Берегівський український народний театр привіз нагороди з фестивалів "Від Гіпаніса до Борисфена" та "Усмішки Глазового" (ФОТО)

З 21 по 30 червня 2017 року у м. Очаків Миколаївської області на базі санаторію «Борисфен» відбулися два всеукраїнських фестивалі – ХХІІ-й фестиваль театрального мистецтва «Від Гіпаніса до Борисфена» та VII-й фестиваль-конкурс виконавців сатири і гумору "Усмішки Глазового".

Берегівський український народний театр привіз нагороди з фестивалів "Від Гіпаніса до Борисфена" та "Усмішки Глазового" (ФОТО)

Так, на театральний конкурс-фестиваль з’їхалася рекордна кількість учасників – 31 театральний колектив із 16 областей України. 

Кожного року членами журі та керівниками театральних колективів пропонується тематика фестивалю. Темою цьогорічного двадцять другого фестивалю було «Родинне перевесло» (наприклад, «Я люблю свою родину», «Я люблю свою землю»). І саме до цієї тематики режисерами-сценаристами Ольгою та Олександром Матеями було написано п’єсу-комедію «І були кози ситі та сіно ціле, допоки…», з якою колектив Берегівського українського народного театру ім. Я.Бандурович 26 червня  представляв Закарпатську область у конкурсній програмі фестивалю.

Згідно з сюжетом, усі події у п’єсі відбуваються в сучасному часі. Заможна закарпатська родина Пацюків живе ні в чому собі не відмовляючи, допоки не приходять серйозні випробування на міцність родинних зв’язків. Протягом однієї години глядач із цікавістю спостерігав за майстерною та енергійною грою берегівських театралів. А по завершенні вистави актори отримали заслужені гучні овації не тільки від вдячного глядача, а і від членів професійного журі фестивалю, які аплодували їм стоячи.

У прем’єрі вистави взяли участь п’ятнадцять учасників театру, віком від трьох до сімдесяти років, серед них Юрій Мельник, Інна Буяновська, Микола Алечко, Ольга Радик, В’ячеслав Шалигін, Лариса Савко, Наталія Васильєва, Олеся Матей. Гарною грою відзначилися і нові актори, дебют яких відбувся вперше на всеукраїнській сцені, а це головна героїня  вистави Андріана Вешелені та інші актори – Маргарита Ткач, Оксана Залізняк, Яна Піскун, Поліна та  Стефанія  Дзопко та інші. 

Журі фестивалю, до складу якого цього року увійшли одні із кращих режисерів професійних театрів з Рівного, Миколаєва, Полтави, заслужені артисти та працівники культури України, високо оцінило не тільки яскраву гру берегівських акторів,  а і сам  задум режисерів та авторів цієї чудової, кумедної вистави. І тому 30 червня, під час заключного гала-концерту, на якому відбулося  довгоочікуване нагородження театральних колективів та окремих виконавців сатири і гумору, серед почесної трійки лауреатів театрального фестивалю опинився і Берегівський український народний театр ім. Я.Бандурович, (режисери Ольга та Олександр Матей), який, представляючи Закарпатську область, отримав два диплома лауреатів фестивалю: перше місце у головній конкурсній номінації «Найкраще висвітлення теми фестивалю», яка охоплює драматургію та режисерське бачення вистави, та третє місце в загальному конкурсі серед 31-ого колективу – за акторську гру колективу.

Паралельно із театральним фестивалем проходив ще й всеукраїнський фестиваль сатири та гумору «Усмішки Газового», що стартував у санаторії «Борисфен» з 27 червня. У ньому також взяв участь актор Берегівського українського Народного театру ім. Я.Бандурович Юрій Мельник, який майстерно виконав гумореску Павла Глазового та на заключному гала-концерті отримав диплом лауреата «Гран-прі» фестивалю- конкурсу.

А далі на сцені відбулися виступи відомих в Україні митців, серед них: герой  та народний артист України Анатолій Паламаренко, заслужена артистка України Наталія Баштарьова та інші.

Журі фестивалю відзначило й те, що Берегівський український народний театр імені Я.Бандурович під керівництвом Ольги та Олександра Матеїв є не тільки неодноразовим лауреатом цього фестивалю, улюбленцем тамтешньої публіки, а ще й колективом, який на всеукраїнській  театральній арені має власне обличчя із власною драматургією, повідомили Закарпаття онлайн в Управлінні культури Берегівської міської ради. 

Учасники театру та його керівники щиро вдячні всім тим, хто не залишився байдужим і підтримав колектив у поїздці на цей чудовий фестиваль. Адже, в силу тих чи інших обставин минуло аж три роки, коли вони востаннє брали в ньому участь. Тож щира вдячність Берегівській міській раді, міському голові Золтану Бабяку, його заступнику Надії Ловзі, управлінню культури Закарпатської обласної державної адміністрації, начальнику Вікторії Фроловій, директору ОЦНТ Ганні Дрогальчук, управлінню культури Берегівської міської ради, начальнику Оксані Радик, директору Берегівського міського Будинку культури Владиславу Чулею.

Журі фестивалю

Колектив по завершенні вистави із членами журі

Ольга Матей отримує нагороди за 1-3 місця

Юрій Мельник на гала-концерті

Юрій Мельник отримує Гран-прі

05 липня 2017р.

Теги: театр, фестиваль, вистава, Очаків

Коментарі

влад 2017-07-12 / 22:39:27
....молодці! Вітаю!

НОВИНИ: Культура

10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
10:12
/ 1
У четвер відбудеться концерт Закарпатського народного хору "Загуди ми, гудаченьку"
11:08
Закарпатська філармонія запрошує на концерт "Музичне мереживо бароко"
05:09
У коледжі мистецтв ім.А.Ерделі провели конкурс дитячого малюнку
17:34
/ 1
В Ужгороді відбудеться "вуличний" поетичний марафон
20:11
До Дня Валентина в Ужгороді відбудеться романтичний вечір "Любов в опері"
03:44
/ 2
Кошиці, Пряшів і Михайлівці
11:06
У Румунії вийшла книжка про князя Корятовича
18:00
В Ужгородському замку "камерно" виставили "Художню спадщину Імре Ревеса на Закарпатті"
17:48
/ 2
"Жадан і Собаки" відвідають Ужгород і Мукачево в межах Благодійного зимового туру
» Всі новини