Гриневич у НАТО пояснила, що норми закону про освіту - це питання нацбезпеки

Мовна стаття «Закону про освіту» не скорочує, а навпаки розширює права національних меншин, заявила міністр освіти й науки Лілія Гриневич у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі послам держав-союзниць, включно із представником Угорщини.

Гриневич у НАТО пояснила, що норми закону про освіту - це питання нацбезпеки

«Кожна країна має власну позицію: є ті, що нас підтримують, а є й ті, що сумніваються. Чи змінив свою точку зору посол Угорщини, сказати важко. Він висловив своє невдоволення законом і переконання, що він звужує права угорської меншини. Моя ж аргументація – насправді, ці права розширюються і в доступі до освіти, і в забезпеченні конституційних прав», – сказала вона.

Гриневич також наголосила, що мовна реформа в рамках закону про освіту – це питання національної безпеки.

«Створення територій, де не функціонує державна мова, які фактично відокремлюються, бо користуються іншою мовою, – це загроза для територіальної цілісності. Ми маємо дуже гіркий досвід незаконної анексії Криму, де була лише одна українська школа, а все решта – російські школи і цілком гомогенне функціонування російської мови», – заявила міністр освіти й науки України.

«Це, а також Донбас, де практично не вживалася державна мова, повинно бути великим уроком. Настав той історичний час, коли ми зобов’язані забезпечити інтеграцію суспільства через вільне володіння і вживання державної української мови», – додала Гриневич.

Радіо Свобода

07 листопада 2017р.

Теги: освіта, мова, НАТО, Гриневич

Коментарі

Вуву. До НЕправди 2017-11-09 / 09:21:43
Свята правда що нато то є військовий блок і до освінього закону украйіни і пані гриневич ... Ніякого відношення не має .
Тоді давай я задам ТОБІ питання ... "ЗАДОМ НА ПЕРЕД"...
То якого тоді лиха ... Сіяртов блокує роботу цілого блоку нато ?
Якщо це немає ніякого відношення ?
(Цє є дурість яку возвели в абсолют).

Хунській делегаційі і сіяртову особисто треба пояснити (очевидно на пальцях ... чи пальцями) ... Що вони неможуть накладати вето на прийняття рішення нато ... Оскільки нато це є мілітарна організація .(яка взагалі не займається гуманітарними питаннями членів альянсу) ... І вето хунськойі делегаційі не є таким яке можна вважати (чи розглядати) як достатньо переконливими ... Щоб блокувати міждержавнй війсковий розвиток блоку нато ... З можливо новими потенційними членами (або кандидатами) ... До цього альянсу.

Вуву до олега 2017-11-09 / 05:51:34
А ти не хочеш подивитися як хуни посралися з усіма сусідами ... Власне через свойу політику етнічних меншин ... Ти цього НЕ чуєш ... НЕ знаєш ...?
А ... ну так ми забули ... Що йім все можна бо вони в Європі. (Навіть політичним шантажом).

Вуву до олега 2017-11-09 / 05:30:26
Ти явно підігруєш хунам ... Очевидно що в тебе якась сліпа симпатія до них ... Бо НЕ Украйіна веде війну на сході ... Але тримає оборону від військовойі агресійі на сході ....І це НЕ одне і те саме ... (Якщо тицього не розумієш)... А якщо розумієш то пиши і називай речі так як треба ... А НЕ роби неправдиву "качку"

Вуву. До правди 2017-11-09 / 05:21:29
2 Місяці (менеджероом).... Украйінською керівником ... За 7.000гр...а от там ляля фафа...
Ну хтось пойіде в хунію як лікар ...
Нехай ... І те що він там заробить і на ті ціни і на ті заплачені податки ... Невелика різниця вийде ... Але в порівнянні з нами буде краще ...а в порівнянні з канадою. ?

Правда 2017-11-07 / 21:38:17
Журналісти з’ясували, що дочка голови фракції «Народний фронт» Максима Бурбака Катерина вчиться у Міському університеті Лондона. В середньому рік навчання у цьому закладі вартує від 20-ти тисяч доларів.

Це без витрат на проживання, харчування та дозвілля. Дівчина закінчила школу в Чернівцях та наразі перебуває в Британії. За словами Бурбака, Катерина отримає закордонну освіту та одразу ж повернеться додому: «Я вважаю, навчання, коли діти навчаються, а потім повертаються і працюють на нашу державу, буде найкращим подарунком нашій державі».

Голова коаліційної фракції «Блоку Петра Порошенка» Артур Герасимов відправив свою доньку вчитися до Канади у приватний коледж Бронте. Сам заклад збирає найбільш талановитих дітей з усього світу та дає можливість вступити у найкращі світові виші.

Дочки нардепа від БПП Ігоря Кононенка навчалися у Швейцарії — молодша у школі TASIS, а тепер вступила до університету Маргоні, а середня вивчала основи готельно-ресторанного бізнесу в Інституті Гліону.

Дочка нардепки Ірини Геращенко Анна Зацепіна встигла закінчити британський університет Реддінг та кембриджські курси. Про це свідчить її профіль на Linkedin.

Олег 2017-11-07 / 19:26:19
До Бібі...Так але ці державі в більш кращому становищі ніж Україна,Україна веде війну на сході і шукає собі ворогів на заході....Пдивітся що дієтся з Польшею в останні дні

Правда 2017-11-07 / 19:08:18
як хоче пані міністр інтегрувати донбас в україну через мову, якщо донбас ніяку мову крім російської не визнає.хіба силою насаждати.а значить у цьому напрямку ніякої інтеграції не буде!

Правда 2017-11-07 / 19:03:21
питання мовне треба було затвердити ще у 1991-1992 роках, і потроху його розвивати і закріплювати. натомість все спустили на авось(як в україні все робиться),а тепер,як цей закон нормально легалізувати в державі, коли захід розмовляє на своїй мові (угорська,румунська,польська), схід і південь,- на російській,вінниця і тернопіль,- на якомусь суржику(а-ля верка сердючка),столиця,в основному,на російській мові.то з чого починати???? а тут ще й економіка нижче плінтуса, і у людей кишені порожні.на чому ми хочемо зробити базу для мовного питання, або, - це вкотре хороша подача для відволікання населення від більш вагомих проблем? мовне питання в україні надзвичайно серйозне, і перш ніж приймати закон, треба було ретельно підійти до обговорення по кожному конкретному регіону,питання відкриття українських шкіл, перевага у вивченні мови, перспектива з майбутнім працевлаштуванням, іт.д.... а тепер переконайте любого мадяра із доброні про важливість державної мови, якщо він говорить про те, що тут важко жити і його дитина поїде здобувати освіту в угорщині, їз подальшим проживанням там і отриманням громадянства.так само румуни, росіяни. знайома дівчина попрацювала 2 місяці офіс менеджером із з.п. 7000 грн. і сказала,я їжу до бабусі в крим. там я пройшла співбесіду по скайпу, і пройшла на таку ж посаду із двічі більшою зарплатою. ми втрачаємо молодь, ми втрачаємо майбутнє.у нас вже майже немає спеціалістів робочих спеціальностей. а пані гриневич ще з ілоном маском нехай на марсі, перед марсіанами казки розповідає, при тому,що нато немає ніякого відношення до питання мови. це військивий блок.

Вуву 2017-11-07 / 14:35:12
Націоналісти ... Треба памятати є і в польщі є в хунійі і голандійі і у іранційі і в нас і в кожній крайіні ...
А закон потрібен ...
Але якщо ти маєш протилежну думку ... Ну це твоє право.

Олег 2017-11-07 / 14:10:09
Буде стабільна та міцна економіка буде і армія ітд а доти є Массова емгірація молоді та бідність з офшорними керманичами все інше це нікому не потрібний популізм як і цей закон.Це подобаєтся тільки націоналістам які вжі і з Поляками наробили та розсварили

Олегу 2017-11-07 / 13:59:18
Тобто, на твою думку, в Україні лише одне питання нацбезпеки - "зарплати по 100 євро в місяц"?
Армії міцної не треба, знання держмови і т.д., лише зарплата.
Умнічка. Мозг. Аналітик :-)

до Олександра 2017-11-07 / 12:26:26
хоча б у 2004р..... - переломний період в історії України

Олександр 2017-11-07 / 10:58:19
один з небагатьох кроків парламенту який є вірним на всі 110%. цей закон повинен був бути прийнятим в перші роки незалежності.

Олег 2017-11-07 / 07:40:19
Кашу заварили тепер незнають як з неї вилізти.Питання нац безпеки це зарплати по 100 євро в місяц

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті викрили підприємця з Харкова, який хотів вивезти пшеницю в ЄС без ліцензування
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини