На всеукраїнських змаганнях зі спортивного орієнтування команда Закарпаття у загальнокомандному заліку виборола 17 місце (ФОТО)

Упродовж 5 -10 травня в Житомирській області м. Коростишів відбувся Командний чемпіонат України (дорослі, юніори, юнаки), Кубок України (5-6 етапи), Кубок України (4 етап, спринт) зі спортивного орієнтування (бігом) та VII літні всеукраїнські ігри ветеранів спорту пам’яті М.М. Баки.

На всеукраїнських змаганнях зі спортивного орієнтування команда Закарпаття у загальнокомандному заліку виборола 17 місце (ФОТО)

Організаторами змагань виступили Міністерство молоді та спорту України, Федерація спортивного орієнтування України, Управління у справах сім’ї молоді та спорту Житомирської обласної державної адміністрації.

Нашу область представляла збірна команда Закарпатського центру туризму, краєзнавства, екскурсій і спорту учнівської молоді (директор Володимир Чепа), Обласна дитячо-юнацька спортивна школа Інвалідів (директор Тетяна Алтуніна), Комплексна обласна дитячо-юнацька спортивна школа „Спартак” (директор Сергій Кучінка).

Всього в змаганнях взяли участь 40 команд з 23 областей України, а це понад 800 учасників. 

6-го травня розпочалась спортивна програма КЧУ. Спортсмени долали середню дистанцію зеленим лісом з хащами, а під ногами досить часто були болота сповнені водою – місцевість, яка шокувала непідготовлених, принаймні морально, спортсменів.

Родзинкою дня був статус WRE. Рангові старти проводяться майже у кожній країні, та для України така подія досить рідке явище. За результат на кожному зі стартів атлету нараховуються бали та за сумою кращих виступів будується рейтинг. Згідно з рейтингом на наступних рангових стартах (у тому числі Кубки Світу, Чемпіонати Світу та Європи) визначається стартовий протокол – найсильніші спортсмени стартують останніми. Ще одна перевага – для престижу змагань організатори можуть запрошувати елітних спортсменів за свій рахунок. 

Закарпатські орієнтувальники цього дня набігли на срібну та бронзову нагороди. Так, у категорії Ч-12 Вішколц Валентин-Крістіан був другим (тренер Фечо Г.Ю.), а Кертес Ксенія Ж-12 третьою.  Гуснай Вероніка  була восьмою. Французова Марина у групі Ж-40 стала одинадцятою. Афанаскіна Жанна у групі Ж-45 – п’яте місце, Касьянов Руслан  – дев’яте місце (Ч-50).

Другого дня спортсмени-орієнтувальники змагалися на довгій дистанції по карті „Смолівка”, де Бобер Крістіна з Кам’яниці  зуміла вибороти срібло у своїй групі Ж-18, а Кертес Ксенія – сьоме місце, Піскова Анастасія – 12 місце (Ж12).  Також відзначилися цього дня Василина Андрій – 12 місце (Ч-16) і Касьянов Олександр – десяте місце (Ч-21А). Афанаскіна Жанна – п’яте місце (Ж-45). Французов Ігор – одинадцяте місце (Ч-45). Касьянов Руслан – дванадцяте (Ч-50).

Третій день змагань складався з 3-х етапних естафет у заданому напрямку, пройшов для нашої збірної досить вдало. Жіноча естафета (група Ж-12) у складі: Кертес Ксенії, Піскової Анастасії та Вакуленко Ольги з ОДЮСШ Інвалідів вибороли бронзу чемпіонату. Чоловіча естафета в групі Ч-12 у складі Пеприка Олега, Кононова Дениса, Вішколца Валентина-Крістіана з відривом від Миколаївської області у 25 секунд виборола золото чемпіонату. Чоловіча естафета в групі Ч-21 у складі Фечо Георгія, Касьянова Олександра і Французова Владислава посіла одинадцяте місце з 25 команд. Ветерани у складі Касьянова Руслана, Павлишина Василя, Французова Ігора – були тільки десятими по групі Ч-135.

Останній день змагань спортсмени змагалися на спринтерських дистанціях. У здобутку нашої збірної цього дня четверте місце у Фечо Георгія (Ч21А), дев’яте місце у Кертес Ксенія (Ж12), сьоме місце у Бобер Крістіни (Ж18), Французов Владислав (Ч20) та Кононов Денис (Ч-12) – 5 місце. У ветеранів кращою була Афанаскіна Жанна (Ж-45) – шосте місце. 

Загалом, у загальнокомандному заліку збірна команда Закарпатської області зайняла 17 місце, а ветерани – 19 місце з 27 ветеранських команд.

16 травня 2017р.

Теги: спртивне орієнтування, команда, залік

НОВИНИ: Спорт

10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
17:49
/ 1
Перший благодійний Krayna Uzhhorod Half Marathon зібрав понад 316 тис. грн гривень на підтримку ЗСУ
» Всі новини