Суд у Львові підтвердив незаконність прийняття міськрадою "дерибанного" генплану Ужгорода

Громада Ужгорода в протистоянні з владою обласного центру здобула ще одну важливу перемогу на шляху відстоювання своїх інтересів.

Суд у Львові підтвердив незаконність прийняття міськрадою "дерибанного" генплану Ужгорода

Сьогодні, у четвер, 29 червня, Львівський апеляційний адміністративний суд залишив в силі постанову Ужгородського міськрайонного суду (суддя Оксана Монич) в частині  визнання протиправним і скасування рішення Ужгородської міської ради від 10 березня 2016 року, яким затверджено містобудівну документацію "Коригування генерального плану м. Ужгорода" та "План зонування території м. Ужгорода".

Про це зі Львова Закарпаття онлайн повідомила правник Наталія Майстренко, котра найбільшою мірою і долучилася до цієї перемоги.

Позов до суду у справі було подано від імені депутата Ужгородської міськради Романа Богуславського.

"Тепер завдання громаді міста - не дати цій розхристаній в своїх міжусобицях владі затвердити повторно ці недолугі, злочинні документи, розроблені без врахування суспільних і громадських інтересів з порушенням норм законів та ДБН. Саме на підставі цієї містобудівної документації, за відстоювання "законності" якої "зайшло" апеляційній Феміді, дерибанили землі, зокрема громадського та рекреаційного призначення, наші голодні "обранці" протягом 1,5 року замість розробляти добротну містобудівну документацію, яка б дійсно відповідала державним, суспільним інтересам, а не тільки вузькоприватним інтересам забудовників і дерибанщиків-прихлєбатєлєй", - прокоментувала ситуацію М.Майстренко.

Як раніше інформувало Закарпаття онлайн, у березні поточного року Ужгородський міськрайонний суд в особі судді Оксани Монич скасував "дерибанні" генплан Ужгорода та план зонування міста.

Пізніше, 2 червня, постановою Закарпатського окружного адміністративного суду було задоволено позов заступника прокурора Закарпатської області до Ужгородської міської ради про визнання нечинним і скасування рішення, яким в березні 2016 року Ужгородська міська рада нового, VII скликання, вкотре затвердила коригування генерального плану м. Ужгорода та розроблений ДП «Державний науково-проектний інститут проектування міст «Діпромісто» імені Ю.М. Білоконя» на його основі план зонування території м. Ужгорода.

29 червня 2017р.

Теги: генплан, генеральний план, зонування, Майстренко

Коментарі

otovtk 2017-08-17 / 11:46:38
Поясніть хтось, будь ласка, що це таке. На сайті реєстру судових рішень по даній справі - апеляційний суд завантажив протилежне рішення... http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/67552792

Читатель 2017-07-09 / 12:01:37
Выскажусь не по теме, но по генплану Ужгорода. По теме генплана вообще - статья, хотя бы одна, будет? Начнем с того, что Ужгород застраивался чёрт знает как! Видать, двоечники были и при советской власти. ))))

В других городах - расположение улиц и т.д., как положено! Только Ужгород - уникальный в этом плане! Где всё криво, косо и т.д.

Пару примеров БОЛЬШИХ ОШИБОК генплана:

1) Ул. Заньковецкой (отрезок до ул. Грушевского). Неосновной (!) проезд, без (!) торговых точек. Идиотизм, ничего не скажешь!

2) Ул. Бородина - ул. Лаврищева - нет транспортного потока по этим улицам. Идиотизм! Кто додумался не соединить эти улицы путепроводом?

3) Ул. Швабская изначально была ... Тупиковой! Это как???
Хорошо, что сей недостаток исправили после советов.

Адвокат 2017-07-06 / 20:58:59
Вибрали собі мера той мають! Андрієв це людина бізнесу йому цікаві тільки можливості зараз повсьому місту активізувалось маштабне будівництво... Магазин фунданича, 5-ти поверховий будинок на мукачівській і т.д.

Доля 2017-07-03 / 19:03:52
А що вони зробили ? Н..рали господарю і все ! Так Ужгород розбудовувати не можна.

злий 2017-07-01 / 02:25:00
99% бидлоужгородців не зрозуміють, що для них зробили ці люди

Дмитро 2017-06-29 / 22:26:59
Прокурор також допомагав, але добрих справ не бачать, лише критикують

Наталка Майстренко 2017-06-29 / 19:18:52
Мушу відреагувати, бо відчуття таке як "хвали мене ротику..."
Насправді, маємо результат роботи свідомої частини мешканців міста. Оце справді громадянське суспільство, що причетне до дзвінкого ляпасу всій совковій системі розробки містобудівних документів і рефлексій клептократів у земельній галузі міста. До саме цьго результату причетні, в першу чергу, Громадський Конвент, екологи з громадської оргнізації РМЕО "Екосфера", а це сестри Станкевич, Оксана і Катя, громадське формування PROUrbe з Сарвашем Петром на чолі, наша мистецька еліта краю, що на протязі півроку не давала в сесійній залі прийняти цей нашвидкоруч зліплений "из того, что было" документ, журналісти, що допомагали нам витягати на світло весь той бруд і схемки земельних клептократів і бюрократів, це щирі активісти - сім'я Терлецьких і правозахисник Віталій Грегор, депутати від фракції "Самопоміч" в міській раді, що прийшли дати свідчення в суді і підтримували нас в сесійній залі, і врешті, колектив юристів - Микола Яцков, Настя Бачинська, Олександр Пересоляк, а нам з Романом Богуславським лише доручили ходити в судові засідання. Тому так виходить, що ми на видноті, а насправді ця "перемога" має конкретні обличчя, як з боку владних бюрократів, що кістьми лягали, транжирячи спільні гроші громади на війну з громадою в судах і поза ними, пускаючись у змови із "Діпромістом", та відверто брешучи на зустрічах з громадою, в судових засіданнях (провадження під головуванням О.М. Шешені), відстоюючи свої мерзенно ниці інтереси, та з боку небайдужої частини мешканці цього маленького міста, що бажає залишитися європейським за духом і суттю. Не забули ми і обличчя від нашої Феміди, одні з яких годні служити його величності Праву, а інші заробляють на наших горбах собі на чергову відпустку... Дякую за підтримку, Олег, але справедливість вимагає правди

Таня 2017-06-29 / 17:58:31
На тлі щоденних похмурих новин щодо вандалів і дерибанщиків від влади, це - масштабна, мегавагома, суперцінна і надважлива перемога. Спасибі за позицію, стійкість і послідовність

Віта Лугова 2017-06-29 / 17:45:54
Наталя Майстренко, Роман Богуславславський!
З величезною повагою за вашу працю щиро дякуємо!)2613

ужгородка 2017-06-29 / 16:50:18
Молодці!

Віталій Грегор 2017-06-29 / 12:15:19
Дерибану Ужгорода більше не буде! ЧЕРГОВА ПЕРЕМОГА НЕБАЙДУЖИХ, ВІТАЮ ПРИЧЕТНИХ! Окрема подяка представнику позивача в суді Наталії Майстренко!

НОВИНИ: Соціо

11:03
/ 1
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 5
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 9
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
» Всі новини