У Львові при спробі праворадикалів конфліктувати з ліворадикальним "Автономним опором" затримали також закарпатців (ФОТО)

Частина активістів - зі Львівщини, частина - із Закарпаття, ймовірно - від "Карпатської Січі".

У Львові при спробі праворадикалів конфліктувати з ліворадикальним "Автономним опором" затримали також закарпатців (ФОТО)

У Львові поліцейські близько 18:00 неподалік центру міста затримали групу людей з кастетами, ножами і ланцюгами .

Як повідомляє прес-служба Головного управління Нацполіції в Львівській області, до близько 17.30 надійшло повідомленням про підозрілих людей, які можуть мати із собою зброю. На місце виїхали патрульні, слідчо-оперативна група та працівники інших служб.

За вказаною адресою виявили дві агресивно налаштовані одне проти одного групи молодих людей, між якими утворили  ланцюг. При спробі встановити їхні особи та перевірити в них наявність заборонених предметів вони спробували втекти, однак марно.

"У двох груп налаштованих одне проти одного виявили предмети, які ззовні схожі на холодну зброю (ланцюги, кастети, ножі, частини від сокири), газові балончики та предмет, схожий на пістолет", - йдеться у повідомленні.

Кілька десятків осіб доставили до відділків поліції для встановлення обставин. Зазначається, що вдалося уникнути масової бійки. 

У свою чергу, "Радіо Свобода", посилаючись на правоохоронців, повідомляє, що у Львові затримали близько 50 осіб біля будівлі "Автономного опору", активістів організації серед них немає.

«Серед затриманих осіб немає жодного активіста «Автономного опору», але ми від 17:30 заблоковані у дворі, де розташована наша крамниця. Поліція провела тут перевірку і виявила якийсь пістолет, який нам не належить. Це якась перероблена зброя. У мене таке враження, що зараз мене та інших наших активістів повезуть на допит», – заявила Радіо Свобода активіст «Автономного опору» Ярина Волошин.

Тим часом ТСН із посиланням на правоохоронців повідомляє, що серед затриманих є і члени організації "Автономний опір". Затримання молодиків відбувалося у дворі біля магазину, який належить представникам цієї організації. Також серед затриманих є представники праворадикальних сил. Уже відомо, що частина активістів - зі Львівщини, частина приїжджі - із Закарпаття. Молодиків помістили в поліцейські автобуси, а ті, сідаючи, співали революційну пісню "Шалійте, шалійте, скажені кати". Затриманих відвезли до відділів поліції, де з ними проводять слідчі дії.

Раніше сьогодні у соцмережах співкоординатор фонду «Восток-SOS» Костянтин Реуцький розмістив фото, на яких поліція, за його словами, оглядає осіб неподалік будівлі «Автономного опору» у Львові. Реуцький також повідомив, що «близько 20 активістів «Автономного опору» поліція заблокувала у дворі будинку».

13 жовтня активісти лівого радикального руху «Автономний опір» повідомили Радіо Свобода, що 14 жовтня ввечері у Львові планують провести марш, присвячений 75-річчю УПА – від пам’ятника В’ячеславові Чорноволу до постаменту Степану Бандері. У попередні роки їхній захід завершувався сутичкою з представниками правих радикальних сил.

Тим часом Марш УПА у Львові відбувся з участю правих радикальних сил до пам’ятника Тарасові Шевченкові і без жодних інцидентів.

Як інформує  ZAXID/NET, 14 жовтня, з нагоди Дня захисника України та 75-ї річниці створення Української повстанської армії у центрі міста відбувся «Марш УПА». Учасники акції, яку влаштував «Правий сектор» Львівщини, пройшли лише половину запланованого маршруту.

Участь в акції взяло близько сотні осіб. Маршрут маршу розпочинався від пам’ятника Чорноволу та мав завершуватись біля пам’ятника Бандери, проте учасники дійшли лише до проспекту Свободи, після чого розійшлись.

Акція відбувалась у супроводі великої кількості правоохоронців. Нагадаємо, що у цей день у Львові мали відбутись дві акції, присвячені УПА. Про своє бажання провести марш заявляла ГО «Автономний опір», подавши заявку на акцію «Воля народам – воля людині», в якій мали взяти участь сотня учасників. Після цього свою заявку подав і «Правий сектор», який хотів провести віче та «Марш УПА» за участі 200 осіб.

Ультраліва організація «Автономний опір» свою акцію не провела. Як заявив член організації Сергій Большаков, активісти не змогли пройтись маршем через дії представників ультраправих організацій та правоохоронців. Перед початком запланованої акції біля магазину на вулиці Городоцькій, 45, що належить членам «Автономного опору», зібрались представники ультраправих організацій.

«Близько 150 ультраправих тітушок Авакова вирішили не пустити нас на Марш УПА з нашого магазину. Ми вже хотіли виходити і прямувати до пам’ятника Чорновола на 18:00. По дорозі на виході з брами зустріли наряд поліціі, які почали нас блокувати, тому що вони побачили, як йде до нас натовп озброєних тітушок. Далі нас завели за браму у двір, почались, так звані, поверхневі огляди з боку поліціантів», - йдеться у дописі активіста Сергія Большакова.

Як заявила під час стріму з місця події активістка «Автономного опору» Ярина Волошин, серед блокувальників були представники «Карпатської Січі» - ультраправої організації з Закарпаття.

Поліція, що намагалась розборонити представників двох антагоністичних організацій, згодом влаштувала обшук у подвір'ї магазину, де зібрались представники «Автономного опору».

Нагадаємо, що 12 жовтня СБУ влаштувала обшуки у квартирах членів цієї ліворадикальної організації. Підставою для обшуків стала інформація, що «окремі активісти [«Автономного опору»] проводять акції, які фінансуються з території Російської Федерації». Слідчі дії відбувались в межах кримінального провадження за ч.2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) та ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

15 жовтня 2017р.

Теги: праворадикал, ліворадикал, Львів

Коментарі

щюрьйови 2017-10-17 / 09:48:52
А тебе там не було ?

Щурь вася з міжгіря 2017-10-15 / 08:55:14
а нашого мішки деревяного там небуло ???

НОВИНИ: Кримінал

23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 3
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 11
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
23:14
/ 11
У корупційній справі депутата від ОПЗЖ Маєрчика "недоброчесну" голову апеляційного суду Фазикош (само)відвели і призначили її "протеже" Бисагу
18:35
/ 1
В Ужгороді грабіжниця штовхнула та відібрала в жінки сумку
18:04
/ 1
П'яти "ухилянтам", які намагалися виїхати в Румунію як "червонохрестівці", повідомили про підозру
» Всі новини