Відбулися матчі першого туру чемпіонату Закарпаття з футболу у Вищій лізі

Старт нового сезону у вищій лізі відбувся, висловлюючись музичною термінологією, під акомпанемент господарів.

Відбулися матчі першого туру чемпіонату Закарпаття з футболу у Вищій лізі

ФК «Середнє» – ФК «Оболонь» (Хуст) – 1:0 (юнаки – 0:1). Команди добре відомі не лише по чемпіонату, а й по чвертьфіналу цьогорічного Кубка. За умов сконцентрованої гри в захисті насамперед гостями мав вийти цікавий поєдинок. Так, власне, і сталося. У господарів було чимало моментів, щоб відкрити рахунок, однак хустяни жорстко зустрічали суперника, намагаючись нейтралізувати загрози. Усе ж підопічним Василя Варги вдалося забити. Через порушення правил воротарем оболонців Станіслав Котьо у першому таймі реалізував 11-метровий і приніс, як виявилося, перемогу середнянцям. Зрозуміло, що кінцівка зустрічі за такого рахунку була дещо напруженою, але «пивоварам» врятувати гру не вдалося.

ФК «Вільхівці» – ФК «Боржава» (Довге) – 2:1 (3:0). Матч, як зазначив наставник господарів Юрій Бучок, видався цікавим. Головне ж – результативним. «Вільхівці» володіли перевагою в першому таймі й завдяки Михайлові Дудашу його виграли. Спочатку автору голів асистував інший Михайло – Матяш. Останній виграв єдиноборство й головою віддав пас. А потім чудово м’яч виклав Сергій Щербанич, і М.Дудаш знову забив. Гості не здалися, і в другому таймі розписалися у воротах суперника. Зокрема, Іван Бровдій після передачі Віктора Ганчича сквитав один м’яч. Однак на більше гостей не вистачило. Як зазначив тренер довжан Василь Фірка, десь забракло футбольного везіння…

ФК «Севлюш» (Виноградів) – ФК «Ужгород» – 2:2 (4:1). Ще одна цікава й сповнена драматургії гра між віце-чемпіоном і чемпіоном області. Перший тайм був за господарями, і Михайло Чедрик та Василь Луця знайшли ключі до воріт суперника. Проте після перерви підопічні Івана Шанти активізувалися. Як наслідок, відзначилися Руслан Соскида (реалізував пенальті) та Нуцу Арделян. «Могли забити й переможний гол, якби, скажімо, у кінці зустрічі Денис Чокнадій реалізував свій момент, але пробив головою повз бокову стійку», – зазначив тренер ужгородців Іван Шанта. Своєю чергою начальник команди «Севлюша» Володимир Талабірчук підсумував: «На жаль, після перерви нам не вистачило гостроти атак першого тайму. До того ж ми пропустили з 11-метрового та в результаті помилки воротаря й захисників. Десь не знімаю вини і з себе, адже не вдалося тактично змінити дії команди в другій сорокап’ятихвилинці, коли рахунок змінився. У понеділок розберемо гру, зробимо висновки».

ФК «Минай» – ФК «Поляна» – 2:1 (4:1). Мабуть, чимало вболівальників чекали легкої перемоги господарів, однак полянці дали серйозний бій бронзовому призерові чемпіонату області. До чемпіонату вони непогано підсилилися. Зокрема ряди команди поповнили Олександр і Віктор Міклоші, Євген Русин та Іван Жаренко. Саме останній і відповів влучним «пострілом» на голи Роберта Гегедоша й Едуарда Дзьоби. «Стартова гра вийшла дещо із хвилюваннями, зокрема напруженою в кінці. Нам потрібно було раніше вирішувати долю матчу, але десь не все виходило. Є ще над чим працювати, хоч, результатом, безумовно, я задоволений, – зазначив після поєдинку наставник «Минаю» Микола Гібалюк.

А ось тренер полянців Михайло Кондря підкреслив: «Результат, уважаю, не по грі, хоч, без сумніву, суперник володів м’ячем. У цілому матч видався, напруженим, цікавим, навіть десь кубковим – боротьбу команди вели по всьому полю».

«Бужора (Іршава) – «Карпати» (Рахів) – 2:1 (юнаки – 4:0). Стартовий матч удався ще одним господарям. Іршавці в першій домашній грі намагалися порадувати своїх уболівальників, і це вийшло завдяки бомбардирському апетиту Мирослава Мудри. На 20 і 47 хвилинах він засмутив ворота рахівців. Однак і новачок вищої ліги намагався показати себе з кращого боку. Правда, пошуки щастя біля чужих воріт виявилися дещо запізнілими. Юрій Утцюський, у минулому кращий бомбардир першої ліги в Західній зоні, нападник перечинських «Карпат», сквитав один м’яч за 5 хвилин до завершення поєдинку. Отож часу, щоб урятувати двобій, у гостей практично не лишалося. Тим не менше, їх наставник Юрій Савляк, випромінював оптимізм: «Матч мав бути в Рахові, але ми пішли назустріч іршавській «Бужорі» й зіграли стартовий поєдинок на виїзді. Могли його звести внічию, але, зважаючи, що минулого сезону виступали в першій лізі, а тепер піднялися у вищу, діями своїх футболістів задоволений. Ти більше, що у нас чимало травмованих, за кордоном. Хлопці старалися. Рухаємося далі. Намагатимемось додавати від гри до гри».

Що ж, перший тур виявився загалом результативним: 2,8 гола за матч при чотирьох перемогах господарів і одній нічиїй. Найпопулярніший рахунок – 2:1. Далі буде!

Володимир Тарасюк, ФФЗ

01 травня 2017р.

Теги: футбол, чемпіонат

НОВИНИ: Спорт

13:28
/ 2
Відбулися матчі 1 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
» Всі новини