Українською міліцією зафіксовано шість випадків фатального застосування піротехніки

Працівниками міліції вживаються усі необхідні заходи для безпечного проведення новорічних свят. Зокрема, як повідомлялося, у новорічну ніч грубих порушень громадського порядку зафіксовано не було.

Українською міліцією зафіксовано шість випадків фатального застосування піротехніки

Всього ж у період з 31 грудня 2007 року до 3 січня 2008 року в державі відбулося понад 3,2 тис. масових заходів з нагоди святкування Нового року за участю понад 3,7 млн. осіб. У ці дні правопорядок забезпечували понад 31 тис. працівників органів внутрішніх справ, у тому числі понад 2,8 тис. – військовослужбовці внутрішніх військ МВС України.

У ході здійснення заходів щодо збереження святкових ялинок, недопущення незаконного вирубування хвойних дерев, встановлено контроль у місцях їх продажу органами внутрішніх справ зафіксовано понад 2,8 тис. правопорушень, за скоєння яких затримано та притягнуто до адміністративної відповідальності 2846 осіб.

Зокрема, на Вінничині працівниками Тульчинського райвідділу міліції було затримано громадянина, який з території лісорозсадника викрав 761 саджанець сосни. У Поліському районі Київської області працівниками міліції затримано трьох громадян, які в лісовому масиві здійснили порубку 229 ялинок. У місті Первомайську Миколаївської області затримано вантажівку, водій якої перевозив 990 дерев сосни без відповідних документів.

Працівниками міліції перевірено майже 20 тисяч місць можливої реалізації піротехнічної продукції, у тому числі 1,2 тис. торгівельних закладів, які мають відповідні ліцензії. У результаті цієї роботи встановлено 1127 випадків продажу піротехнічної продукції без відповідних документів та 901 місце незаконної торгівлі. З незаконного обігу вилучено майже 2,4 млн. одиниць піротехнічних виробів, з яких майже 2,2 млн. – петарди. За їх незаконну реалізацію до адміністративної відповідальності притягнуто 1789 осіб та 305 – за протиправне застосування піротехніки.

Так, у місті Тернополі на ринку у приватного підприємця, який не мав ліцензії на реалізацію піротехнічних засобів та сертифікату на зазначені товари, працівниками міліції вилучено 15385 піротехнічних виробів. У місті Чернівці під час перевірки одного з ринків за порушення встановлених правил торгівлі у громадянина С. вилучено 5097 одиниць піротехнічних виробів. У місті Євпаторія АР Крим під час перевірки одного з супермаркетів встановлено факт торгівлі приватним підприємцем піротехнічними виробами без відповідних документів. Вилучено 10240 одиниць піротехнічних виробів.

Упродовж трьох діб зафіксовано шість фактів травмування громадян внаслідок використання піротехнічних засобів, з яких п’ять – на Одещині.

Зокрема, 1 січня 2008 року в Одесі до міліції надійшло повідомлення про те, що на одній з баз відпочинку громадянин постраждав від спрацювання піротехнічного виробу. Під час виїзду на місце події було виявлено труп 23-річного місцевого мешканця. З’ясовано, що близько 00.30 останній, під час відзначення з друзями Нового року, вирішив запустити салют. Порушуючи правила безпеки при використанні піротехнічного засобу, він нахилився над піротехнічним виробом, який у цей момент спрацював. Унаслідок цього юнак отримав смертельне поранення в обличчя. Попередня причина смерті – відкрита черепно-мозкова травма.

Аналогічні випадки зафіксовано у Ширяївському районі на Одещині,  де внаслідок використання піротехнічного виробу 16-річний юнак отримав опік правого ока, та в Березівському районі, де 49-річна жінка отримала проникаюче поранення лівого ока. А в обласному центрі з цих же причин 30-річний чоловік зазнав поранення області лоба та кисті лівої руки і ще один одесит - опік лівого ока. У Харкові ж 1 січня о 05.10 до офтальмологічної лікарні звернулася 35-річна місцева мешканка у зв’язку з отриманням її неповнолітнім сином тілесних ушкоджень в результаті використання піротехнічного виробу, який потрапив йому в обличчя.

За усіма фактами травмування громадян проводяться відповідні перевірки.

ДЗГ МВС України
05 січня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Надзвичайні ситуації

10:34
Уночі в Чопській міській лікарні вигоріла надвірна споруда
11:37
У Буштині, поки власники спали, загорілася надвірна споруда з 2 тоннами сіна
16:57
У Синевирі на Хустщині вигорів мансардний поверх дерев'яного будинку
10:58
На Ужгородщині бобри норами пошкодили дамбу Латориці
11:22
У Буштині вогонь з підпаленого сухостою ледь не перекинувся на житлові будинки
11:09
В Ужгороді через саморобну піч горіла споруда, пристосована під житло
10:48
У пожежі в літній кухні у Вишкові загинув 68-річний чоловік
11:08
Спалюючи сміття на кладовищі, ужгородець спалив розташовану поруч надвірну споруду з сіном
21:56
Неподалік села Карпати внаслідок ДТП перекинувся Mercedes Sprinter
11:52
/ 2
Біля Горінчова на Хустщині Skoda вилетіла в кювет і перекинулася. Водій загинув, пасажирка травмована
10:26
У Синевирській Поляні горіла дровітня, від вогню довелося рятувати два будинки поруч
11:17
У Руському Полі на Тячівщині гасили пожежу в надвірній споруді
10:56
В Ужгороді горіло в місці "щільної забудови" на Гранітній
15:47
/ 1
43-річний житель Рахова з необережності впав з моста у річку і загинув (РОЗШИРЕНО)
14:15
/ 1
На Закарпатті в Тисі виявили тіло 22-го потопельника-"ухилянта" – 33-річного харків’янина
12:36
/ 13
Закарпатський ОТЦК: "ухилянт-суїцидник" Хабаров лише незначно "подряпав" руки, подряпини на обличчі "симулював", а при ньому знайшли транквілізатор
11:22
У Рахові вночі на неділю чоловік впав у Тису і втопився
10:47
В Ужгороді горіла квартира багатоповерхівки
13:41
У Руській Мокрій на Тячівщині Ford злетів у річку, загинули водій та пасажир
11:36
У Текові Королівської громади врятували будинок, в якому загорівся дах
10:45
У Кричові Буштинської громади донька, випадково проходячи повз, врятувала свою 77-річну матір з пожежі
00:02
/ 1
У Неліпині Мукачівського району Volkswagen на швидкості проломив стіну і влетів у будинок
16:39
Ґумовий човен і обіцянки переправити до Угорщини коштували прикарпатцеві та криворіжцеві по $5 тис. з кожного
10:44
У Чумальові Буштинської громади горіло в будинку, загинула жінка
23:29
На Закарпатті два втікачі до Румунії дві доби до виснаження блукали високогір'ям
» Всі новини