Постійні комісії Закарпатської облради сьогодні ознайомлювалися з матеріалами чергової сесії

Сьогодні, 10 січня, згідно з регламентом роботи облради, відбулося спільне засідання 12 постійних комісій обласної ради V скликання (постійну комісію з питань бюджету очолює Федір Харута, з питань розвитку продуктивних сил, виробничої інфраструктури, банківської діяльності та інвестицій – Василь Лінтур, з питань транскордонного співробітництва – Елемир Кевсегі, з питань управління майном та приватизації – Іван Йовбак, з питань територіального та земельного устрою, агропромислового комплексу і розвитку села – Віктор Трикур, з питань законності і правопорядку – Антон Зелінський, з питань освіти, науки, культури, духовності, молодіжної політики, фізкультури і спорту, нацменшин та інформаційної політики – Ільдіко Орос, з питань охорони здоров’я – Василь Русин, з питань праці, зайнятості та соцзахисту населення – Олег Адамчук, з питань екології та використання природних ресурсів – Орест Туркевич, з питань розвитку туризму та рекреації – Василь Швардак, з питань регламенту, депутатської етики та адміністративно–територіального устрою – Мирослава Каламуняк).

Постійні комісії Закарпатської облради сьогодні ознайомлювалися з матеріалами чергової сесії

Зважаючи на важливість питань, які передбачено винести на пленарне засідання 14 сесії облради, депутати вирішили проекти рішень розглянути на спільному засіданні. За співголовуванням Федора Харути та Василя Лінтура депутати обговорили проекти всіх рішень. Серед них – проект рішення про Програму економічного і соціального розвитку області на 2008 р., де з урахуванням загальнодержавних пріоритетів, оцінки конкурентних переваг, обмежень і проблем визначені першочергові цілі розвитку регіону та шляхи їх вирішення. Його представив депутатам, а також інформував про виконання аналогічної програми за 2007 р. начальник головного управління економіки ОДА Віктор Погорєлов.

Відтак постійні комісії обговорили проект рішення про Програму підтримки фермерських господарств області на 2008–2012 рр., яку презентував начальник головного управління агропромислового розвитку ОДА Іван Паук. Мета Програми, як зазначив відтак Іван Федорович, – здешевлення кредитних ресурсів фермерським господарствам області за рахунок коштів обласного бюджету шляхом щорічного відшкодування частини відсоткової ставки за залученими ними короткостроковими, середньостроковими та довгостроковими кредитами, отриманими в комерційних банках та короткостроковими кредитами, отриманими в кредитних спілках, яка не відшкодовується за рахунок коштів державного бюджету, що сприятиме нарощуванню виробництва продукції тваринництва і рослинництва, підвищенню родючості ґрунтів, забезпеченню населення робочими місцями на основі ведення фермерськими господарствами ефективного господарювання.

Інші два проекти рішень – про Програму діяльності Асоціації народних депутатів Закарпаття всіх ланок попередніх скликань на 2008 р, якою передбачено об’єднати зусилля всіх народних обранців краю на створення умов для ефективного використання інтелектуального потенціалу на благо рідного краю, а також Програму підтримки громадських організацій області, які потребують соцзахисту на 2008 р., – представив начальник управління з питань внутрішньої політики ОДА Василь Цебрик. Присутні члени постійних комісій також внесли зміни до Програми розроблення Регіональної схеми інженерного захисту від підтоплення територій міст і селищ Закарпатської області та до Регіональної програми земельної реформи в Закарпатській області на 2006–2012 рр. ( зі змінами від 23 жовтня 2007 р.).

Особливо діловим, активним і принциповим було обговорення проекту рішення „Про обласний бюджет на 2008 р“., прогнозовані показники якого визначені на основі принципів, встановлених Конституцією України, Бюджетним кодексом України, Законом України „Про Державний бюджет України на 2008 р. та про внесення змін до деяких законодавчих актів України“, іншими нормативно–правовими актами. З детальною інформацією щодо того, як і з чим господарюватиме область у ц.р. виступили начальник головного управління ОДА Петро Лазар та голова бюджетної комісії облради Федір Харута, зазначивши, що головне завдання органів виконавчої влади та місцевого самоврядування у 2008 р. є створення умов для забезпечення сталого економічного зростання на основі ефективного функціонування реального сектору економіки, підтримка та розвиток пріоритетних сфер діяльності, малого підприємництва, зниження соціально–економічних міжрегіональних диспропорцій та ряд інших. Так, прогнозується, що валова додана вартість зросте проти очікуваного у 2007 р. на 5,0 відс., обсяг виробництва продукції промисловості – на 9,0 відс., середньомісячна заробітна плата працівників, зайнятих в галузях економіки, складе 1210,0 грн., що на 17,0 відс. вище 2007 р.

Депутати внесли ряд пропозицій до даного проекту і вирішили подавати їх у відповідну постійну комісію для вивчення, узагальнення з урахуванням при подальшій роботі. У засіданні постійних комісій взяли участь заступники голови облради – Михайло Мартин і Василь Брензович, а також начальники відповідних управлінь ОДА.

Анна Романенчук, сайт Закарпатської обласної ради
10 січня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

11:22
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
11:17
/ 1
У Берегові діти принесли додому з річки стару протитанкову міну
10:45
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Михайлом Козаком
10:35
/ 3
Сьогодні, в четвер, у Буштині попрощаються з Героєм Іваном Рущаком
11:29
/ 7
Державний "Ощадбанк" долучиться до приватного нищення унікального високогір'я Карпат вітряками
» Всі новини