При одержанні 1 тис дол хабара затримано директора Закарпатського базового державного медичного коледжу (ФОТО)

Директор Закарпатського базового державного медичного коледжу розробив злочинну схему з вимагання та отримання неправомірних вигод від абітурієнтів, які мали намір навчатися у очолюваному ним виші.

При одержанні 1 тис дол хабара затримано директора Закарпатського базового державного медичного коледжу (ФОТО)

​Працівниками прокуратури Закарпатської області спільно із співробітниками Департаменту управління захисту економіки в області Головного управління Національної поліції затримано при одержанні 1 тис дол США неправомірної вигоди директора Закарпатського базового державного медичного коледжу  (ч. 3 ст. 368 КК України).

Як попередньо встановлено, за вказану суму хабара директор навчального закладу вимагав та отримав від місцевого мешканця за сприяння, з  використанням свого службового становища, у вирішенні питання про зарахування абітурієнтки на навчання у очолюваний ним ДНЗ.

Наразі директора медичного коледжу затримано в порядку ст. 208 КПК України, вирішується питання про оголошення йому підозри у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України – одержання неправомірної вигоди службовою особою, повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області.

05 липня 2017р.

Теги: хабар, директор, коледж

Коментарі

Яна 2017-12-26 / 00:26:32
Мені здається ви вже "палку перегнули" не такий вже вовк й страшний як намалювали.Я також вчилася в ЗБДМК і чесно кажу за всі три роки навчання жодного й натяку не було на те що ви говорите і як обливаєте грязью викладачів.Просто як казати хто шукає собі пригод той знаходить їх будь де тож хай кожен судить по собі.А якщо хочете говорити про хабарі то починати треба говорити з ВР.В мене все.

Студентка 2017-09-20 / 23:25:44
Шановний Пан Келемен (як можна Вас так назвати,а не кончений Келемен) перестаньте обріхувати Якима і з усіх сил принижувати його гідність , це низько з вашоі сторони.Всі вже давно знають чого ви так робите - мстите за дружину.Но ви вибрали подлий шлях...

Тася 2017-09-05 / 15:43:58
Я вчилася при Ланку, поступила без єдиної копійки(пройшла по ЗНО), акушерство і гінекологія у Якима 5 без копійки і без ніяких інтимних послуг як це наведено у статті. Одна особа яка в той час брала багато грошей за оцінки з моїх викладачів то була мікробабка(не знаю чи вона ще вчить).

Іван 2017-09-05 / 12:21:30
Хустський медичний коледж знову почало кошмарити , адже закінчується термін запобіжного заходу для директора Якима , який був спійманий на хабарі в 1000 дол за вступ до навчального закладу . На адресу викладачів від цього хабарника – збоченця почали поступати погрози та вказівки по його бажаннях , де він всім заявляє , що він з понеділка виходить на роботу і знову він директор так як «порішав всі свої проблеми та прикупив депутатів» . Хочу запевнити всіх викладачів , що його збочинські мрії залишаться мріями . Якиму Ярославу Степановичу пред’явлена підозра про вчинення ним корупційного злочину «хабар» . Досудове слідство дійшло до кінця і Якиму Я.С. складено обвинувальний акт у вчиненому ним злочину , зараз цей хабарник та його адвокати знайомиться з кримінальним провадженням та направленням його до суду . Тому його погрози на адресу викладачів є безпідставними , нами відслідковуються злочині контакти та тиск на свідків підозрюваним . Як бачимо він вже швидко одужав і готовий змінити домашній арешт на тримання під вартою тобто в СІЗО і здати електронний браслет . На слідчих прокуратури робився тиск окремих депутатів щоб замяти справу , нами з’ясовано та встановлено злочині зв’язки хабарника , які можуть перейти в нові кримінальні справи . В ході розгляду було викрито багато злочинних схем та покровителів хабарника – педофіла ,а також виявлено систему надання сексуальних послуг студентами викладачам та директору медичного коледжу ,а також друзям директора та депутатам органів місцевого самоврядування . Директор Яким пропонував навіть майбутній студентці вступити з ним в інтимні стосунки при цьому розказував її про його розміри члену та кількість можливих статевих актів з ним та його любимі сексуальні пози , а також про практику в медичному коледжі по наданню сексуальних послуг при навчанні . Розказував , як її легко буде вчитись , якщо вона буде надавати інтимні послуги іншим викладачам ( хабарник називав прізвища викладачів) . За це обіцяв хороші оцінки та деякі подарунки, розказував як він потім допомагає дівчатам в працевлаштуванні та подальшому навчанні . Вся ця гидотна є в матеріалах кримінального провадження , а адвокати так їх зацікавлено слухають , що аж слюні тичуть з них ) мабуть отримують від цього задоволення . Кримінальне провадження буде направлено до Хустського районного суду приходьте і слухайте про сексуальні оргії директора та деяких викладачів . Що цікаво була ціла схема по отриманню коштів від вступу , яка розподілялась між багатьма впливовими особами навіть з правоохоронних органів і навіть деяких журналістів , які замовчували хабарництво в медичному коледжі і мали спростовувати негативну інформацію про директора та медичний коледж і навіть видаляли інформацію про директора .

Іван 2017-09-05 / 12:17:51
Хабарник Яким збирає грошову заставу , щоб не йти в СІЗО в розмірі 487 200 грн тобто 300 мінімальних прожиткових мінімумів для працездатних осіб та продовження домашнього арешту адже він намагався покинути Україну .
Контроль за виконанням хабарником Яким Я.С. домашнього арешту доручити Хустському ВП ГУНП в Закарпатській області.
Досудовим розслідуванням встановлено, що в період з 19 по 21 червня 2017 року директор Закарпатського базового державного медичного коледжу Яким Я.С , знаходячись в своєму робочому кабінеті, який розташований на першому поверсі будівлі Закарпатського базового державного медичного коледжу за адресою: м. Хуст, вул. Львівська,143, діючи умисно, з корисливих мотивів, які полягають у його особистому, протиправному збагаченні, вимагав від заявника .., неправомірну вигоду в розмірі 1000 доларів США за сприяння у зарахуванні її до Закарпатського базового державного медичного коледжу на навчання за спеціальністю «сестринська справа».
При цьому, Яким Я.С. поставив заявнику вимогу передати йому обумовлену суму неправомірної вигоди в розмірі 1000 доларів США під час їхньої зустрічі в м. Хуст, дату якої він вкаже їй пізніше.
У подальшому, 05.07.2017 в період часу із 15 год. 00 хв. по 15 год. 50 хв. Яким Я.С, їдучи за кермом автомобіля марки «Мерседес» держ. номер АО 1959 ВК. по автодорозі із смт. Вишково Хустського району до м Хуст, вимагав та одержав від заявника обумовлену суму неправомірної вигоди в розмірі 1000 доларів США, а саме 10 грошових купюр номіналом по 100 доларів США, за сприяння у зарахуванні її до Закарпатського базового державного медичного коледжу на навчання по спеціальності сестринська справа.
05.07.2017 о 15 год. 50 хв.. Яким Я.С. затриманий в порядку ст. 208 КПК України, після чого був доставлений в Хустську ЦРЛ у звязку із поганим самопочуттям. 06.07.2017 Яким Я.С. повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України.
Таким чином, органом досудового розслідування, Яким Я.С. обґрунтовано підозрюється у вчиненні злочину, який відноситься до категорії тяжких і за який йому може бути призначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
Прокуратура доводить , що при застосуванні запобіжного заходу слід врахувати те, що Яким Я.С діяв усупереч інтересам служби, розробив і реалізував злочинний план отримання неправомірної вигоди в навчальному закладі зі студентів під час навчання та вступі в навчальний заклад , поєднаний з обмеженням конституційного права студентів на освіту, вимагав від студентки неправомірну вигоду поставив її таким чином у безвихідне становище, підірвав авторитет навчальних закладів регіону серед населення, похитнув довіру громадян до гарантій держави в забезпеченні основоположних прав і свобод людини. Намагався вступити з заявником у інтимні відноснини всупереч її волі та робив психологійчний тиск на заявника щоб схилити її до інтимних відносин в неприродний спосіб . Такі дії підозрюваного Яким Я.С. є аморальними і підривають авторитет освітнього закладу .
Слдіством встановлено , що злочинні дії Яким Я.С. носили системний характер і в коло осіб входили інші члени приймальної комісії , а саме секретар комісії Тюшка М.М. , яка вела облік студентів , які мали вступити до навчального закладу всупереч правилам прийому .
Всі ці злочинні дії підтвердженні і виявленні в ході обшуків в приміщенні, яке займає приймальна комісія Закарпатського базового державного медичного коледжу, за адресою: м. Хуст, вул. Львівська, 143, в ході чого було вилучено копії документів щодо організації роботи приймальної комісії, директора Яким Я.С. та про прийом заяв від абітурієнтів на поступлення на навчання, зокрема: ксерокопії плану прийому студентів до медичних коледжів на 8 арк., наказів директора від 2702.2017 №12-0 про створення апеляційної комісії на 2017 рік на 1 арк.. від 27.02.2017 про створення комісії для співбесід на 1 арк., від 27.02.2017 №10-0 про створення екзамена-ційної комісії на 2017 рік на 1 арк., від 29.12.2016 №110-0 про створення приймальної комісії на 2017 рік на 1 арк., Положення про приймальну комісію Закарпатського БДМК на 10 арк., правила прийому на навчання до Закарпатського БДМК на 24 арк., таблицю переведення середнього бала на 1 арк., статуту Закарпатського БДМК на 27 арк., особову справу Яким Я.С. на 24 арк., особову справу Тюшка М.М.на 25 арк., журналу реєстрації вступників на 2017 рік на сестринську справу, заяви про осіб про допуск до участі в конкурсному відборі на навчання - сестринська справа студентів ..., заяви, додаток до її атестата, її атестат, опис її особової справи, її паспорта, фотографій, свідоцтва про середню базову освіту, додатку до свідоцтва, журналу реєстрації вступників у 2017 році на лікувальну справу, заяв осіб про допуск до участі в конкурсному відборі на лікувальну справу студентів .

3ууукк 2017-08-01 / 08:35:59
Давайте підтримуватииЯкима

7777 2017-07-19 / 21:34:42
Це буде справедливо! І це необхідно зробити!

Пппппп 2017-07-19 / 20:55:48
Скунзяня і Віолетта скоро полетять з медика, як пробка із шампанського)

0000 2017-07-19 / 15:59:41
та ви не здатні віолетту і скундзяню зїсти а хочите якима вернути

])))))) 2017-07-18 / 23:46:41
Народ давайте давайте протестувати шо нам нікого комі нього не треба. Таподивіться. Як він чудово до студентів ставився і лишевсе на їхній сторроні.. Не сидім склавши руки бо ми так ніколи не добємося

ааааа 2017-07-18 / 12:21:06
Да

===== 2017-07-17 / 21:48:04
давно пора очистити медуху від цих стерв

...... 2017-07-16 / 21:22:36
Ліпше най Скунзяня і Віолета побояться Бога .. А Віолетта най закрє харю бо коли она була В.о її тоже були узяли на взятці. І Бог може таку кару наробити що їх з Скунзяньо , Віолеттов, і Келеменкою можуть підставити і взяти на взятках як зараз узяли Якима..

7777 2017-07-16 / 17:48:14
Сказала тьоща Келеменова Скундзяня та й Віолета, руки яких ніколи нічого не брали.Не смішіть народ.

бббб 2017-07-16 / 15:39:50
сказала команда викладачів мед коледжу , для того щоб оббирати студентів знов під прикриттям якима

ааааа 2017-07-16 / 11:46:41
Давайте робити щось шоб його відновили на посаді

город 2017-07-14 / 08:47:00
Дядя. Іди спи і навчися грамотно писати

дядя 2017-07-13 / 22:25:20
люди я не зять паскуди скундзяні, її коби ймили то такої горячої переписки би майже не било, а всі би здихнули і уповіли слава богу, а коби щи і віолету корову жирну, тисячі людий би ся перехрестили, і повіли є бог на свіфті.

город 2017-07-13 / 20:06:06
Всі люди міста Хуст а особинна проти дурних писульок зятя Скунзяніні бо він обливає Якима гряззю. Дивися за собою за жонов і тьощовсвойов....бо земля кругла

до тьоті 2017-07-13 / 15:38:13
хто всі

НОВИНИ: Кримінал

18:35
У Полянській громаді безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення 92 га земель лісового фонду. Справа в суді
17:56
/ 1
У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
17:25
/ 1
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
22:49
/ 2
В Іршаві чоловіка затримали на продажі гранат
21:45
У Мукачеві рекордно п'яного "безправного" водія, що наїхав на клумбу, оштрафували на 50 тис. грн
» Всі новини