Багатії та злидарі Ужгородської міської ради

В Ужгородській міській раді 12 мільйонерів. Та є такі, хто знаходиться за межею бідності. Депутат Прозор з "Відродження" живе за рахунок тещі. Депутат Білонка за рік заробив 1 грн

Багатії та злидарі Ужгородської міської ради

Хто заробляє “лише 50 тисяч доларів на рік”?

Найбільше у 2016 році заробив депутат від ВО “Батьківщина” Сергій Шанта. Дохід склав понад 4,2 млн грн. Шанта займається бізнесом, пов’язаним із обробкою та продажем деревини.

"Так, 4,2 мільйони, я займаюсь бізнесом і сплатив всі податки від доходу до бюджету", - коментує Шанта.

Понад 3 млн грн склав дохід депутата “Європейської партії України” Анатолія Ковальського. Майже половину склали доходи дружини, яка займається фармацевтичним бізнесом. Решту - заробітна плата та повернення коштів із засновницьких фондів підприємств депутата.

Голова фракції “Європейської партії України” Іван Волошин задекларував дохід у понад 1,3 млн грн. Проте сам він не заробив за рік жодної копійки - вся сума - дохід від підприємницької діяльності громадянської дружини.

"Такі "великі надходження" це лише 50 тис. дол. (в рік), в середньому 4000 дол. на місяць! Я підприємець з 2001 року", - коментує Волошин.

Іван Якубик з фракції “Відродження” задекларував доходів на понад 1,1 млн грн. Депутат займається ресторанним бізнесом, що склало більшу частину сімейного доходу. Проте дружина, керівник компанії “АВЕ Ужгород” заробила за рік понад 300 тис. грн.

"Ви зазначили доходи всієї моєї сім'ї: і заробітну плату моєї дружини і стипендію сина. Що стосується моїх доходів, то я приватний підприємець більше 15-ти років. Побудував власні приміщення, які здаю в оренду більше трьох років та займаюсь власним гриль-баром. На всі мої доходи здана звітність в податкову та сплачено податки", - зазначає Іван Якубик.

Олена Камінська з БПП заробила за рік майже мільйон гривень. Проте основним місцем роботи депутатки є обласний центр дитячої та юнацької творчості. Найбільше Камінська заробила, займаючись підприємницькою діяльністю.

"Там все написано в декларації - де я працюю, ким я працюю, мої доходи і де я маю яку собствєнность, - коментує Камінська. - Якщо ви знаєте, є така студія сучасного танцю “Бліц” у нас в Ужгороді. Я її керівник. На мене просто пишуться всі гроші, на жаль, в декларації не вказана витратна частина.

Всього на 12 тис. менше заробив у 2016 році колега по фракції Роман Богуславський. У лютому 2016 року депутат зареєструвався як підприємець.

"Цe річна сума. Щоб уявити місячний дохід, її щe трeба розділити на 12. Я працюю з кримінальним правом і вважаю сeбe хорошим юристом, а тому і ціну за свої послуги визначаю нe найнижчу. Мeншe, ніж за суму, eквівалeнтну 100 дол. США на годину, я нe працюю. Загальнe навантажeння - приблизно 35-40 годин на місяць. Звідси і сума, - коментує Богуславський.

 Чому ужгородські депутати живуть за рахунок тещі та в кредит?

Два депутати Ужгородської міськради задекларували “нульові” доходи. Ще три заробили менше прожиткового мінімуму для їхніх сімей.

Віктор Любар з фракції “Патріот” не заробив за 2016 рік жодної копійки. Попри те, в декларацію депутат вніс юридичну компанію ТзОВ “Вікправант”, власником якої він є. Цьогоріч, 18 травня дружина Віктора Любара виступила на сесії Ужгородської міськради із заявою про складення ним повноважень у зв’язку із сімейними обставинами. Міський голова Богдан Андріїв заявив, що застосує право “вето”, оскільки не впевнений, що підпис під заявою належить Любару.

Депутат із партії “Відродження” Євген Прозор теж не задекларував жодної гривні доходів чи заощаджень. Проте це не завадило йому в 2016 році придбати 3 земельні ділянки та квартиру. На початку минулого року у Прозора стріляв невідомий, у відповідь депутат стріляв із власної зброї.

"Работы пока нет у меня. Жена, тёща помагают", - коментує Прозор, який одразу кинув слухавку.

Попри повну відсутність грошей, Прозор активно фінансує спортивні змагання з боксу для дітей, розвиток спорту в Ужгороді та відкриває дитячі майданчики та є головою наглядової ради благодійного фонду з розвитку єдиноборств на Закарпатті.

Представник БПП “Солідарність” Володимир Білонка заробив за рік меше 13 тис. грн як учитель у школі. І аж 1 грн як дохід від підприємницької діяльності. У депутата є дружина та донька.

"Бо там не можна було якоби писати “ноль”, бо програма не пускала, - коментує Білонка, - На тот період я не здійснював підприємницьку діяльність. В цьому році я вже здійснюю нормально. Діяльність в сфері відпочинку і розваг - музичне обслуговування різного роду заходів".

Сергій Фінт з фракції “Єдиний центр” доходів у 2016 році не мав. Заробляла лише дружина, яка працює в Ужгородській ЦРЛ. Дохід на сім’ю з трьох людей склав трохи більше 45 тис. грн.

Екс-мер Ужгорода Віктор Щадей, який в міськраду пройшов від ВО “Батьківщина”, за минулий рік не заробив жодної копійки. Депутат живе в кредит - майже 79 тис. грн йому надав банк.

"Свого часу я був засновником та головним редактором газети «Місцевий час». Наразі, на жаль, газета вже не випускається, але всі дані Ви можете перевірити в ЄДР. Так само, як і перевірити сплату податків за той період через фіскальну службу", - коментує Щадей.

У кого з депутатів мільйонні статки?

Найбільше заощаджень у Анатолія Ковальського з “Єдиного центру”. Депутату вдалось накопичити понад 12 млн грн. Кошти депутат зберігає готівкою та у статутних капіталах підприємств.

Другий щабель серед найбагатших депутатів посів колега по фракції Сергій Фрінт. Його капітал сягає понад 8,4 млн грн.

"Усі ці гроші отримані від підприємницької діяльності протягом вже понад 20-и років. Я в бізнесі з 1994 року. І ви самі розумієте, що за цей час цілком реально було накопичити таку суму. Плюс були люди, які боргували мені гроші, а потім їх повернули, що також повпливало на розмір накопиченого капіталу. Певний час я також очолював комерційні структури, що також приносило свій прибуток. Зараз я відійшов від цього, - пояснює Фрінт.

Депутат із фракції “Наш Край” Василь Губкович накопичив понад 7,8 млн грн. Гроші, разом із дружиною, зберігають виключно готівкою. вкладають у статутні капітали підприємств і зичать третім особам.

"Діло в тому, що я вас не знаю, я вас не бачу, і відповідати вам в телефонному режимі я шось не маю бажання", - прокоментував Губкович.

Керівник фракції “Патріот” Михайло Чурило володіє заощадженнями у понад 6,6 млн грн.

"З 2004 р. приватний підприємець. Власник декількох приватних підприємств", - коментує Чурило.

"Понад 6 млн грн накопичив депутат БПП “Солідарність” та брат нардепа Валерія Пацкана Дмитро Пацкан. Депутат також тримає гроші виключно готівкою.

"Я в бізнесі з 2000 року. Я завжди здавав декларації приватного підприємця, де зазначено, скільки я заробив, де і скільки податків сплачено. Це заплановані гроші, які я власне відкладав на "чорний день”, - розповідає Пацкан.

Нагадаємо,  Громадський рух ЧЕСНО, окрім аналізу декларацій, здійснює моніторинг звітів партій та витрат ними бюджетних коштів. Також активісти ЧЕСНО протидіють кнопкодавству у ВРУ.

Михайло Джогола, аналітик кампанії “Стеж за грошима” ЧЕСНО
Марина Сташина-Наймет, журналістка для ЧЕСНО
11 вересня 2017р.

Теги: Ужгородська міськрада, депутат, статки, заощадження

Коментарі

Адвокатам 2017-09-18 / 23:49:47
Щодо 100 баксів на годину: тут не стільки понт у заробітках та набивання власної досвіченості, скільки власне фактичне підтвердження "юристом" факту здійснення незаконної підприємницької діяльності, внесення завідомо неправдивих відомостей до декларації та ухилення від сплати податку у крупних розмірах: (Загальнe навантажeння - приблизно 35-40 годин на місяць це близько 1,2 млн. грн. на рік). Явка з повинной?? Не думаву..

Alex 2017-09-18 / 17:26:28
Більшість "бізнесменів"- підставні качки з папіками в парламенті...

Роги і копита 2017-09-16 / 04:28:14
"Голова фракції “Європейської партії України” Іван Волошин задекларував дохід у понад 1,3 млн грн. Проте сам він не заробив за рік жодної копійки - вся сума - дохід від підприємницької діяльності громадянської дружини.

"Такі "великі надходження" це лише 50 тис. дол. (в рік), в середньому 4000 дол. на місяць! Я підприємець з 2001 року", - коментує Волошин."
За всю так звану підприємницьку іяльність не сплачено жодної копійки податків. Вся діяльність так звана підприємницька від волошина збиткова від 2001 року! Виникає питання де взяті гроші на унгварський, апріорі, квартири,машини, поїздки за кордон та кінці кінців гроші на одяг і харчування сім'ї? Бадида може дасть відповідь?

Читач 2017-09-13 / 12:42:14
А за що Волошин тоді Коруну будує? За гроші дружини?

Не лох 2017-09-12 / 21:00:18
Ви думаєте, що всі навкруги лохи??? Не смішіть адекватних людей. Розмістіть цю інфу у Берегівському , або краще - Вільшанському закладі, там, можливо, повірять цим неадекватним звітам. А самі "герої" на фото? Вони тихенько сміються, як лапошать своїх лохів-виборців... Я - не лох!!!

Адвокату 2017-09-12 / 09:45:18
Він писати не вміє,а називає себе адвокатом))) нехай скаже в яких справах кримінальних він працював) Це псевдо юрист,таких багато,як і псевдо активістів!

Адвокат 2017-09-12 / 06:00:58
Цікава інфо. Знаний юрист і100 баксів в час. Щось не чути і не видно цього юриста в справах. Де ДФС?

Депутат 2017-09-11 / 23:46:12
Щадей пі.....С, незаконно підписав за хабар від депутата хабарника волошинав 50 тисяч зелених як в.о. Мера погодження про перепродаж корони за 1 мільйон гривень. А депутатами нічого не відлистав. Криса!!

Місцевий патріот 2017-09-11 / 22:57:54
А за що живе щадей ні роботи ні двора ні кола одні кредити за то на машині їздить та роздор і війну по Ужгороду робить ходяче брехло лиш би паплюжив всіх а сам Корону продав і за плечима ні сімї ні радості від дітей

555 2017-09-11 / 22:39:11
І сміх і гріх.

Сидять і чекають коли зайде за правильні рішення сесії

читаттелю 2017-09-11 / 22:29:36
Ці картинки якраз показують "нетрудові" доходи )

Вуву 2017-09-11 / 21:55:11
Губкович ... Подібний до римського імператора Тіберія ... Масна мармиза а ж труситься .

читатель 2017-09-11 / 21:32:28
Что-то в ваших интересных картинках Фринт и жебрак и миллионщик?!А то что он был предпринимателем вообще смешно!!!Спросите у владельца предприятия где этот Флинт работал и вам скажут кто такой Сырожа Флинт!!!Понт ходячий!Голимый аферист!Бизнесьмен!Да уж насмешили!!!

гуцул 2017-09-11 / 21:21:44
білонка гнида прибіднюєся по дві шт баків брав за потрібний голос в деребані зелених зон...жопу грів в Хорватії тоже за ті 13000 грн ....

,,,, 2017-09-11 / 21:18:06
це смішно!!! у них налічки мільйони доларів від розкрадання земель міста і незаконного будівництва

НОВИНИ: Політика

13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини