Москаль блокує на Закарпатті новий телеканал Віктора Балоги

Головна фобія «генерал-губернатора» допомогла журналістам «Закарпаття онлайн» з’ясувати інформацію, користуючись відкритими джерелами

Москаль блокує на Закарпатті новий телеканал Віктора Балоги

Учора, 12 вересня, прес-служба Закарпатської ОДА розповсюдила в закарпатських засобах масової інформації повідомлення під заголовком «Москаль: «Нацрада з питань телебачення має слідкувати за дотриманням законності в сфері телерадіомовлення, а не нав’язувати кабельним операторам окремі телеканали». Попри те, що відповідний текст надіслано з офіційної електронної адреси прес-служби Закарпатської ОДА, його, всупереч усталеній практиці, не розміщено на офіційному сайті Закарпатської ОДА. Натомість, її оприлюднено на особистому сайті Геннадія Москаля.

У тексті з облдержадміністрації, що його, практично, через відсутність конкретики та розмитість формулювань, не зрозуміли не тільки читачі, але й самі закарпатські журналісти (які, попри те, поширили його у своїх виданнях без жодних уточнень), йшлося про те, що «до голови Закарпатської ОДА звернулися одразу кілька кабельних операторів, що діють в області, з проханням вплинути на представника Національної ради з питань телебачення та радіомовлення на Закарпатті, котрий нав’язливо рекомендує їм укладати договори з одним із телеканалів, який навіть ще не почав свою роботу. З цього приводу Геннадій Москаль мав розмову з головою Національної ради Юрієм Артеменком, у результаті якої регіонального представника Нацради попереджено про неприпустимість подібної діяльності».

«Функції Нацради чітко виписані в законодавстві – це нагляд за дотриманням законів України в сфері телерадіомовлення та здійснення передбачених цими законами регуляторних повноважень, – наголосив Г.Москаль. – Ніякого лобізму відносно окремих телеканалів тут бути не може. Якщо ж подібні нав’язливі пропозиції з боку регіонального представника Нацради на Закарпатті повторяться, прошу кабельних операторів одразу звертатися в обласну державну адміністрацію».

Повідомлення видалося нам дивним, а тому редакція Закарпаття онлайн вирішила з’ясувати, про що саме йдеться у цьому випадку.

Насамперед, логічно було припустити, що через найбільшу особисту фобію Геннадія Москаля, а також різко агресивну позицію голови ОДА у цьому питанні та ситуативну відсутність телевізійного потенціалу у одного з ключових гравців закарпатської політики йдеться про телеканал, який може мати стосунок до Віктора Балоги.

Поверхневий пошук в інтернеті вакантних посад працівників, що мають стосунок до телевізійної справи, відразу вивів на практично свіже, 6-денної давності оголошення на сайті Work.ua, в якому справді йшлося про пропозиції по відповідних вакантних посадах у Мукачеві. Як з’ясувалося, такі працівники потрібні ТОВ «Сіріус Медіа Продакшн».

Наступне уточнення вже у власних джерел  підтвердило, що вказане підприємство справді має стосунок до Віктора Балоги, та що саме про нього йшлося в дивному, неконкретизованому коментарі Г.Москаля. А скаржниками «генерал-губернатору» ймовірно є оператори кабельного телебачення, власники яких є акціонерами дружнього Г.Москалеві телевізійного проекту Віктора Медведчука «Перший кабельний» – мукачівське ТОВ «ДВС-САТ», ТРК «Виноградів ТВ» і ужгородське ТОВ СМП "ТЕВІАНТ".

Як стає зрозуміло з оголошення на Work.ua, попередньо працівникам мукачівського «Сіріуса» пропонуються однакові ставки зарпплат – 8 000 грн.

Подальшу інформацію про нову телекомпанію можна отримати з промо-ролика на вказаному в оголошенні її веб-сайті. Сам сайт, щоправда, ще перебуває в режимі розробки і, як вказує лічильник, планує бути завершений через 78 діб. Ймовірно, цю дату умовно слід вважати і певним дедлайном по запуску самого проекту мультимедійної платформи «Сіріус», який, за словами Г.Москаля, «навіть ще не почав свою роботу».

Як стає зрозуміло, проект передбачає, зокрема, мовлення для національних меншин, що враховуватиме специфіку багатонаціонального Закарпаття.

Поряд із розвитком бази на Закарпатті передбачається також створення телевізійної студії з центром у Києві.

За своїм наповненням медіа-платформа  «Сіріус» планується як канал з інформаційно-пізнавальним та культурно-просвітницьким змістом.

Наголос робитиметься на інформаційне мовлення з блочною ротаційною структурою і постійним оновленням інформації. Інформаційні блоки до 15 хвилин кожний  виходитимуть щогодини, а під завершення дня виходитиме підсумкова інформаційна програма. Передачі культурологічної, просвітницької та пізнавальної тематики транслюватимуться між випусками новин.

Як наголошується, контент медіа-платформи «Сіріус» складатиметься не тільки за рахунок власного продукту, але й з урахуванням обмінного, або придбаного продукту.

Детальніше з проектом можна ознайомитися в ролику на сайті www.sirius-tv.org

Так чи інакше, варто розуміти, що вчорашній коментар Г.Москаля кладе початок жорсткому протистоянню в плані реалізації цього проекту і чинний голова Закарпатської ОДА докладе усіх зусиль і залучить усі свої зв’язки, аби намічене командою В.Балоги залишилося виключно в планах, або, принаймні, було звужене до мінімальних об’ємів.

Що буде протиставлено в цьому плані його опонентами, стане зрозуміло вже найближчим часом.

13 вересня 2017р.

Теги: Сіріус, телебачення, Балога

Коментарі

Іршавчанин 2017-09-15 / 00:08:20
Конкуренція це рушій прогресу та вдосконалення

... 2017-09-13 / 12:02:40
Ще один канал для пропаганди

НОВИНИ: Політика

11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
22:16
/ 31
В Ужгороді "слуги" "протиснули" призначення керівником комунального парку "ріднозакарпатського" "опоблоківця" Молнара
15:21
/ 5
"Ужгородець" Шуфрич отримав нову підозру – за фінансування Росгвардії у Криму
» Всі новини