Поліція – "невідомі" влаштували у барі погром, "Карпатська Січ"– це була реакція на жорстоке побиття побратима (ФОТО, ВІДЕО)

"Закарпаття онлайн" ексклюзивно отримало інформацію про причини резонансного конфлікту від іншої його сторони – керівника "Карпатської Січі" Тараса Деяка

Поліція – "невідомі" влаштували у барі погром, "Карпатська Січ"– це була реакція на жорстоке побиття побратима (ФОТО, ВІДЕО)

Сьогодні в деяких закарпатських ЗМІ з'явилася інформація і відео, в яких йшлося про силовий конфлікт за участю членів організації "Карпатська Січ". Розповсюджені відео і інформація викликали більше запитань, аніж дали відповідей з приводу того, що відбулося насправді.

Як інформує на своїй сторінці Управління патрульної поліції Ужгорода і Мукачева, "вночі, близько 2:00, патрульні отримали виклик про те, що в одному з розважальних закладів Ужгорода невідомі виламують ногами двері та погрожують іншим відвідувачам.

За словами заявниці, нападники намагалися проникнути всередину, при цьому погрожуючи фізичною розправою та на заваді їм став один з присутніх, який утримував вхід.

Вчинивши погром у закладі чоловіки покинули місце пригоди. 

Передавши орієнтування усім екіпажам, по гарячих слідах, патрульним вдалося знайти та затримати підозрюваних.

Під час затримання правопорушники агресивно поводилися, чинили активний опір та погрожували фізичною розправою інспекторам патрульної поліції у подальшому. У ході поверхневої перевірки у них знайшли предмети схожі на ножі та балончики зі сльозогінним газом.

Характер скоєних правопорушень передбачає кримінальну відповідальність за статтями 296, 263, 342 та 125 ККУ, тому деталі події з’ясовують слідчі."

Редакції Закарпаття онлайн вдалося додзвонитися до одного з учасників конфлікту – очільника організації "Карпатська Січ" Тараса Деяка і взяти ексклюзивний коментар з цього приводу.

Як повідомив Т.Деяк, приводом до конфлікту стало жорстоке побиття їхнього побратима окремими відвідувачами вказаного закладу. З його слів, того били навіть стільцем по голові, у підсумку чого медиками довелося накладати на рани на голові 6 швів. Коли побратими, які, зі слів Т.Деяка, перебували неподалік, поблизу 1-ї школи, побачили скривавленого товариша, вони кинулися шукати його кривдників.

Те, що відбувалося в зазначеному закладі далі, видно на відео.

Т.Деяк називає конфлікт провокацією і вказує на те, що не публіковано відео тієї частини, де йдеться про побиття товариша. І наголошує на тому, що коли його і його товариша, мешканця села Кам'янське на Іршавщині Богдана Чедрика, вже затримала поліція, до них підходив один з провокаторів і неодноразово повторював: "Ну що, патріотікі, попалися?!", та "Ну що, "Карпатска Січ", тепер вам п***а". Те, що серед "опонентів" справді були особи, що поводилися провокативно, видно з відео з затримання, що його опублікувало Мукачево.нет.

Зі слів Т.Деяка, учасників конфлікту з протилежного боку правоохоронці не затримували.

На те, що ситуація справді була певною мірою провокативною, вказує той факт, що відео і світлини з місця події, які односторонньо висвітлюють конфлікт, ще до офіційного висвітлення події опинилися в розпорядженні одного з "жовтих" закарпатських ЗМІ, "русинсько" орієнтації.

Варто пам'ятати, що цей конфлікт відбувся на тлі угорсько-українського політичного протистояння щодо мовних аспектів закону про освіту і точно буде використаний для нагнітання ситуації.

05 жовтня 2017р.

Теги: Карпатська Січ, Тарас Деяк, конфлікт

Коментарі

Graff Ostick 2017-10-12 / 16:33:13


Подавайте заяву в поліцію або, як мінімум, пишіть такі речі під власними іменем-прізвищем, щоб у випадку, якщо таке справді мало місце, поліція могла відкрити кримінальне провадження.

А просто анонімного обливання брудом опонентів тут не буде. Сайт Закарпаття онлайн - не помийниця.

Коментар видалено. Адмін


Свалява онлайн 2017-10-08 / 20:56:55
Не можна однобоко оцінювати ситуацію.
конфлікт - був, бійка - була; але зважте підстави, хто і на кого напав
комуністи побили українського націоналіста, що тут ще говорити.

Із Рахова 2017-10-08 / 13:58:28
Цікаво що б робили всі ті коментатори як би їхнього друга побили..закрили б на це очі?

Яна 2017-10-08 / 06:57:56
Коментатори, які пишуть різну дурницю в стилі "п'яна бикота" "мразі" і тд, впевнена на 100% що при особистій зустрічі в очі ці слова ви б ніколи не сказали, тому що все що лише ви можете це сидіти і строчити коменти.Повністю підтримую хлопців з КС, за своїх треба вбивати!

Rey Barrett 2017-10-07 / 21:46:03
Наконецто эту богодельню хоть немного покошмарили. Неоднократно видел какой контингент быдло-наркоманов заходили и шнырялись непосредственно в баре. Парням из Карпатской Сичи респект и удачи

Стелсс 88 2017-10-07 / 20:55:40
А шавкани бля і за екрана телефона всі блять геройчики так ви вийдіть на мітинг проти хлопців там і поляжете хлопці впевнено ведуть боротьбу проти вас !!!!

просто Коля 2017-10-07 / 20:47:15
Хлопці підлікуйтесь, кривдники мають бути покарані, шавки, ліберали, диванні воїни, просто конч..ні люди по скиглять і перестануть, не звертайте увагу, ОДИН ЗА ОДНОГО СТОЇТЬ!!

Мордор23 2017-10-07 / 20:43:16
Чому зараз всі дивляться тільки на цю ситуацію чому ніхто не згадає як ті хлопці в свої 19 років поїхали на війну на майдан
Якщо покопатися в, інтернеті там є інтервю Т деяка назва (коли україна в серці) як хлопці не шкодуючи своєї репутації на 8 березня розігнали тих феменісток ви просто згусток тих людей які сприймають в свій сухий мозок ворожливу інфу почитайте інтернет про хлопців ви знайдете багато цікавої інформації і думаю зміните свою думку про тих хлопців

Серджіо 2017-10-07 / 20:35:44
А звідки у бандерівському кублі могла взятися Січ??? Ці гуцули с покон віку служили як не австріякам так ляхам, у кращому випадку в опришки йшли та лазили по своїй Говерлі і обкрадали подорожніх... Ниці і убогі гуцули, сором їм, ні якого біса примазуватися до історії нашої України!

КС 28 2017-10-07 / 20:05:44
1. Ужгород віднедавна став потерпати від поширення лівацтва та інших шкідливих для мізків і здоров'я поглядів. Це все спричинено грантами з ЄСівських фондів, які дають можливість деяким персонажам спокійно жити й відпочивати щовечора по барах без стабільної роботи, а також післямайданівською пропагандою, яка поширює ті самі погляди. Заклад "Бар 13" через невідомі нам причини став одним з найулюбленіших місць збору молоді сумнівних поглядів та переконань, а також громадських "діячів", котрі вносять розруху та ідеї розпусти у традиційне українське суспільство, непогано на цьому заробляючи.
2. На рахунок самої ситуації. Ми вже давали пояснення подіям, що стались. Повторимось: ми завжди реагували й реагуватимемо на побиття чи агресію до наших товаришів. Не лукавитимемо : винними були обидві сторони, місцеві ЗМІ ж виставляють винними тільки нас, хоча ще кілька днів/тижнів тому висвітлювали наші виховні/благодійні акції.
3. Поліція показала себе з класичної сторони. Прибувши на місце конфлікту, вони одразу накинулись на бійців Карпатської Січі і навіть пальцемм не зачепили тих, хто жорстоко побив нашого хлопця. А ось лідера Карпатської Січі Тараса Деяка було навпаки - неправомірно та цинічно побито і закуто в кайданки на землі, після чого "нові" копи без належних підстав почали порпатись в його речах посеред міста, не звертаючи уваги на нападників, що бігали навколо та глузували з лежачого на землі в наручниках опонента. (Враження, ніби вони знали, що не понесуть ніякої відповідальності).
4. Реакція на банальну бійку, які часто трапляються в нашому, виявилась м'яко кажучи скандальною. Всі, кому наша діяльність чи позиція тим чи іншим чином заважала, одночасно згрупувались проти нас. Представники поліції, ліберали, прибічники старої влади, системи, сепаратизму, як один почали писати неправдиву інформацію про цю подію. Деякі люди, які є офіційними особами, знаючи українське законодавство, вже називають наших бійців винними, хоча нашій стороні не те що не було висунуто ніяких звинувачень - нас навіть не було визнано свідками, але звісно ж деякі "експерти" вирішили раніше за суд чи слідство, хто має бути винним.
Через те, що ми здобували та захищали справедливість, ми стали небажаними для багатьох груп людей, які знайшли в цьому інциденті шанс для того, аби лити бруд на наш рух та й навіть старатись обмежити свободу нашим бійцям.
5. На теперішній момент наш товариш перебуває в місцевій лікарні з серйозними пораненнями та ушкодженнями голови. Тих, хто зробив це з ним, не звинувачують ні в чому, адже це не є вигідним. Ми віримо в те, що свідомі люди та особливо наші прихильники будуть читати правду, а не бруд ЗМІ чи фейсбуку і не стануть змінювати свою позицію через інформаційну війну проти нашого руху.

Аля 2017-10-07 / 02:18:02
ДИМУ БЕЗ ВОГНЮ НЕ БУВАЄ!
Не просто так вдерлися в це кафе!
Фігові ліберало-коментатори (не всі).

Провірка 2017-10-06 / 16:24:06
ця звірота має сидіти

Микола 2017-10-06 / 16:05:39
То що деякі пацани з Карпатської січі воювали - честь і хвала їм, але то не означає що їм все дозволено! Бикота ходить в камуфляжах по городі , вночі бандами, займаються безпредєлом...

О.Д. 2017-10-06 / 12:36:51
Я їм - як кістка в горлі)

пенсіонер 2017-10-06 / 12:33:20
Я не знаю хто ці побратими чи патріоти. Але скількі скотів тут загавкало. Сидять мудаки за 1 км. від війни жеруть, що їм із писків випадає і гавкають наліво і направо. Накралися, набили жеби за рахунок контрабасу, хабарів, вирубки лісів та дерибану земель і чешуть та обсирають тих хто воював чи воює на сході. Не знають лиш одного, що поки там хтось гине, патріот чи не патріот, ви маєте можливість дальше жерти і красти. А от якщо б прилізла сюди монголо-кацапська орда, пішли б по жіночому дітородному органу ващі статки, ваші маєтки та бізнес, як колись все пішло по п..і, після приходу в Закарпаття славної Червоної Армії. Хто був заселений в центрі Ужгорода, а хто переселений до Сибіру, попитайте старих людей, вони вам підскажуть, у тому числі і мадярам.

Українець 2017-10-06 / 11:41:58


Хамство і використання ненормативної лексики. Коментар видалено. Адмін


... 2017-10-06 / 10:12:36


Тролінг. Коментр видалено. Адмін


Цибік Іван Суддя з Березного 2017-10-06 / 10:09:24
То всьо херня тот скандал. Якби я бов суддя то я би то скоро розрулив і всіх би посадилі бо я мент. а не суддя по натурі

Цибік Іван Суддя 2017-10-06 / 10:05:40
Вугналі ня з березнянського суда як пса. Хотівім дальше красті та й нич з того. Незнаву ці ся без пинзії не лишу. З стажом надуривім усіх. Я продажний суддя

Копча 2017-10-06 / 09:23:18
Ого як бомбануло у твоїх "друзів" Олеже )))

НОВИНИ: Кримінал

17:47
Занизивши митну вартість, житель Львівщини на кордоні з Угорщиною "позбувся" трактора, вартістю 1,5 млн грн
11:07
Житель Середнього Водяного на Тячівщині п'яним викрав авто сусіда і скоїв на ньому дві ДТП
01:16
Ужгородець погрожував свої дружині гранатою
20:47
/ 2
38-річний мукачівець протягом року розраховувався за покупки карткою, загубленою пенсіонером
19:41
/ 2
У Нижніх Воротах зіткнулися мукачівська BMW та івано-франківське Renault, водій останнього загинув
14:05
Житель Туриці, що на Ужгородщині, зберігав вдома дві бойові гранати
22:50
У жителя Буштина під час обшуку вилучили майже 1кг марихуани
22:47
Мешканцеві Родниківки на Мукачівщині, який підпалив будинок дружини через образу, присудили більше 5 років тюрми
15:50
Справу учасників "смертельної" масової бійки у Підвиноградові скеровано до суду
14:01
В Ужгороді водій, зупинений патрульними, швидко купив і хильнув алкоголь, аби приховати "п'яне" водіння
20:56
/ 3
У Берегові злочинна група відбирала майно в самотніх осіб літнього віку
20:31
На під'їзді до кордону затримали чотирьох чоловіків, що планували нелегально потрапити до Румунії, та двох закарпатців-переправників
15:57
На кордоні з Угорщиною у китайському вантажі виявили "зайві" електроскутери
21:52
/ 2
Через тайник з сигаретами житель Підвиноградова позбувся в ПП "Дякове" свого "Пежо"
11:15
/ 1
На Закарпатті викрили підприємця з Харкова, який хотів вивезти пшеницю в ЄС без ліцензування
22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
/ 2
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
» Всі новини