія новаторських вистав молодіжних театрів України

Програма фестивалю:

Четвер, 9 листопада о 18.00 год. на сцені Мукачівського драматичного театру вистава про чоловіків «Віталік» від Дикого театру з Києва. Головний герой вистави сучасний Одісей - Віталік. Але не він, а глядачі вирушать в подорож його життям. Він далеко не ідеал, у нього є комплекси, погані звички, він буває сміливим, буває боягузливим, він задивляється на жінок, які йому ніколи не дістануться, і може поцупити сирок в магазині. Він максимально справжній, що може і захоплювати, і

П’ятниця, 10 листопада, 18.00 год. Новий український театр з Києва представить мукачівській публіці виставу-фантасмагорію для дорослих «Еротичні сни нашого міста». Герої вистави - люди, яких ми зустрічаємо на кожному кроці: в метро, в офісі, в районній поліклініці або в себе у дворі. Можливо, навіть, в своєму домі, навіть, у власній квартирі? Дія у виставі відбувається у двох вимірах - реальному житті та фантасмагоричному світі снів. Але саме світ снів нерідко є більш реальним, ніж саме життя, адже тут можна побачити справжнє наше єство, без всіляких умовностей.

Субота, 11 листопада, 17.00 год. Київський театр-квартира СквоZняк Вистава за п'єсою англійського драматурга, ірландського походження Мартіна Макдонаха «Каліка з острова Інішмаан». Це богом забута історія, про богом забутих людей, у богом забутому місці, де немає ні часу, ні грошей. Це історія про те, що у добра не завжди красиве обличчя і не завжди благородні вчинки. Ця історія про те, що справедливості немає, її вигадали люди. Це історія про те, що зовнішність оманлива, і іноді потрібно дожити життя до самого кінця, щоб зрозуміти хто насправді був твоїм другом, а хто ворогом.

Неділя, 12 листопада, 17.00 год. До уваги глядачів – вистава-спогад на дві дії «Тату, ти мене любив?» від київського театру «Золоті ворота». Вистава напевне розчулить, але навряд чи вгамує біль від втрат близьких. Навіть якщо вони зовсім поруч. Але вже далекі. Родинні зв’язки, як канати страховки, тримають нас на цьому світі… Близькі йдуть і лишається порожнеча… Була сім’я – і де вони тепер? І хто цей Альберт, який чомусь думає, що може допомогти? Якось треба жити далі – треба ж комусь чистити криницю… Може, саме цієї ночі Олександр нарешті не буде кричати уві сні: «Тату, ти мене любив?»

Понеділок, 13 листопада, 18.00 год. Театр «Між ІІІ колон» з Києва зіграє абсурдну комедію «Голомоза співачка». Вистава за однойменною п’єсою «Голомоза співачка» Ежена Йонеско, що вважається першою п’єсою абсурдом. Час і місце дії вистави: вечір в будинку дуже поважних чоловіка і дружини Смітів, до яких приходять у гості друзі, яких вони не запрошували, але дуже чекали, і на яких вони злі… але дуже раді бачити… і усе це «заправлено» розмовами про життя, смерть, олію та картоплю… Вистава для повнолітніх і вільнодумних.

Cереда, 15 листопада, 18.00 год. Стрімпанк драма «Deus ex machine» (бог із машини) від Мукачівського драматичного театру.

08 листопада 2017р.

Теги: фестиваль, вистави, театри

НОВИНИ: Культура

10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
10:12
/ 1
У четвер відбудеться концерт Закарпатського народного хору "Загуди ми, гудаченьку"
11:08
Закарпатська філармонія запрошує на концерт "Музичне мереживо бароко"
05:09
У коледжі мистецтв ім.А.Ерделі провели конкурс дитячого малюнку
17:34
/ 1
В Ужгороді відбудеться "вуличний" поетичний марафон
20:11
До Дня Валентина в Ужгороді відбудеться романтичний вечір "Любов в опері"
03:44
/ 2
Кошиці, Пряшів і Михайлівці
11:06
У Румунії вийшла книжка про князя Корятовича
18:00
В Ужгородському замку "камерно" виставили "Художню спадщину Імре Ревеса на Закарпатті"
17:48
/ 2
"Жадан і Собаки" відвідають Ужгород і Мукачево в межах Благодійного зимового туру
» Всі новини