В Ужгороді визначенням переможців завершився "іміджевий" мистецький проект власника зруйнованих "Корони" і "Червеної ружі" (ФОТО)

За формуванням іміджу мецената насправді мають місце дії протилежного, руйнівного і, по-суті, трагічного для Ужгорода характеру.

В Ужгороді визначенням переможців завершився "іміджевий" мистецький проект власника зруйнованих "Корони" і "Червеної ружі" (ФОТО)

В Ужгороді завершився ІІІ Відкритий студентський конкурс з живопису «Срібний мольберт», що тривав в Ужгороді з 9 по 14 жовтня 2017 року. 

 

Організатором конкурсу є культурно-мистецька фундація Brovdi Art.

Урочиста церемонія нагородження призерів і лауреатів конкурсу «Срібний мольберт» відбулася сьогодні, 14 жовтня 2017 р., в холі-атріумі Закарпатської обласної державної адміністрації.

Засновники культурно-мистецької фундації Brovdi Art і студентського конкурсу з живопису «Срібний мольберт» Роберт і Наталія Бровді, відкриваючи урочисту церемонію, подякували партнерам, журі, команді та медіа за ту важливу роботу, яку вони здійснили в рамках конкурсу.

Звертаючись до учасників і вітаючи їх, відзначили: «Кожен із вас уже переможець, бо пройшов крізь  призму надзвичайно серйозного відбору компетентними експертами, які знаходились у різних точках України і не знали про вас нічого, крім вашої творчості й портфолійних робіт. Це була єдина інформація, якою вони володіли, обираючи 1 з 7 претендентів, і в цьому ваша перемога».

За результатами таємного голосування членів журі призерами ІІІ Відкритого студентського конкурсу з живопису «Срібний мольберт» стали:

У номінації «Міський пейзаж»:

– Банкуті Герго (Будапештський університет образотворчого мистецтва);

– Бєлей Богдан (Львівська національна академія мистецтв);

– Копанський Юрій (Національна академія образотворчого мистецтва і архітектури, м. Київ).

У номінації «Портрет»:

– Католик Богдан (Харківське державне художнє училище);

– Годван Тарас (Закарпатська академія мистецтв, м. Ужгород);

– Божко Євгенія (Одеська державна академія будівництва та архітектури, м. Київ). 

У номінації «Імпровізація»:

– Годван Тарас (Закарпатська академія мистецтв, м. Ужгород);

– Орлов Євгеній (Національна академія образотворчого мистецтва і архітектури, м. Київ);

– Банкуті Герго (Будапештський університет образотворчого мистецтва, м. Київ).

Спеціальні премії від партнерів конкурсу отримали:

– від Закарпатської академії мистецтв – Штепура Олена (Національна академія образотворчого мистецтва і архітектури, м. Київ);

– від компанії Royal Talens – Божко Євгенія (Одеська державна академія будівництва та архітектури).

– від арт-резиденції «Великий Перевіз» призерами стали Єсакова Софія (Національна академія образотворчого мистецтва і архітектури, м. Київ), Суш Зорян (Івано-Франківський університет права ім. Короля Данила Галицького), Годван Тарас (Закарпатська академія мистецтв, м. Ужгород).

– від фундації культурних ініціатив ArtHuss – Бєлєй Богдан (Львівська національна академія мистецтв);

– від інформаційного порталу ArtsLooker – Метелін Денис (Українська академія друкарства, м. Львів);

– від резиденції Петра Ряски «Вибачте, номерів немає» – Банкуті Герго (Будапештський університет образотворчого мистецтва);

– від Української транспортної страхової компанії UTICO – Коцогуб Микола (Харківська державна академія дизайну і мистецтв), Гафинець Ангеліна (Закарпатська академія мистецтв, м. Ужгород), Леонець Ярослав (Харківська державна академія дизайну і мистецтв).

– від дизайн-студії Sergey Makhno Architects – Шевчук Захар (Національна академія образотворчого мистецтва і архітектури, м. Київ), Щербина Поліна (Національна академія образотворчого мистецтва і архітектури, м. Київ), Банкуті Герго (Будапештський університет образотворчого мистецтва).

–  від арт-резиденції Тараса Табаки – Орлов Євгеній (Національна академія образотворчого мистецтва і архітектури, м. Київ) та Штепура Олена (Національна академія образотворчого мистецтва і архітектури, м. Київ).

– від галереї сучасного мистецтва Voloshyn Gallery – Годван Тарас (Закарпатська академія мистецтв, м. Ужгород) та Банкуті Герго (Будапештський університет образотворчого мистецтва).

– від Фонду Анатолія Криволапа – Шевчук Захар (Національна академія образотворчого мистецтва і архітектури, м. Київ).

– від куратора мистецьких проектів Ігоря Абрамовича – Орлов Євгеній (Національна академія образотворчого мистецтва і архітектури, м. Київ), Бурда Яків (Київський державний інститут декоративно-прикладного мистецтва і дизайну ім. М. Бойчука) та Банкуті Герго (Будапештський університет образотворчого мистецтва).

Головною інтригою заходу стало вручення Гран-прі від засновників конкурсу. Вручали нагороди Роберт і Наталія Бровді, член журі Сергій Святченко та партнер нагороди – директор по Західній Україні «Кий Авіа» Анна Шаркова. Отже, гранти на подорож до одного з культурно-мистецьких центрів Європи й відвідання всесвітньовідомих  музеїв та галерей отримали учасники:

– Сироткіна Вероніка (Національна академія образотворчого мистецтва і архітектури, м. Київ) відвідає Більбао (Іспанія);  

– Некраха Ігор (Харківська державна академія дизайну і мистецтв) поїде до Риму (Італія);

– Шевчук Захар (Національна академія образотворчого мистецтва і архітектури, м. Київ) побачить музеї та галереї Парижа (Франція).

Редактор інформаційного партнера конкурсу – журналу «Образотворче мистецтво» Ольга Собкович відзначила роботи Божко Євгенії (Одеська державна академія будівництва та архітектури), Штепури Олени (Національна академія образотворчого мистецтва і архітектури, м. Київ), Корабельнікова Сергія (Національна академія образотворчого мистецтва і архітектури, м. Київ), Мельник Кристини (Національна академія образотворчого мистецтва і архітектури, м. Київ) та Орлова Євгенія (Національна академія образотворчого мистецтва і архітектури, м. Київ). Фото робіт цих молодих митців будуть надруковані у журналі «Образотворче мистецтво».

Усі конкурсанти також отримали від засновників «Срібного мольберта» дипломи учасників та цінні подарунки (футболка, набір книг «Ukrainian Art Book» від Фонду культурних ініціатив ArtHuss, а також художні каталоги класиків закарпатської школи живопису А. Ерделі та Й. Бокшая). Набори фарб від компанії Royal Talens учасникам надішлють додатково. Конкурсні роботи будуть надруковані у художньому каталозі та експонуватимуться на виставках.

Як раніше інформувало Закарпаття онлайн, засновниками Brovdi Art і, відповідно, організаторами Всеукраїнського студентського конкурс з живопису «Срібний мольберт» та анонсованої виставки є "китайський олігарх" Роберт Бровді з дружиною Наталією.

Водночас, формуючи в зазначений спосіб імідж мецената, Р.Бровді є власником щонайменше двох зруйнованих пам'яток обласного центру Закарпаття - готельно-ресторанного комплексу "Корона" та готелю і ресторану "Червена ружа" (інші історичні назви - "Київ" і "Берчені").

Оскільки Р.Бровді вважається одним із донорів політичної партії "Народний фронт", якій за квотою внаслідок коаліційних домовленостей передано владу на Закарпатті, правоохоронні органи, зобов'язані діяти відповідно до чинного законодавства, в цих випадках демонструють злочинну бездіяльність.

Як наслідок, пам'ятку "Корона" зруйновано повністю і на її місці збудовано бетонну споруду за принципом фасадизму, а до споруди "Червеної ружі" привернула увагу спільнота Save Uzhhorod у зв'язку з руйнуванням первісного, історичного вигляду пам'ятки облаштуванням недоречних вікон-люкарен.

Нещодавно, під тиском громадськості, за фактами пошкодження кінотеатру "Ужгород" і будівлі ресторану "Червена Ружа" розпочато досудове розслідування.

У зв'язку з тим, що у контексті руйнування історичного кінотеатру авторства відомого чеського архітектора Людовіта Оелшлегера "випливло" прізвище соратника Р.Бровді Івана Волошина, громадськість схиляється до того, що Р.Бровді має відношення до руйнування і цієї пам'ятки загальноєвропейського значення.

Тобто, за формуванням іміджу мецената насправді мають місце дії протилежного, руйнівного і, по-суті, трагічного для Ужгорода характеру. 

15 жовтня 2017р.

Теги: Бровді, Срібний мольберт, Brovdi Art, Волошин, Корона, Червена ружа

Коментарі

Оксана 2017-10-26 / 19:48:09
Червену Ружу ще можна спасти, ці жахливі вікна-бліндажі можна зобов'язати знести

ужгородець 2017-10-26 / 18:03:00

Бггг, от і здобув Бровді геростратову славу, руйнуючи місто, та ще й не розуміючи цього. Яке ж воно убоге та обмежене. Та ще й зкорефанився з упоротим Волошиним.

Прекрасний дует вийшов. Гопники в анцугах. Дрім тім. Тупий та ще тупіший.

Тільки от ці двоє в житті нічого не досягли. Не стали ні успішними діячами мистецтва, ні бізнесменами. Красти та віджимати, а потім вкладати бабки в цеглу та цемент - це ще не бізнес.

Просто два дебілкуватих покидька з грошима ))



1937 2017-10-25 / 11:38:04
Эти два урода, Бровди и Волошин,с уничтожением "Короны"и " Червеной Ружи" уничтожили ещё один исторический памятник, которым так гордился Ужгород и который так любили ужгородцы и гости города и который проектировал САМ МАССАРИК- это выход с пешеходного моста собственно в город. который назывался Греческое патио(дворик), а теперь смело можно назвать БровдиевскоВолошинским уродством. Горько, но бандит бандиту равно как идебилл дебиллу глаз не выклюнет.

шоні 2017-10-24 / 23:32:10
битанґа міг би хоть ґаті собі нормальні зшити, а то стоїть, як дітвак із дитбудинку

Наталка Майстренко 2017-10-24 / 23:03:26
Ну, що ж, вітаю всіх, хто в це вступив...

НОВИНИ: Культура

10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
10:12
/ 1
У четвер відбудеться концерт Закарпатського народного хору "Загуди ми, гудаченьку"
11:08
Закарпатська філармонія запрошує на концерт "Музичне мереживо бароко"
05:09
У коледжі мистецтв ім.А.Ерделі провели конкурс дитячого малюнку
17:34
/ 1
В Ужгороді відбудеться "вуличний" поетичний марафон
20:11
До Дня Валентина в Ужгороді відбудеться романтичний вечір "Любов в опері"
03:44
/ 2
Кошиці, Пряшів і Михайлівці
11:06
У Румунії вийшла книжка про князя Корятовича
18:00
В Ужгородському замку "камерно" виставили "Художню спадщину Імре Ревеса на Закарпатті"
17:48
/ 2
"Жадан і Собаки" відвідають Ужгород і Мукачево в межах Благодійного зимового туру
» Всі новини